Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
adenoidid
 
Liina 13. jaanuar 2004, kl 21.14
Kas kellelgi on adenoidide operatsiooni kogemusi? Nii paariaasta vanuseid ma mõtlen. Millised on tulemused?
 
sss 14. jaanuar 2004, kl 09.50
Minu 4aastasele pojale tehti 2 aastat tagasi, laps käib lasteaias ja on palju tervem, kui varem.Enne oligi kogu aeg nohu ja kurk haige. Kui see on adenoididest siis meie oleme praegu küll väga rahul.
 
öökull 14. jaanuar 2004, kl 10.47
Minu lapsel tehti ka neljaselt Tallinna Lastehaiglas. Enne op-i oli nina pidevalt kinni ja nuusata ei osanud, samuti tekkisid kõnehäired, aga nüüd kõik korras. Möödas on 2 aastat, laps terve ja tubli :-)
 
plõks 14. jaanuar 2004, kl 12.20
Käisime 3 aastasega sel suvel Tartus lõikamas. Enne niikui lasteaeda läks, kohe haigeks jäi, nüüd käis augustist alates lasteaias, esimene haigus alles äsja aastavahetuse paiku. Seega tasus ära küll, samas tean, et see pole alati nii, vahel ei ole mingit tulemust.
 
piia 14. jaanuar 2004, kl 12.26
Jessas kui hea on sellised positiivseid tähelepanekuid lugeda! :)) Mul ka poja 4 a ja ootab peatset oppi, olen ka üsna närviline ses suhtes. Siis hea ikka kui kõne ka paraneb - meil selles suhtes päris suured vajakajäämised
 
liina 14. jaanuar 2004, kl 12.55
Rääkige palun lähemalt operatsioonist,ja lapse seisukorrast vahetult peale seda.
 
plõks 14. jaanuar 2004, kl 13.07
Op ise kestis alla poole tunni, aga see aeg kui narkoosist toibus oli küll vastik (mõni tund), laps nuttis ja magas vaheldumisi, verd voolas. Aga see tuleb lihtsalt üle elada, pärastpoole polnud küll erilisi probleeme, tuli palju jahedat süüa ja juua anda ja paari päeva pärast ei saanud midagi enam aru.
Jõudu!
 
m 14. jaanuar 2004, kl 13.47
Minu pojal ka 2 aastaselt(praegu 3a) tehti adenoidide op.+ shundid kôrvadesse.Kestis lühikest aega, narkoosist ärkamine oli veidi vastik tôesti kuid paranes kiiresti. Kohe suurt tulemust märgata ei olnud, kuid nohud läksid kergemaks, lühemaks ja kuulmine ning kône ka paranesid. Nüüd aasta pärast usun et oli abi küll, muidu oleks ehk praegugi samas seisus mis enne.
 
öökull 14. jaanuar 2004, kl 19.41
Eks see narkoosist toibumine ole jah kõige raskem selle asja juures, sest laps nutab ja ise oled abitu, aga meie saime juba järgmisel päeval haiglast koju ja lapsed unustavad ju oma hädad kiiresti! Igatahes õnn kaasa teile!
 
Liina 14. jaanuar 2004, kl 19.45
Kas teie lapsel oli enne oeratsiooni ka kuulmisega probleeme?Rääkige lähemalt.
 
öökull 14. jaanuar 2004, kl 19.57
Minu lapsel kuulmisega probleeme ei olnud, kuigi haiglas tehtud pilt näitas, et 2/3 kuulmekäigust oli kinni. Põhiliseks probleemiks olid meil ninakinnisus ja üha süvenev kõnedefekt. Eks see ole vist individuaalne, sest minu lapsel polnud kordagi kõrvapõletikku ja haige ta ka kuigi sageli ei olnud.
 
kiiz 16. jaanuar 2004, kl 08.58
Meil läks opp ilusti, ei olnud mingeid komplikatsioone. Ilusti jäi magama, kuigi uudistas kõike mis ümber toimus, ei kartnud. Pärast magas palatis u. 45 min. Verd ei jooksnud, sel päeval oli veidi uimane, jäätist sõi heameelega:) Järgm. päeval polnud enam midagi, jooksis nagu noor sälg ringi
 
