Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
laps mängib "kakaga"
 
T. 18. september 2003, kl 12.54
Mul on kodus 4 aastane poiss, kellel on tihti väike tirts "kakat" püksis. Potil käib harva(ning suhteliselt vastumeelselt) ning kui seal tükk aega on istunud, teatab, et ei tule midagi. Natuke aega läheb mööda ja siis hüüab, et nüüd tuleb kakka. Kihutame ruttu potile siis selgub, et väike tirts on juba püksi tulnud ja pikka punnimise pela saame potti ka hiiglama suure kakka. Nüüd on probleemiks see, et urgitseb oma peppus näppudega või siis katsub seda tirtsu mis mis on tulnud pükstele ja siis määrib oma "mustad" näppud mööda jalgu, vannitoa seinu ja potti puhtaks. Olen temaga korduvalt sellest rääkinud. Nii tundub, et saab kõigest aru ja lubab enam mitte nii teha aga läheb natuke aega mööda ja kõik kordub taas. Ja seda kõike teeb ta lasteaias. Mida teha, kuidas lahendad probleemi.
 
Sirts 18. september 2003, kl 21.48
Kuidas ta ise sellele reageerib? Mis ta vastab, miks ta seda teeb? Arvan, et tuleks ikkagi rääkida ja põhjus välja selgitada, ning üritada siis lahendus leida. Nii on raske vastata.
 
kassy 18. september 2003, kl 23.34
Võimalik ,et kui laps tegi kaka siis sai asi ületähtsustatud,kiidetud , lapsele jäi mulje ,et kui kaka on siis see on midagi erilist.Proovi asjasse rahulikult suhtuda ja sellest ei tasu eriti rääkida ,ütle lihtsalt ,et pepu tuleb pühkida muidu on paha ja must ja seina peale ei tohi määrida muidu tuleb pahandus,tee seda sõbralikult,et lapses ei tekkiks süütunne,see kõik võib aega võtta ja tõesti üleöö ei pruugi midagi muutuda ,kui lähedased te olete ,varu kannatust mida ükskõiksemalt lapse nähes seda teed seda parem.Lapsel võib olla väärarusaam asjast ,rõõmustasite ja kiitsite kui tegi kaka ja ta tahab kogeda seda tunnet üha uuesti.Võimalik ,et arvan valesti ,tee nagu õigeks pead.
 
Kissa 26. september 2003, kl 14.53
Aga mida sa talle süüa-juua annad? Äkki on midagi sellist, mis paneb seedimise kinni, nii et tema vastumeelsus (kirjutasid, et punnib kõvasti, kui kakab) on tingitud sellest, et tal on kõht kinni, kaka kõva ja kakamine teeb haiget.
Mul oli sama mure, kohati eriti teravalt! Siis hakkasin jälgim,a et mida süüa-juua annan. Selgus, et jook ACE lõpetabki seedetegevuse tal! Nüüd on korras, annan seda jooki üliharva ja ei ole enam tripsu püksis ja ei keeldu kakamisest ka. :-) Ptüi-ptüi-ptüi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!