Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
lapse nimi
 
manni 01. september 2003, kl 18.28
mul siis lood sellised... üxkord läksin oma lastele lasteaeda järgi ning(lapsed oli teist päeva lasteaias) kasvataja tegid mulle märkuse et teie laste nimed on rasked. laste nimed on venus marie ning jasmin maria... ise ei ütleks et need rasked nimed on(lastele endale pole oma nime ütlemisega vms mingit probleemi).... kas siis on? kui on kas ma siis pean oma laste nimed ära muutma? kas see mitte pole inimese enda asi mis ta oma lastele nimeks paneb???
 
.. 01. september 2003, kl 20.34
eks see ole inimese oma asi muidugi (minule isiklikult tunduvad küll veidi maitselagedad), aga ega ma oska ka kujutleda, et väikesi lapsi nii pika täisnimega kutsuksin. kasvataja võiks teada ikka, kumba eesnime pidi on lapsi kombeks kutsuda või siis mõnda hüüdnime, mida kasutate. kui nii pikka nime pidi hakkad väikelast korrale kutsuma, jõuab ta enne sada pahandust ära teha, kuni sina ta nime välja hääldad!
 
m 01. september 2003, kl 21.14
jah kumba nime kasutab esimest v teist..siis ei tohiks raske olla ju?
 
milla 01. september 2003, kl 22.20
Ju kasvatajat ajas segadusse see mariA ja mariE. Esialgu veidi harjumatud, aga küll harjub. Mõistlik oleks kasvatajal lasta kutsuda esimese nime järgi. Kumba te ise kasutate?
 
üki 01. september 2003, kl 22.52
Rääkige mis te tahate, aga väga raske on võtta tõsiselt inimest, kelle nimi on Venus Maria või Jasmin Marie.
Need nimed on lihtsalt väga peenutsevad.
 
kassy 02. september 2003, kl 10.50
Teema püstitamise eesmärk jääb mulle segaseks.Aga kui jutuks juba tuli siis arvan,et kui kasvatajal oleks rühmas 5 last jääksid need nimed meelde kuid elu näitab ,et kuskil 25 last on rühmas ,kõikide nimed tuleb ka meelde jätta sellised pikad nimed ei jää kohe meelde ja ma ei usu ka ,et lapsed ja te ise oma lapsi täisnimega kutsute kogu aeg.Vanasti öeldi ,et mida sitasem laps seda uhkem nimi,ma ei taha loomulikult kedagi solvata,kuid oma komplekse ravitakse tihti laste peal.
 
to manni 02. september 2003, kl 11.27
Võiks ju ema ikka teada kuidas oma last kutsuda kas siis lühidalt näiteks mariann - mannu, või andreas - andu, minu meelest on väga normaalne kui oleks ka mingi hüüdnimi või siis kokkulepe et missugust nime kasutada, esimest või teist. Need esimesed on ka minu meelest veidi maitselagedad, sorry!; venus -ega tuleb anatoomiast meelde ,,veenuse kink,, ja ega tea ju täpselt kuidas seda jasmini hääldada kas eesti päraselt või ingliskeelselt või pikalt hääldades- jasmiin...teised nimed on tõesti liig sarnased- kui tegu veel õdedega siis võivad need nimed lausa kogematta segi minna ...see on muidugi minu arvamus
 
plika 02. september 2003, kl 13.17
Ütleme nii, et sinu laste nimed on pigem veidrad kui rasked. Ja viimased nimed on kõrvale rasked eristada. Ega see tark tegu polnud oma lastele sellised nimed panna.
 
lasteaednik 03. september 2003, kl 18.24
Küll talle (st kasvatajale) need meelde jäävad, aga lihtsalt raske on nii pikalt kogu aeg öelda. Minul on olnud kokku üle 90 lapse (aastate jooksul) ja kõik nimed on meeles.
 
Milla 03. september 2003, kl 21.36
Sünnitunnistuse võib olla mitu nime, kuid kasutage üht, siis on ka kasvatajatel lihtsam. Omal kogemus, sest emal oli 2 nime, kutsuti ikka ühe nime järgi.
 
L. 04. september 2003, kl 10.59
Tean ühte kahe nimega poissi ja temal on hoopis jama, sest ema kutsub teda ühe nimega ja isa teisega ja kui pahandust teeb, siis kutsutakse mõlema nimega.
 
manni 04. september 2003, kl 17.58
ühesõnaga... me nagu kutsumegi ühte venuseks ja teist jasminiks... a õpetaja kutsub neid täisnimedega.
 
. 04. september 2003, kl 18.08
no aga ütle siis kasvatajale ometi, et ta võiks ainult esimese eesnime järgi kutsuda, ja probleem lahendatud!
 
siss 04. september 2003, kl 23.16
Sry,aga mulle tunduvad küll su laste nimed kahtlastena...:S
 
manni 05. september 2003, kl 13.30
mis neid siis nii kahtlasti on? kasvataja aga räägib lastele(kuulsin üxkord) et "te peate kõiki lapsi täisnimedega kutsuma" jne...
 
asda 05. september 2003, kl 17.46
kas tuleb hääldada "veenus" ja "jasmiin" või "venus" ja "jasmin"? Või hoopis "viinös" ja "dzäsmin"?
üldiselt hiigla tobe eputamine. oleksid võinud enne laste muretsemist veel areneda :/
 
ära nori 06. september 2003, kl 16.52
igaüks paneb sellised nimed nagu heaks arvab,ma küll ei leia et need nimed oleks teistsugused kui valja malja,aga hüüdnime võiksid küll mõelda
 
veel üks kasvataja 23 07. september 2003, kl 10.42
pole need vee miskit kõige veidramad. On igasuguseid nähtud ja kuuldud. Iga ema paneb oma lapsele kõige ilusama nime, seega pole vaja viriseda. Kui oma rühma laste nimedgi meelde ei jää, siis pole vist vaja lasteaias töötada. Liiga sarnased nimed võivadvahel segi minna aga ainult nalja saab. Võtke asja huumoriga!
 
