Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
kuidas saada laps pissile??
 
Agnessa 02. oktoober 2003, kl 09.34
aidake olen juba väsinud sest kisast mis tekib kui panen oma pisikese poti peale...on teine juba 1,5 aga ei aita ei meelitamine ei kommi söömine poti peal ei laulmine mitte miski.äkki on kellelgi häid nippe???
 
oli sama seis 02. oktoober 2003, kl 11.06
mina lahendasin kunagi selle probleemi enda jaoks nii, et järgisin Spocki raamatus kirjutatut, mälu järgi oli see umbes nii, et ärge pabistaga, millalgi hakkavad kõik lapsed potil käima. enda laps oli mingi aeg nõus potil käima senimaani, kuni käimise selgeks õppis. peale seda oli see täielik tuuleveskitega võitlemine. mäletan, kuidas oli polikliinikusse vaja viia uriiniproov, laps istus hommikul mitu tundi potil ja ei tilkagi. kui kätte jõudis aeg, et enam polikliinikusse ei jõua ja lasin potilt ära tulla, siis lahistas kohe põrandale. ei aidanud ka vastikult märjad marlimähkmed (üle 10 a tagasi) jne. elasime tollal ahjuküttega korteris ja ühel korral kui tulin puukorviga tuppa tagasi, teatas laps suure uhkusega, et ta oli potil käinud. peale seda hakkaski potil käima, sundida selleks polnud vaja.
mida ma sellega tahan öelda- jah, on lapsi, kes juba alla aasta hakkavad potil käima, nii, et mähkmeid pole praktiliselt vajagi, teised see-eest saavad nn potiküpseks hiljem. suhtu asjasse rahulikult, küll tuleb aeg, mil ise tahab potil käia. ära sunni ja ära hoia potil liiga kaua.
 
n28 02. oktoober 2003, kl 12.35
Mina arvan ka et 1,5a on veel vara potile sundida. Kui ei taha, ära ka sunni sest ta peab tegema seda vabatahtlikult. Minu tüdruk hakkas alles hiljuti (2 näd tagasi) potil käima ja ta sai augustis 2. Mina olin ka ahastuses et miks laps potil ei käi aga siis sõime õpetaja ütles et ära sunni, küll ise hakkab käima. Hoia pott toas kus laps mängib et ta saaks harjuda sellega. Kui teeb kaka püksi seleta rahulikult et kaka tuleb potti teha ja pissi ka. Mitte mingil juhul ära riidle! Võid ka ise ette näidata kuidas see käib. Toas olles võid proovida talle jalga panna ainult trussikud (mitte mähe) kui ennast täis laseb saab ehk aru et tuleb potile minna. Lõppkokkuvõttes arvan ma et sul on veel vara sellega alustada, oota kuni ta saab 2 ja siis võta see teema uuesti üles. Päikest!
 
n28 veel 02. oktoober 2003, kl 12.37
Ja kommiga ei tohi last kunagi ära osta! Ükskõik mis vaja ta peab seda tegema ise mitte kommiga meelitades!
 
R. 02. oktoober 2003, kl 14.08
Minu 2,3 käib potil ainult kodus (õnnetusi muidugi juhtub) ja ainult pissil. Kaka ei tule potti mingi nipiga. Sundinud ei ole kunagi, kõik on mängu ja hea tujuga käinud. Õues ei tule pissile küsimine meeldegi ja kuna kakale ei küsi, peame õues mähkmetega käima. Kuid kõik tuleb ükskord iseenesest, nii et ära lootust kaota ja ära sunni ega meelita. Kange loomuga lapse puhul see ei aita. Kui ta ei taha, siis ta ka ei tee. Mul omal just selline.
 
tirtsu emme 02. oktoober 2003, kl 17.30
minu laps hakkas teise lapse järgi potil käima 2 a ja 3 kuuselt (päris hilja). Nägi, mida selle potiga teha tuleb,ja et kui seal on piss või kaki sees, siis saab veel kiita ka. See oli kevadel juba soojemal ajal panin talle ainult trussikud jalga, kui märjaks läksid, tundis ta ise ka, et paha on olla. siis küsisin, kas nii on hea või on kuivadega hea. Siis soovitasin tal proovida potile jõuda.
Mõjus. Nüüd ei tee öösel ka enam alla!
 
Agnessa 02. oktoober 2003, kl 17.48
Suur tänu nõuannete eest!!!Rahunen maha ja vaatan ootan veel....
 
--- 05. oktoober 2003, kl 18.59
Samad sõnad - ära sunni. Mina hakkasin harjutama poissi potile kui oli 1.5 aastane. Panime aluspüksid jalga ja kui püksi tegi, näitasin, et tuleb poti peale minna. Üsna ruttu õppis ära. Jõudu ja kannatlikkust sullegi!
 
kati 07. oktoober 2003, kl 19.45
muretsemiseks ei ole küll mingit põhjust. Minu poja käis ka eelmine aasta(1,5a)lasteaias mähkmetega. Kevadel sai kaheseks ja ikka ei sundinud ükski vägi teda potile. Ma ei sundinud, ega ka riielnud, vaid iga kord , kui kaka või pissi püksi tuli näitasin talle potti, et siia tuleb pissida. Ootasin ära soojemad ilmad ja võtsin mähkme püksist ära. Nüüd kui ta püksi pissis, karjus ta et on märg. Nädala aja pärast hakkas ta potil käima ilma minu abita. Võttis lihtsalt poti-tegi oma häda sinna ära ja tuli mulle uudist teatama. Loomulikult kiitsin last selle eest ja näitasin välja , et emmel on väga hea meel. Peale seda on meie potimured murtud ja isegi öösel ei ole meil mähet all ja seda ei pannud ma ka kohe sellest ajast enam, kui ta potil käima hakkas. Natukene kannatust ja küll aja jooksul hakkab ta sellest aru saama, et mähkmega on tal ikka palju ebamugavam olla, kui ilma.
 
sonja 08. oktoober 2003, kl 16.56
Ma lasin lapsel palju palja tagumikuga olla. See mis tuli, tuli siis põrandale. Nii sai ta päris hästi aru mis seal allpool toimub. Hakkas ise potile küsima kui oli 1a ja 7 kuud vana. Ka õõsel. Aga see põranda rookimine oli ka jube. Kuid see kestis ainult kuu aega umbes. Peale seda enam mähkmeid vaja ei läinud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!