Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
Vits
 
närvid läbi mamma 07. mai 2004, kl 23.34
Kui vanalt võib lapsele vitsa andma hakata?
 
zip 08. mai 2004, kl 00.38
täica haige. anna jah oma lapsele vitsa, pärast vihkab sind elu lõpuni. ja ära siis hala, et laps sind ei armasta. sa polegi tema armastust väärt, kui ta vastu vägivaldne oled.
 
oh ja ahh 08. mai 2004, kl 00.41
mine parem sanatooriumisse. Laps jäta vanavanemate hoolde.
 
bessy 08. mai 2004, kl 01.14
Milleks see veel hea peaks olema? Et laps sind kartma hakkaks, et enam ei usaldaks? Et kasvaks endasse .... ja veel palju muudki negatiivset :((
 
jah 08. mai 2004, kl 10.16
Iga tühja asja pärast küll mitte, aga on olukordi,kus tuleb ka vitsa anda kui vaja,et hiljem sind kogu ümbruskond vihkama ei hakkaks.Kui ikka lapsel milleski keeldu pole ja oma sõna maksma ei suudeta panna ja on nn."vabakasvatus",siis ollakse ükskord hädas.Mul on tulnud oma lastele ikka ka paar korda vitsa anda,nüüd lapsed suured ja saame hästi läbi ei saa küll öelda,et vihkavad.Kui ikka on asja eest, siis saavad ka lapsed sellest aru ja ei ole mingit vihkamist ega pahakspanu.
 
bessy 08. mai 2004, kl 15.28
Aga miks ei suudeta oma sõna maksma panna? Vitsa anda on ju muidugi kõige lihtsam lahendus. Parem siis juba ennast koolitada - kuidas kasvatada oma mõjuvõimu kui see juba nii madalal on, et isegi väikesele lapsele peaks vitsa hakkama andma.
Vabakasvatusega selle sõna neg tähenduses pole meie peres juttugi, aga vitsa pole ka ükski lastest saanud. Ning loomulikult on lastele paljud asjad keelatud, väiksematele rohkem keelde, suurematele natuke vähem jne. Kuulavad küll sõna kui osata end ilusasti ära põhjendada ja nad nn "surnuks rääkida".
 
aga mina.. 08. mai 2004, kl 19.36
Meil selline lugu, et tütar 4-aastane ja on ikka paar korda vitsa saanud ja mitte päris ilmaasjata. Võimalik, et mõnele vanemale on see vastuvõetamatu, aga on tekkinud olukordi, kus ilma vitsata ei saa. Aga laps on peale seda ise asjast aru saanud ja räägib ka nüüd teistele, et nii teha ei tohi, või pole ilus ja vitsa ega ema-isa ta sellepärast ei karda.
Lihtsalt vahel ei oska nagu muud ette võtta, kui lapsele on järepidevalt seletatud, et kaheksandal korrusel aknapeale ronides või orke seinakontakti toppides ta saab haiget, et seda teha ei tohi (ei lase ju tal elektrilööki saada või alla kukkuda, et ise aru saaks, millega tegeleb).
Sellistest vanematest ma muidugi ei räägi, kes selle eest vitsa annavad, et laps räägib samal ajal kui telekast seep tuleb..
 
närvid läbi mamma 09. mai 2004, kl 03.17
sele, vitsa siis ei anna
ma tegelikult niisama küsisin :)
 
kahh puhkust vajav 10. mai 2004, kl 00.43
To närvid läbi mamma- läheme ehk millaski välja,kohvitama? lapsed saavad mingi aja meieta kahh hakkama, me ise aga pärast tuulutatud ja rõõmsamad :)))
 
reesi 10. mai 2004, kl 13.45
teatud puhkudel on vits ikkagi õigustatud , iseasi on see , et karistada ei tohi enda pingete maandamiseks , vaid üksnes kasvatuslikel eesmärkidel ning seda (äärmuslikku) kasvatusviisi ei tohi sageda kasutamisega devalveerida.Vitsa andmine ei peaks tulema alandavalt.
to zip - naiivne ja lühinägelik suhtumine Sul , olen ise lapsena ( harva)vitsa saanud ja iga kord asja eest . Oma vanemaid armastan ja austan väga . Hirmu või võõristust pole nende suhtes kunagi tundnud .
 
