Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
vaktsineerimine
 
liina 23. oktoober 2003, kl 10.04
Poja sai kahe aastaseks ja teda vaktsineeriti lasteaias-trivaktsiin. Ta on siiani kõik vaktsiinid kenasti üle elanud, vahest mõne ühepäevase palvikuga, kuid see vaktsiin võttis mu poja kolmeks päevaks jalutuks, lisaks 39 kraadine palavik. Perearst käskis siis kiiresti haiglasse minna, kus selgus, et ka vereproov ei ole korras. Kõndima hakkas ta ka uuesti nii, et ühte jalga lihtsalt vedas järgi-jube hirmus oli see. Kuid arstid ei ole midagi mulle öelnud, mis selle põhjustas- kas valesti süstitud vaktsiin, või oli see hoopis mõni valesti hoitud vaktsiin. Küsiksin nüüd teilt, kui valutult teie lapsed vaktsiini üle elasid ja kas on olnud ka sarnaseid juhtumeid- Haiglas olime me poolteist nädalat.
 
m 23. oktoober 2003, kl 12.07
Lapsed 8 ja 5 - pole kordagi olnud ei palavikku ega pole ka midagi muud täheldanud.
Sellele lapsele, kes on nii suur, et kõnnib, ei tohiks süsti jalga teha - süstikoht võib olla valus ja siis on paha kõndida, mina tean nii.
 
pralle 23. oktoober 2003, kl 14.23
Lapsed 10 ja 7, vaktsineerimise peale pole teist nägugi teinud.
Aga kas arst kontrollis, et su laps ikka päris terve on? Vahel on ainult vereanalüüsist näha, et mingi viirus kallal, mu nooremal oli, arst lasi kaks korda vereanalüüsi teha, et vaktsineerimisel ikka laps täitsa terve oleks. Oli mingi selline viirus, mis iseenesest ära paraneb, lapse olekus see kuidagi välja ei paistnud, ainult vereanalüüsis. Vaktsineerimisega viiakse ju organismi surnud või nõrgestatud bakterid või viirused. Aga kui laps enne veidi tõbine oli, siis organismi immuunsüsteem ei olnud päris töökorras, sellest ka selline karm reaktsioon ilmselt. Ega ma siis nüüd viimast tõde kuuluta, aga selline asi on võimalik.
 
liina 23. oktoober 2003, kl 15.44
ega jah -tõsi ta on, et vereproovi ei tehtud, viisin vaid lapse sõime ja sealne arst lihtsalt oli kohe ära vaktsineerinud, sain sellest ise teada, kui läksin lapsele järgi ja laps seisis liikumatuna keset tuba ja nuttis.
 
pralle 23. oktoober 2003, kl 16.35
Kas isegi vanema nõusolekut ei küsitud vaktsineerimiseks? Koolis peab küll nõusoleku andma, kusjuures kirjalikult, et olen nõus, ja allkiri. Eriti imelik suhtumine teil seal siis. Mina elan Tallinnas ja kui vaktsineerimas käisime, siis ei teinud seda mitte meie lastearst, vaid oli selline spets protseduuride tuba, kus tädi tegeleski süstimise ja vereproovidega. Arst vaatas enne lapse üle ja saatis siis sinna tuppa, kui leidis, et laps on terve.
 
liina 23. oktoober 2003, kl 16.55
minult ei küsitud mingit nõusolekut, veel vähem kuskile allakirjutamist, ja vaktsineeris keegi õe paberitega inimene, mitte isegi lastearst.
 
wow! 23. oktoober 2003, kl 19.33
kas siis lasteaias vaktsineeritakse ka? minu meelest on see tänapäeval jäetud puhtalt lapsevanema mureks, et ta laps õigeks ajaks vaktsineeritud saaks. selline etteteatamata vaktsineerimine on lubamatu, sest on lapsi, kes ei talu vaktsineerimist ning lapsi, kelle vanemad on põhimõttelised vaktsineerimisvastased. sul vedas, et poisi tervis taastus, neid juhtumeid on olnud küll, kus laps vaktsineerimisjärgselt mingi eluaegse tüsistuse külge saanud on.
mina sinu asemel tõstataks selle küsimuse lastaias üles.
 
pralle 23. oktoober 2003, kl 22.06
Mina tõstaks ka kisa. Uuriks isegi sotsministeeriumist, kas neil on üldse sellist õigust omavoliliselt last vaktsineerida.
 