B 18. jaanuar 2004, kl 19.39
minu pojal võeti ära kolmeselt+pandi kõrva sundid.ennem seda oli iga kuu kõrvapõletikus,pärast lõikust pole enam olnud nüüd on kuuene.enne oppi antakse tablett et laps rahuneks,ennem ei tohi juua süüa,palatis ootad järjekorras ,oleneb lapsest aga minu pojal kestis 2 tundi kuna veri hüübis halvasti see pole hirmutamiseks lihtsalt teadmiseks,kuna ma olin päris hirmul et miks nii kaua kestab,koju saad järgmine päev.tüsistusena võib juhtuda et need lihtsalt kasvavad tagasi.
 
kassy 19. jaanuar 2004, kl 14.34
Kui vaja tuleb kindlasti opile minna.Käisin suvel Tartus 3aastasega opil.Meie käisime erakliinikus Medex,ametlik järjekord oli liiga pikk.Narkoosist ärkamine ongi lapsele kõige raskem,verd tuli minimaalselt ja järgmisel päeval ei olnud lapsel midagi viga,arst andis küll igaks juhuks palaviku-valuvaigisti rohu,meie seda ei vajanud.
 
ann 20. jaanuar 2004, kl 14.09
minu tütrel(5 aastane) lõigati adenoidid ära 31,11,2003.Lõikus kestis tund aega ja toibumine oli pool tundi,alguses oli natuke haukuv köha aga see möödus pääri päevaga.Minu kõige suurem probleem oli see et arst saatis varakult lasteaeda ja siis tekkisid igasugused hädad nt.ninaverejooks,palavi,köha mis lõppes bronhiidiga,põsekoopa põletik. Minu soovitus on et hoiaksid oma last natukest aega kodus!lõikus iseenesest oli kiire ja korralik. Lõikuse pärast pole vaja küll muretseda,sest ka minagi kartsin seda rohkem kui laps.soovin sulle edukat lõikust ja ilusat paranemist!!
 
alizee 20. jaanuar 2004, kl 21.08
minu kümneaastasel tütrel oli viis aastat tagasi adenoidide op enne seda oli väga palju haige ei kuulnud ültse ja kui haigeks jäi oli alati kõrges palavikus ja tihti olid krambid. Peale op oli nagu uus laps.Selle viie aasta jooksul on ainult kolm korda haige olmud.Teine laps on kahene käisime kolm kuud tahasi op suur kergendus kohe op laabus hästi ise peate tugev olema ei tohi mõelda probleeme ja parem kui laps oleks täiesti terve.Peale op on laps natuke uimane magab ja ei maga ja nutab vahelduva eduga meil olid op hommiku kell 8 kodus olime juba kell 3 õhtu osa magas hommiku oli kõik jälle samas tempos nagu vanasti.Kui võrrelda 5 ja 2 op oli 2 tunduvald visam.Palatis olid kõik vanemad lapsed. Minu kahene oli kõige visam.Olge tublid .Teete lapse elu palju kergemaks.
 
murelik emme 21. jaanuar 2004, kl 16.58
Lasime oma lapsel 6 kuud tagasi adenoidid ära lõigata. Ikka on hästi tihti nohu. Kas kellelgi on samasugust kogemust või oskab öelda, miks see nii on.
 
järjekord? 23. jaanuar 2004, kl 10.31
Kui kau te op´i järjekorras olete olnud? Mul tuttaval juba laps üle 5-e, ikka ei saa mindud, küll järjekord, küll nohu. Laps räägib nii, et vaid ema ise saab aru. Vist ikka rohkem saamatuse viga emal?
 
alizee 23. jaanuar 2004, kl 13.22
8 kuud ootasime hoolitsege enne op eriti palju lapse tervise eest.
 
