Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
laps haige
 
Dita 30. oktoober 2003, kl 10.36
tere kas kellelgi ka veel praegu laps haige on? pidavat viirus liikvel olema: lööb palaviku õhtul 39 peale, määrida viinaga või küünlad, saab alla, päeval palavikku pole ja õhtul lööb jälle 39 üles. on kellegil kogemusi? lapsel (mul aastane poeg)väga kurnav olla, on passiivne ja loid. oskab keegi ehk midagi soovitada? kas läheb kolme päevaga üle? arst ei oskanud meile eriti midagi nõu anda.
 
ruu 30. oktoober 2003, kl 12.45
mul ka laps haige, 6 aastane, pühapäeva õhtust palavik, esimestel päevadel oli 38 ringis, mina palaviku ei alandanud rohtudega, õhtuks läks 37,4 peale, eile läks päeval juba 38,8 andisn Tylenol siirupit siis võttis 37,0 peale mingi 2 tunniga ja laps jäi magama päeval. Täna jälle 38,8 andsin jälle rohtu ja praegu magab. Huvitav on, et kui palavikku alandada jääb magama.
Laps ennast väga kehvasti ei tunne selle palaviku juures, aga paneb ka muretsema, et juba 4 päev. Esmaspäeval helistasin ka arstile, soovitati rohtu anda, kui palavik kõrgeks läheb ja köha- nohu rohtu ka anda (lapsel natuke köha-nohu). Homme peame ennast arstile näitama minema, aga kui on üle 38 palavik siis küll ei lähe vaid helistan. Oleks ka huvitatud, et kas ongi selline viirus liikvel.
 
jeps 30. oktoober 2003, kl 13.01
Minu 6 aastane poja ka praegu kolmandat päeva haige, õhtuks on ikka palavik 38,8 tulnud,kurk ka natuke valus.Helistasin arstile,üritame ilma antibiootikumita hakkama saada.Laseme kurku astelpaju saialille õli,(mis ei ole mõru)ja imeb Isla-Moosi imemistablette.Poiss õnneks loid ja väsinud ei ole.
 
mari 03. november 2003, kl 09.35
Meie aasta ja kahe kuune tibu on juba kolmandat päeva haige.on ka palavik ja silmad on paistes ning rähmased.Nohu ja köha loomulikult ka, kohe nii, et köhib oksendama.Nüüd siin ootame arsti.Muutkui nutab ja viriseb, istub süles.
 
reet 05. november 2003, kl 10.42
Alandasin ka poja palavikku küünaldega, aga arst soovitas panadol baiby maasikamaitselist palavikualandajat. See võtab aeglasemalt aga pikemaks ajaks palaviku alla. Küünaldega saab palaviku kiiresti alla, aga väga lühikeseks ajaks. Mu pojal ka oli nädalavahetusel palavik, ikka 38,5 ja päris mitu päeva. Käisime ikka arsti juures ja saime teada, et meil on viirus. Selle raviks anti ka rohtu ja praegu on juba kõik enam vähem.
 
Silja 07. november 2003, kl 09.31
Kas see on Teil Tallinnas nii, mul jäi laps Tartus kah ilmselt mingisse viirusesse: nohu-köha ei ole ja palavik ei ole kõrge - nii 37,3. Kurdab lisaks peavalu, arvan, et ilmselt ka kergelt iiveldab.
Muuseas, eile oli mul endal sama seis aga ilma palavikuta.
Ühesõnaga - kas ka Tartus mingit viirust liikvel?
 
hmm 12. november 2003, kl 19.40
soovitan küünalde asemel anda panadoli, mis mõjub hästi ja pikemaajaliselt kui küünlad. küünlad küll mõjuvad kiiresti kuid sama kiiresti kaob ka mõju. panadoli anda vastavlt kehakaalule. veel mõjub mähkme eemaldamine, vägagi hästi. ja lahjendatud viina hõõrumine taldadele või siis panna viinaga sokid jalga ning villased sokid peale, kuid kui palavk kõrge siis viinaga kindlasti mitte toimetada. kuid mähkme (juhul kui te kasutate neid) eemaldamine aitab vägagi suuresti kaasa, see on ka esimene asi mis kiirabis öeldakse. mähe hoiab temp kõrge. loodan, et minust oli abi. mul endal 3-ne plikatirts.
 
