Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
millal väike laps eraldi tuppa?
 
dei 02. veebruar 2004, kl 18.58
praegu on laps 10-kuune ja magab meie voodi kõrval oma voodis. millal oleks õige ta oma tuppa panna? kui ta juba nt 1,5-aastane on ehk ta keeldub üksi toas magamast?
 
*** 02. veebruar 2004, kl 21.20
Meie panime 1.3, aga 1a. võiks küll juba eraldi tuppa panna. See olenb tegelikul lapsest.
 
elsa 03. veebruar 2004, kl 13.00
Mul on laps 2,5 aastane ja ei maga veel päris omaette toas. Sest ta läka mul pool aastat tagasi alles lasteaeda ja seoses sellega vajab ta ema lähedust rohkem kui varem. Öösiti ärkab ta vahest nuttes üles ja siis katsub kas ma magan veel tema läheduses. Ma arvan et see oleneb lapsest ja tema iseseisvusest.
 
Liv 04. veebruar 2004, kl 11.00
Minu 3,5 aastane ei suuda küll veel omas toas magada. Eks siis, kui oleks varem teda sellega harjutanud, polekski seda muret praegu. Aga nüüd ka katsub öösel, kas ma olen alles ja isegi voodit ei luba käeulatuse kaugusest kaugemale lükata. :-S
 
moss 05. veebruar 2004, kl 10.45
Sünnist saati päeval oma toas, uks lahti, öösel kaisus kuni rinnaga toitsin. Tema tuba oli elutoa ja köögi vahetus läheduses, nii et silm koguaeg peal. Seetõttu pole mingit paanikat üksiolemise või pimeduse ees.
 
katre 05. veebruar 2004, kl 18.25
minu oma magab 2aastasest saati ja ilma ühegi mureta kohe võttis omaks ja palju rahulikumalt magab ka.muidu kui mei toas magas siis ikka läksid vahel hiljem magama ja tegid veidi häält siis kohe niheles nüüd magab nagu nott
 
MAALI 05. veebruar 2004, kl 20.10
MINU TÜTRE ESIMESEL SÜNNIPÄEVAL PANIN TA VOODI TEMA TUPPA JA LÕIKASIN PAAR PULKA BEEBIVOODILT ÄRA,ET TA SAAKS ISE VOODIST VÄLJA.PAARI KUU PÄRAST OSTSIN PIKENDAVA VOODI TUPPA JUURDE NING KOLMANDAL KUUL POLNUD ENAM MÕTET BEEBIVOODIL,KUNA SEAL KÄIS TA AINULT HÜPPAMAS.MAGAMA JÄI ÕHTUL NII,ET OLIN TA VOODI KÕRVAL PIKALI MAAS KUNI TA MAGAMA JÄI.EKS TA ESIMESED AASTAD KÄISGI VOODIST VÄLJAS MINU TOAS AGA ALATI SAI TA ENDA TUPPA TAGASI MAGAMA VIIDUD.
 
'''' 06. veebruar 2004, kl 00.52
mida varem seda parem ja kui sa last ei hirmuta siis ta ka ei oska hirmutunda ega karta lase asjadel käia loomulikku rada.
 
keiku 06. veebruar 2004, kl 22.36
Minu tytar läks oma tuppa 5-aastaselt, täpselt siis kui ta ise selleks valmis oli. Arutasime seda varemgi aga siis ta ikka arvas et tahab meie toas magada - voodi oli meie voodi kõrval. Ausalt öeldes ei kujuta ettegi et 1-aastase teise tuppa saadaks, samas toas ikka silm peal, vaatan et tekk korralikult peal ja muidu ka syda rahul.
 
Maiu 09. veebruar 2004, kl 15.38
Sünnist saadik oma toas. Nii on kõik 3 meil kasvanud. Uks vahelt kinni ja tuld ei põle. Siis pole ka pärast karta, et pelgab pimedust vms.
Meie magamistoa seina taga on see tuba. Kui laps nutab, on see kuulda. Seni on olnud nii, et väikseim laps kolmest magab seal - teised saavad siis omaette toad kaugemal.
Viieaastast ma enam öösiti hooldamas ju käima ei pea, kui ta just haige pole. Tuleb janu, läheb ja joob ja käib ise tualetti, kui vaja. Ühesõnaga - on ilusti iseseisev. Ja keskmine (3a 2 kuud) saab oma joogi ööseks voodi kõrvale lauale. Tema küll öösel suurde WC-sse veel ei lähe, kasutab ööpotti. WC tema toast ka üsna kaugel.
 
birx 11. veebruar 2004, kl 20.27
minu molemad lapsed (5/aastane ja 1/aastane),magavad molemad synnist saadik oma toas. Uks on kinni ja tuli kustutatud. Mingis vanuses tahtis vanem laps,et esikus tuli polema jaaks, aga see laks ka yle. Nyyd kui suurem juba rohkem telekat vaatab ja sealt tema jaoks midagi hairivat naeb, siis harva tuleb ka oosel meie juurde magama, aga jargmine ohtu jalle oma toas ja oma voodis.
Moned tuttavad on mind vaadanud, kui rongaema, kes julgeb oma vaikesed lapsed teise tuppa magama panna, aga minu arvates ei ole ka normaalne, kui et peaaegu kooliealised lapsed vanematega yhes toas voi isegi yhes voodis magavad. Aga eks igayks ise teab mida oigeks peab.
 
Kai 12. veebruar 2004, kl 23.12
Minu 1.a ja paar kuud peale laps magab ikka meiega ühes toas.Pole nagu veel mõelnudki teda teise tuppa magama panna.Ühex asjaolux on ka see,et ta ärkab öösel mitmeid kordi üles ja siis ei tahax küll sooja teki alt mitu korda öö jooxul teise tuppa vantsida.Lapse voodi meie voodi lähedal ja saame kõik asjad ruttu nii aetud ja magama tagasi.Küll on tal öösel lutt kadunud või süüa vaja.Vahepeal jättis ise öise söömise järgi,kuid nüüd jõulude ajal oli haige ja siis hakkas jälle sööma ja nüüd ei saa sellest jälle lahti.
 
kat 13. veebruar 2004, kl 15.05
meil poja oli6kuune kuna mul tuli kõha panime ta teise tuppa magas seal nii hästi,nüüd 11kuud ja magab ikka om.toas ,8 õhtu jääb 6hommik tahab natsa vett siis magab edasi
 
Olga Tribštok 25. november 2014, kl 21.41
Tere! Minu laps 2,9 peaaegu. Uksi hakkas teises toas magama paeva pealt, mil sundis vaikevend-1 aasta tagasi. Ehk siis 1,9 selt. terve kuu oli vaga raske, otsis oma 3 kuni 4 korda mind, kais meie tuppa. Tuli temaga edasitagasi käia. Aja jooksul laks paremaks. Nuud on olnud sugisest lasteaias. Hakkas seletama et kardab. Mida ei utle. Ja jalle kõnnib edasi tagasi. Nuud aga tuleb vaikselt ja salaja kõrvale magama. Olen juba 2 kuud temaga maadelud. Eks annan natuke järgi. Proovin, ehk talvekuud, ööd pimedad, pikad. Loodan et, et kevadest hakkab jälle ise oma toas oma voodis magama.
 
Akrt 20. märts 2020, kl 17.32
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!