kriss 23. jaanuar 2004, kl 21.30
Minu tüdrukul oli adenoidioperatsioon eelmisel aastal (siis 5a). Hommikul haiglasse, riided selga, väike voodislösutamine. Siis andis õde mingit rahustit, laps jäi uimaseks ja itsitas, et nagu tuiguks. Paha polnud olla. Siis viidi liftiga ära, ca 1-2 tunni pärast (kuskil kodus veel ka kirjas) toodi tagasi. Enne teda toodi kõrvalvoodite lapsed (natuke väiksemad), kes karjusid ja ulgusid. Olin suht kohkunud. Minu tütar oli aga täiesti rahulik, muigas veidi häbelikult. Näitas mulle mälestuseks saadud rohelist operatsioonimütsi. Alguses pidime natuke pikutama, ei tohtinud jalutama minna. Paari tunni pärast võis sööma minna. Tüdruk kugistas kotletti nagu hull, sest eelmisest õhtust alates polnud ju tohtinud süüa ega juua. Kuna haiglas oli miski viirus ja meil mingeid tüsistusi ei tekkinud (plika jooksis mööda koridore, kurk korras, palavikku polnud), siis lubati samal õhtul koju. Kolm-neli päeva olime kodus, siis lasteaeda.
Kel adenoidid-mandlid koos lõigatakse, on vist veidi karmim. Meie palatis oli ühele suuremale tüdrukule tehtud korraga adenoidi- ja mandliop, tema tahtis liiga vara minna välja, aga oli veel uimane, kuidagi keeras voodist alla ja hakkas verd köhima.

Tütrel oli küll väga abi sellest adenoidilõikusest, sel sügisel polnud ta ühtegi korda nohus ega köhas, nüüd jaanuaris nädala nuuskas ja üldse mitte hullusti.

Kui tahad midagi veel teada, kirjuta mulle.
 
kert 28. jaanuar 2004, kl 10.09
Minu 2,5 aastasel pojal lõigati Tallinnas adenoidid ja pandi mõlemasse kõrva šundid(torud). See oli eelmine suvi. Selle aasta sügiseni pole probleeme olnud aga siis hakkasin tähele panema, et poiss hingab koguaeg läbi suu. Läksin kõrvaarstile kes ütles röntgenipilti vaadates, et adenoidid on tagasi kasvanud ja kuulmine taas veidi halvenenud. Nüüd seisab meil ees jälle uus operatsioon.Adenoidid taandarenevad reeglina koolieaks(poiss praegu 4ne)jääb ainult loota, et see jääb viimaseks operatsiooniks.
 
anni 05. veebruar 2004, kl 01.09
meil lõigati ka adenoidid ära eelmisel talvel.Laps oli siis veidi üle 2-e.Kartsin ka väga operatsiooni,aga see käis väga kiiresti.Ebameeldivaks kogemuseks oli ainult üks haigla õde,kes nähvas mulle kui ma ütlesin talle,et laps võõrastab ja kardab,et ega te kaasa operatsioonile ei saa tulla.Teadsin seda isegi aga olin üpriski närvis ja tahtsin neile lihtsalt mõista anda,et ta on võõrastav laps.Pärast kui laps tagasi toodi siis ta magas ja käsi millel kanüül oli rippus üle voodi serva.Õde tahtis teda vastu voodit lükata,aga kuna käsi oli ees siis ei saanud.Läks siis minema ja mingi aja pärast tuli vaatama ja ütles,et miks see käsi siin ripub,kanüül ei tohi allapoole rippu olla.Aga kust mina muretsev ema pidin selle peale tulema.Ta ise nägi ju seda ka enne.Aga arstid olid toredad ja koju saime õnneks juba sama päeva õhtul.Lapsel algul oli nagu küll tervis parem.Suve jooksul polnud kordagi haige.Aga nüüd talvel on jälle pidevalt nohu ja kõrvad haiged.Kõrvaarst ütleb,et kui poleks lõiganud oleks praegu veel hullem olnud.Nii et jõudu ja jaksu ning operatsioon iseenesest pole midagi hullu.
 
Ülle Jakobson 02. märts 2004, kl 15.35
tere!
kirjutasite et oli ka kõnehäire olemas, kas saaks seda seletada mulle palun, sest olen oma 3a. pojaga ka minemas opile ja tal on kõne ikka väga segane, teatud häälikuid üldse ei eksisteeri
täitsa hale on kohe, sest mu suurem poiss hakkas väga varakult rääkima
kas peale oppi olete saanud kõne korda?

murelik emme ootab vastust
 
sama murelik, kui eelmine 02. märts 2004, kl 23.01
mure täpselt sama, mis eelmisel. suurem tüdruk rääkis juba enne teist eluaastat korralikult. nüüd väiksem tüdruk on kohe neli saamas ja kõne selline, et tihtilugu saan ainult mina aru mida laps räägib.oleme ka kohe opile minemas adenoididega. loodan väga, et peale op-i kõne paraneb.
 
Madli123 07. jaanuar 2016, kl 13.29
http://vita.ee/teenus/lor/adenoidid/



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Madli123 12.01.2016 10.11.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!