Merle 14. november 2003, kl 21.24
Meil siin Jõhvis on samad lood. Viiruseid pidi palju ringi liikuma ja üks sai ka meid nädal aega tagasi kätte.(Tüdruk 2-a) Õnneks on nüüd see möödas.
Neljapäeva õhtul tõusis palavik 40,5. Andsin Panadoli, kuid see ei aidanud. kutsusime ka kiirabi,soovitas küünlaid. Arstiga konsuldeeriddes ütles, et küünlad on parim variant. Panin küünalt ja vei di aja pärast hakkas palavik vähehaaval langema. Üle keha tuli hõõruda ka lahjendatud viina või palja veega. Mitte üle riietada. Ilma pampersita. Kuid siis hakkas palavik jälle tõusma. Tegime vereproovi ja see näitas, et tuleb antibiootikume kasutada. 5-päevane kuur oli, aga hakkas samal päeval juba mõjuma. Järelikult oli siis antibootikume vaja. Soovitan lasta teha vere ja uriini proov siis saab teda kus probleem ja ka abi. Niisama palavikku alla võttes kõikidele viirustele ei mõju. Palavik tuleb ikka tagasi.
Täna käisime jälle verd andmas ja saime teda, et kõik korras.

Muide kas keegi teab, kuidas anda lapsele rauda sisaldavat siirupit? Meil on raua näitaja 106, aga peab olema 120.
Arst kirjutas küll välja, aga laps ei taha seda. Piimaga anda ei tohi, aga mahla ega veega ei taha. Tunneb ära, et on sees ja keeldub võtmast
 
Leenu 18. november 2003, kl 13.44
Meile arst ei soovitanud viinasokke...vaid hoopis vastupidi,käskis soojad villased sokid jalga panna ja jutt oli jumala õige.Probleem oli meil nimelt järgmine.Lapsel oli kõrge palavik,jahutasin vee ja viinasegus leotatud lappidega,jalga panin viinasokid.Endal oli juba paras paanika,sest palavik ei tahtnud kuidagi alaneda,lapsele oli saanud ka küünalt panna.Aga rohi nagu üldse ei mõjunud.Konsulteerisin haigla lastearstiga,ja selgus,et see viinasokk aeglustas oma jahutamisega vereringet,ning see pepusse pandud küünal ei hakanud üldse mõjuma.Sest jalad olid jahedad.Ja mina kui kogemusteta emme,ei osanud seda kohe märgata,ning aimata.Arst käskis koheselt sokid jalast võtta,jalad soojaks masseerida ja soojad sokid jalga panna...mähkmed kindlasti ära võtma.et kehal oleks jahutust.Lisaks ütles ta,et seda moodust(viinasokk) ei kasutata enam tänapäeval...aga eks igaüks ise teab paremini ,milliste võtetega õnnestub see palavik alandada.
Aga selline lugu siis minupoolt.Mine tea,kellel võib sellest abi olla.
Tervist kõigile!
 
Leenu 18. november 2003, kl 13.57
väike märkus antibiootikumide kohta....viirusi ei ravita antibiootikumidega,kuigi kahjuks on meie arstidel komme kohe antibiootikume välja kirjutada,nii kui on palavik kõrge ja kui natukenegi on kuskil lisaks viirusele,mingi põletik...näit. kurk punane.
Õnneks ei ole tulnud mul lapsele palju kordi antibiootikume anda(poiss saab kohe 2a)..kaks korda,kuid mõlemal korral on tekkinud allergia..väikesed punased täpid.Esimesel korral lihtsalt käskis arst rohu võtmise katkestada,teisel puhul palus täpikesi näitama tulla,et ega äkki pole tuulerõuged,ning tegi igaks juhuks ka vereproovi.Vereproov näitas,et organismis on viirus,st. et poleks üldse pidanud antibiootikume võtma.Igatahes nüüd olen ma targem,ja nõuan järgmisel korral vereproovi tegemist,enne kui hakkan rohtu sisse söötma.
Ja üks tähelepanek veel,kas ei ole masendav,et apteegist peate ostma terve purgi rohtu,millest ära tarvitate vaid poole,sest arsti poolt kirjutatud annus ja päevade arv annab just vaid poole koguse summa...aga väiksemate kogustega rohtu ei müüda.Seega ostate juba ette teadmisega ,et pool sellest imekallist rohust tuleb kraanikausist alla valada.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!