Natalie 08. september 2003, kl 15.49
Jah, kasvataja pole õige kui tal oma laste nimed meelde ei jää.
:(

Aga see on küll mõeldamatu et nõutakse äikestelt põngerjatelt täisnimedega teineteise poole pöördumist. Ega me 2 saj. tagasi kirikukoolis pole! See pärsib ju laste suhtlemist omavahel!!
Mine kohe juhataja juurde ja jaga muret - just laste muret, mitte täiskasvanute..
 
(: 08. september 2003, kl 18.39
Muidugi mine juhataja juurde, sest ega juhatajal ju muud teha ei ole ja kasvatajad on ka jubedad, et ei suuda su laste nimesid meelde jätta. ajukääbik!
 
Soledad 11. september 2003, kl 15.00
Mulle tundub,et Mann on vist lihtsalt suur mehhiko jms seepide austaja.Tunduvad sealt pärit nimed olevat.SEe selleks.Kasvataja,muide,ei pruukinud seda ju solvamisena mõelda-eriti veel kui rühmas on rohkem selliste keeruliste nimedega lapsi.Loomulik,et algul kipub keel sõlme minema.Isegi lihtsamate nimedega.Minu laps,näiteks, sai nimeks Henri ja ämm ei jõudnud ära ohkida,et mis nimi see selline on.Ise olen rahul,laps tulevikus loodetavasti ka ja ainult see ongi oluline.
 
manni 12. september 2003, kl 15.37
kusjuures seebikaid ma ei vaata üldse...
 
Soledad 12. september 2003, kl 16.52
Lihtsalt tundus,et olen sarnaseid nimesid kuulnud.
 
L. 17. september 2003, kl 11.25
Soledad, kuidas lapse nime hääldad? Kas Henri või Anrii? Kui Anrii, siis nõus su ämmaga.
 
Ülle 17. september 2003, kl 12.49
minu meelest ei ole neis nimedes vähemalt täiskasvanule küll midagi rasket, lasteaialaps ei peagi oma kaasalsi täisnimega kutsuma, täitsa aitab ühest nimest või ainult hüüdnimest.
nüüd hakkan juba isegi mõtlema, et liiga raske nimi sai pandud, lasteaiakasvatajad ei jõua meelde jätta(lapse nimi on Janely-Getter).
siiski usun, et õige kasvataja ei sunni põnne täisnimesid meelde jätma, vaadaku ise, kuidas hakkama saab.
olen ise õpetaja ja ei kurda selle üle, et nimed meelde ei jää, kuigi neid on igasuguseid...
 
Soledad 17. september 2003, kl 12.58
Ikka eesti keeles hääldangi-Henri.
 
r. 21. september 2003, kl 18.47
No kuulge, enamusele siin vist sobiks hästi, kui kõigi nimed oleks Kristi, Mari, Katrin, võib-olla veel perekonnanimedega Tamm ja Kask. Vot see teeks alles kasvatajate elu kergemaks. Igale inimesele oma nimi paluks. Mina küll oma klassi viit katrnit ei kadestanud.
 
teooria 24. september 2003, kl 17.03
Mul on ka lapsel kaks nime. Lasteaiakasvataja küsis kohe, et kuidas muidu kutsutakse. Ja pole probleemi...
Kusjuures - kaks kolmandikku rühma lastest on kahe nimega. Vaevalt see nüüd nõnda juhtus, et kõik mingisugust kompleksi välja elavad, eksole?
Ja ise õpetan klassi, kus on erinevaid kerlisid/gerlisid 6! Vat see on raske. Jasmin ja Venus on justtäpselt sellised nimed, mis igal juhul meelde jääksid :)
Vahest ei mõelnud kasvataja, et see Sind kuidagi solvata võiks?
 
triinu 27. september 2003, kl 00.31
mina panin oma pojale just sellise lihtsa eesti nime, kuna viimasel ajal kipuvad meil siin ikka rohkem stenne, kenne, stevenei jne. Minu lapsel on lasteaias tänu sellele ainulaadne nimi, kuna kõik emmed on oma lastele üritanud võimalikult keerukad ja erilised nimed panna, lootes sellega, et ainult tema lapsel on selline riline nimi ja seega on ka laps erinev. Aga minu laps oma lihtsa Eesti nimega ei jää hoopiski neile ilusate säravate nimedega lastele mitte milleski alla ja kõik teised lapsed oskavad teda tema nimepidi mängu kutsuda.
 
vihkaja 20. oktoober 2003, kl 16.34
Mis see selle kasvataja munni asi on .Mul on endal kasvatajatega kohutavalt konflikte nii et kerigu nad vittu
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!