m 24. oktoober 2003, kl 09.12
Ma olin ka hämmingus, sest tänapäeval lasteaedades ju ei vaktsineerita. Nad ei peaks vaktsiine saamagi! Lasteaedades on vaid õed tänapäeval. Perearsti juures tehakse seda lasteaiaealistele lastele.
Küll vaktsineeritakse koolides (koolides on kooliarstid ka lisaks õdedele), aga selle kohta anti enne info lapsega kaasa ja ma pidin selle allkirjaga kinnitama.
 
emps 24. oktoober 2003, kl 09.34
Lapse haigust ei põhjusta mitte vaktsiin, vaid see, et ta oli juba ennem natukene tõbine, ja vaktsineerimisel ikka organism nõrgeneb korraks, ja siis juba olemas olev tõbi pääsebki võimule.
 
moss 24. oktoober 2003, kl 10.12
Imelik jah. Lapse (5,5a.) kohustuslikud vaktsiinid on siiani tehtud ALATI OMA LAPSE ARSTI JÄLGIMISEL protsed.kabinetis polikliinikus. Lapse tervisekaardil polikliinikus on ju kirjas lapse organismi iseärasused, kõik saadud ja saamata vaktsiinid, pealegi tehakse neid kindlas järjekorras, kindlas vanuses ja raudselt lapsevanema või eestkostja nõusolekul, sealjuures põhjalikult selgitades mis on mille jaoks. Ennekuulmatu, et kuskil lasteaias midagi niisugust veel tänapäeval toimub. Tundub lahmimisena. Nõuaksin sellise käitumise kohta kirjalikult kirjalikku seletust. Kunagi ei tea, mis võib järgneda. Soovitan mitte järele anda ja oma nõudmises kindel olla. Edu liina!
 
pralle 24. oktoober 2003, kl 15.01
Liina, kui oled piisavalt hakkaja, siis võid ka SLõhtulehe poole pöörduda. Ajakirjanikud jooksevad jalad rakku sinu eest, et kõigilt osapooltelt kommentaari saada. Ennegi hakanud ametnikud liigutama, kui ajakirjandus asja suure kella külge paneb. Mitme loo alusel kriminaalasigi algatatud. Sinu lugu küll ilmselt õnneks päris kriminaalne pole. Hoiame sulle pöialt asja lahendamisel!:)
 
Kissa 24. oktoober 2003, kl 16.00
Ma saaks shoki kui kuuleks, et minu teadmata ja nõusolekuta lasteaias niimoodi lapele vaktsiin oleks tehtud!? Kust nemad teavad, mille vastu on lastearst minu last juba vaktsineerinud ja mille vastu tal näiteks allergia on!? Appiii!
 
prallele 24. oktoober 2003, kl 21.51
asja võtsin käsile, aga meediasse küll ei tahaks sattuda, sellegipärast palju tänu sulle.
Kissa- olengi siiani veel shokis.
 
pralle 26. oktoober 2003, kl 20.01
Meediasse võib su lugu minna ka täiesti anonüümsena, nimi muudetud, pilti juures ei ole, ajakirjanikud on meil piisavalt eetilised, et mitte avaldada oma allikaid. Aga peaasi, et sa selle jama enda lapse ja pere jaoks positiivselt lahendatud saad, ükskõik, millise variandi kasuks sa otsustad. Jõudu sulle!
 
***** 03. november 2003, kl 14.20
selle trivaktsiiniga on asjad üldiselt kahtlased. minu laps talus neid väga halvasti kuigi oli süstimise ajal täiesti terve. tekkis kõigepealt kõrge palavik ja siis mingid kummalised sundliigutused. viimaseks korraks maksin ise sellesama vaktsiini puhastatud versiooni kinni ja siis jäi see jama ära. sõbranna laps aga sai vakstiinist korduvad ja tugevad krambihood mis kestsid kuid. nii et kellel vähegi võimalik, makske parem ise see puhastatud versioon kinni, riskid on kvasti väiksemad
 
lepatriinu 12. november 2003, kl 12.00
minu laps sai koolis 1 klassis läkaköha difteeria süsti ilma minu teadmata kusjuures ta oli saanud pärast läkaköha põdemist just kolm päeva koolis käia.tulemuseks oli õhtul 40 palavik seda 4 päeva järjest ja praktiliselt hakkas meil see köha otsast peale.mul on küll laps päris palju köhinud kuid midagi nii õudsat pole ma varem kogenud igale köhahoole kaasnes oksendamine.laps puudus koolist terve 3 veerandi.õnneks oli 1 klass. vaksineerimine tehti ikkagi kuigi küsiti poja käest kas sa haige oled olnud japoja ütles et mul oli läkaköha. niipalju siis kooliarstist
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!