peeves 10. mai 2004, kl 14.09
karistada saab ka ilma vitsata ja vitsa järele haaramine näitabki, et vanem ei tule olukorraga toime ja lihtsam on vits võtta kui mõelda
ise vitsa saanud ja ei poolda
olgu ennem vabakasvatus ja palju keerulisem hakkama saada aga kasvab mõtlev ja analüüsiv inimene, kes oma laste vastu kätt ei tõsta
 
Tähepoisi ema 10. mai 2004, kl 14.12
Praeguse aja lapsed kipuvad väga aktiivsed olema, ometi nad ei mõtle sellega midagi halba. Mul on 3,5 aastane poiss. Ei püsi pudeliski. Ma ei oska temaga vahel käituda, läheb ülekäte. Räägivad et see põlvkond on mingid tähelapsed, erilised. Igatahes keeruline on küll nendega hakkama saada, samas olen iga lapsega varem kontakti saanud ja hästi hakkama aga mitte enda omaga
 
minko 10. mai 2004, kl 19.29
mind ennast on alati sõnadega kasvatatud pole kunagi peksa,vitsa,nahutada vms saanud.Jõu kasutamine on iseenda lolliks tegemine,tugevama võim!
 
zip 10. mai 2004, kl 19.37
kle reesi, paned segast, ma ei ole naiivne. Olen ka vitsa saanud ja mina ei austa oma vanemaid selle pärast, kartsin hoopis. On hea, et ma enam kunagi laps ei pea olema. Täiega perverssne on lapsele vitsa anda, oma agresiivsete impulsside maandamine lapse peal.
 
to zip 10. mai 2004, kl 22.32
just sellest ma rääkisingi ,et oma impulsse välja elada ei tohi ehk siis teisisõnu - vitsal ja vitsal on vahe , Süvene mu juttu ja ära lase ennast emotsioonidest kaasa kiskuda (nagu need raevutsevad vanemad , keda me mõlemad taunime)Kahju (siiralt),et Sinu lapsepõlv niimoodi mõjus .
reesi
 
gigi 11. mai 2004, kl 08.18
Vits on ikka parem kui lapse niisama väntsutamine kui pahane olete. Kas tänitamine ja pikk segane keelamis-käskimis epistel mis ei mõju on parem? Mina ei tunne isiklikult ühtki lapsevanemat, kes oleks last vitsaga peksnud. Kui juba paariaastase lapse tarvis kapi otsas vits seisab, mis enamasti ammuilma kuivanud, on ikka kord rohkem majas. Mina mõtlesin sageli, et kui ükskord on moment, et ongi vitsa vaja anda ja selle kuivanud raoga vehkima hakkan laguneb see ju kohe ära ja pane neid siis uuesti uskuma, et see ikka üks vinge karistus on.
 
rihm 11. mai 2004, kl 09.51
Arvan, et rihm on ikka parem kui vits- ei kuiva ära ja enamasti on kogu aeg pükstelt võtta!
 
L 11. mai 2004, kl 16.06
olen ka pigem rihmapooldaja. hea nahkrihm laksub ka paremini tagumiku peal
 
F 11. mai 2004, kl 17.46
Koolieelik peaks ikka vitsa saama, rihm on suuremate laste jaoks hea.
 
maki 12. mai 2004, kl 09.53
Targad räägivad,et sõnade terror on ikka hullem kui füüsiline ,seega vitsa annad korra kuus aga sõnadega vingud päevast päeva.Kumb siis ikka on õige,TARGUTAJAD?Lapsed hakkavad ikka siis oma vanemaid vihkama kui need õigel ajal on kasvatamata neid jätnud ,mitte siis kui mõnikord triibulised saavad.
 
Kairi 14. mai 2004, kl 20.59
Lase ennast maha, haige oled. Ja anna oma laps ära! JOOOBUUUU
 
HHH 15. mai 2004, kl 01.36
Kas üldse tasub hakata+ läheb hullemaks11111
 
kairi 14. juuni 2004, kl 13.28
mina olen hhh-i poolt, aga teised Kill yourself
 
Andero 18. juuli 2021, kl 22.29
L Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> olen ka pigem rihmapooldaja. hea nahkrihm laksub k
> a paremini tagumiku peal


Lapse füüsiline karistamine on seadusega keelatud ja sinu jutt on ikka väga perverssne. Sa oled vist BDSM teenuste harrastaja. Su IP-e aadressi saab välja uurida ja siis lähed sa maksimaalselt 3 ja pooleks aastaks vangi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!