Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
3a poisil näpud suus
 
saffron 03. september 2003, kl 16.55
Kevadest saadik juba kogu aeg näpp, sageli peaaegu kogu käsi suus. Või siis kraenurk või mänguasi. Kas see on normaalne faas või viitab mingile probleemile?
 
teadja 04. september 2003, kl 15.07
Muidugi on see probleem. Põhjus võib olla selles, et laps varakult lutist loobunud, aga ka närvidega seoses(turvatunde puudus, või veel midagi muud). Kindlasti peaks laps sellest harjumusest vabanema, kuna selle lutsutamise tagajärjel hakkavad hambad ettepoole kasvama. Kui tegu oleks lutiga, siis soovitaks luti kokku määrida, millegi ebameeldivaga, nt.pipraseguga või sinepiga vms. Sõrmi ehk õnnestub nii kokku määrida, kui enda käed ära määrid ja siis lapse sõrmi nagu muuseas silitad/mudid, et laps arugi ei saaks. Igajuhul läheb vaja sul palju kannatlikkust! Lapse hambumusele oleks väga vajalik, et sellest harjumusest saaks lahti!
 
L. 05. september 2003, kl 13.27
Iga kord kui näed, anna laks käe pihta. Ja seleta, mille eest ja et teised nii ei tee.
 
m 05. september 2003, kl 22.47
sõber 7-aastasena veel unise ja õnnetuna lutsis pöialt, oma 8-aastane vahel õudusfilmi vaadates ka närib kraenurka või kapuutsinööri. Eks ta stressist ole, aga hambad poistel ok ja ei usu, et nad muidu keskmisest õnnetumad oleksid.
 
tölpa 13. september 2003, kl 15.21
mina sain pöidlaimemisest lahti alles 11-12-aastasena ...

Jutt turvatunde puudumisest on täitsa tõsi. Psühholoogid seletavad seda sellega, et väikelapsel tuleb ju elu suurim rahuldus (toit) suu kaudu ja see kinnistub mällu. Täiskasvanud inimene kipub kah ennast söömisega lohutama, kätt suu juurde tõstma, kui on raske hetk, musimine pakub suurt rahuldust ... lihtne.
 
whiskas 14. september 2003, kl 16.14
Mingeid lakse pole vaja. Osta parem selline spetsiaalne värvitu küünelakk ja tõmba kutil küüned sellega üle. Ja kui ise viitsid järjepidevalt tal küüni lakkida siis paari kuuga ta enam näppu suhu ei pane. Mul oma pojal sama jama olnud, leidsin kosmeetika poodidest selle toote ja ütlen asi aitab. Poiss teeb jubedaid nägusid ja tatistab kui juhtub kogemata näpu suhu toppima.
 
jeerum 20. september 2003, kl 18.10
sinepiga näpp kokku mõned korrad ja sellest sab lahti aga tegelikku muret see ei lahenda, võta teda sülle ja räägi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!