Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
laps ja släng
 
Riina 13. august 2003, kl 15.11
Kas teie väikesed lapsed ka kodus slängi kasutavad?Mu laps on 3 aastane ja üllatab mind pidevalt igasugu keelerisuga.Ta pole kunagi näinud Wremjat,kuid ükspäev ütles mängu ajal nukkudele"Sünnipäeval pakume külalistele torti ja salatit ja saepekki"Kui küsisin mis see tähendab,ütles,et see on mingi söök.
Täna palusin,et ta viiks magnetid külmiku peale tagasi.Ta ei teinud kuulmagi.Ütlesin uuesti,et "palun vii"Tema ütles selle peale"ütle mulle pliis(please),siis viin".
Ja mingi "kamoon" ja "yes,beibi" käivad ka jutus sees.
 
triinu 13. august 2003, kl 16.27
Minu poiss räägib ka keeltesegu: come on, lets go, paidjom, yes, please, tšauki jne. See on tingitud sellest et vaatavad televiisorit ja meil näiteks on vene poiss, kellega ta mängib ja suurem sõber õpib inglise keelt ja siis räägib, väike jätab meelde. Roppus on palju hulem kui släng või võõrkeelte kasutamine.
 
hahaa 13. august 2003, kl 22.15
minu kaheaastane tütar teab peast kõiki roppusi...
mitte et ma uhke oleks, aga naljaks on küll kui tal midagi välja ei tule ja ta käratab: p****sse krt
 
L. 14. august 2003, kl 08.58
Ja kus on nali, kui 2-aastane ropendab? Häbenema peaksid, aga mitte siin kuulutama. Pane oma plikale aru pähe!!!!!!!!
 
moss 14. august 2003, kl 13.23
Loen ja imestan. Siiani mõtlesin, kust lapsed küll sellised sõnad võtavad. Näen, et igaüks toob oma kodust, seltskonnas segunevad ja vahetavad "tarkusi". Kodune kasvatus on vist küll olematu, kui selliste väljendite kasutamine nalja teeb või teie arust vahva on. Olen need lasteaia väljendid jube eos välja rookinud ja tulemusega rahul. Nüüd ütleb 5,5 aastane tütar "Emme on ju kaka kohta muud moodi ei tohi ütelda!?", mina "Mismoodi muud moodi"? tema: "Noh nii nagu inetu on"! Sõna s*tt jättis ütlemata, kuigi ilmselt "lasteaia leksikonis" esineb. Ei kujuta ettegi, kui seltskonnas väike laps prahvatab: come on beibi p**sse! Mõelge natuke!!!
 
zonna 14. august 2003, kl 15.07
mul peaaegu 5 aastane tütar ja räägib ka slängi.
ja ta saab aru küll, et @!#$ ei tohi ütelda, aga kaka tohib.
tegelikult saavad paljud lapsed tegelikult aru, mis on ilus ja mis mitte..
 
kass 16. august 2003, kl 12.49
Küll on hea, et minu laps(5.a.) lasteaias ei leppinud. Muidu oleks ka ei tea mida juba halba juurde õppinud. Suured lapsed teavad, et ropendada ei tohi ja kodus vähemalt peavad sellest kinni. Aga eks kui kooliaeg kätte jõuab, siis võib ta kõik ikkagi "ära õppida".
 
mia 18. august 2003, kl 02.23
Selge see ,et on inetu , kui lapsed halvasti räägivad.Ja kindlasti arvavad inimesed, kes kuulevad minu nelja aastase poja juttu, et kodune kasvatus on olematu.. Aga võin kinnitada, et vängeim sõna mida kasutan on 'pagan' ja lapsele olen rääkinud nõrkemiseni ,kuidas räägitakse viisakalt. Loomulikult ta mõistab seda, aga on ju väga põnev teisi shokeerida. Tema sõnavarasse kuuluvad näiteks (enamus telesarjast Õnne 13) 'Kes on Sind terve aasta sitast välja tirinud?'(Tõnu Kilgas), 'vana kõbi', ' kuradi kurat' , ' tzhjort poberi pazhalusta (Luule Komissaarov) jne.Lisaks lasteaiaväljendid pasanägu, persejunn , sitapea...
Ja kui selliseid väljendeid avalikus kohas sobival ajal puistata, on shokk garanteeritud...
Minu jaoks on see tõesti probleem, väldin lapsega rahvarohkeid kohti, aga alati ei ole see võimalik - arsti juures, poes jne.
Loodan, et kasvab sellest välja.
 
whiskas 18. august 2003, kl 16.58
Minu poja 3,5 ka slängitab parasjagu. selles ma nagu halba pole küll näinud sest siiani see laus roppuseks pole läinud. Eks vahest libised ka noorhärral mõni krõbedam sõna üle huulte aga siis tuleb selgitustööd teha ja asjad lahenevad. Lapse peale küll ei saa mingit pidi pahane olla kuna meie ühiskond on ümberringi selline. tele´kas, raadio ja igasugused üritused kus laps kaasas käib - potensiaalsed kohad kust selline joga selgeks õptakse. Mina lasteaeda selles küll ei süüdistaks, sest ega lasteaed nüüd küll selles süüdi pole et meedia jms lastele õpetab. Ega last siis ümbritsevast eraldada saa ja sina ju võidki oma lapsel igas "piiks" kohas kõrvad kinni pigistada aga sinu laste sõprade vanemad seda ei tee. minu meelest ei saa sellisest paratamatust asjast paanikat teha. lapsed kasvavad ja hakkavad arusaa´ma mida võib ja mida mitte. Enne võite te pea peal seista ja muid trikke teha aga ikkagi võitlete paljaste kätega tuuleveskite vastu. Nii, et soovitan rahulikult võtta ja last tasapisi suunata.
 
Natalie 08. september 2003, kl 16.21
parim viimase nädala kild - mängib nukkudega ja muudkui kordab "see on mingi PORNOURGAS!" ( sattus telereklaamile)
:))
 
neiumina 19. september 2003, kl 12.17
Minu 3 ja pool aastat vana laps kasutab ka vahepeal naljakaid slänge,aga mitte roppusi.Endal küll lipsab vahepeal mõni krõbedam sõna üle huulte,kuid püüan siis asja nii parandada,et ütlen lapsele,-mis see emme nüüd tegi,tule anna emmele ata-ata.Siis laps annab mulle väikese laksu.Ja siis ma ütlen,et need on väga pahad sõnad,et kui sina neid ütled,siis emme annab sulle ka ata.Ja minu laps pole veel siiani ropendada tahtnud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!