Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
Poiss kakab püksi!
 
4 aastase poja emme! 16. september 2004, kl 06.49
No täidsa lõpp! Ei saa hea ega kurjaga :o(
Muidu täidsa normaalne ja arenenud laps. Aga mingi hetk kakab süüdimatult püksi.
Mängib üksi õues aias ja siis tuleb rahulikult tuppa ja teatab "kakasin püksi!" Küsin siis, et miks sa potile ei tulnud kui häda oli, sellepeale öeldakse, et ei tea.
On see normaalne?? Olen täidsa mures.
 
ave 16. september 2004, kl 08.31
Kui kaua ta Sul mähkmetega käis?
 
4 aastase poja emme! 16. september 2004, kl 09.41
No enne kaheseks saamist me enam mähkmetega ei käinud.
 
ave 16. september 2004, kl 10.40
No igatahes normaalne see pole ja kui tal just kõht lahti pole,et ei jõua tuppa.Kui kõht korrast ära,siis pole midagi imelikku,sest läheb liialt kiireks,või kui on gaasid ja sellega koos ei saa arugi,kui tuleb rohkem.Kui aga kõht korras ja rohkem kui ühe korra seda juhtunud,oleks hea ikka arsti juures käia,äkki mingi päraku viga.
 
avele 16. september 2004, kl 11.07
sa paned täiega hullu
 
juuli 16. september 2004, kl 12.32
Ära muretse.Mingil vanuseetapil muutubki laps natuke lohakaks.Tuleb ise natuke hoolikam olla ja tihti jälgida.Mul on kolm last ja räägin oma kogemustest.Sellest kasvab välja.Kuskil võõras kohas ega seltskonnas minu lapsed niisugust pattu ei teinud aga kodus küll.Natuke hoolt ja tähelepanu ja kasvab välja sellest murest.Jõudu ja kannatust.
Ps.muidugi võid ju enda ja Ave rahustuseks ka arstiga rääkida.
 
asja sees olnud emme 16. september 2004, kl 14.53
mine arstile. meil sama jama oli (aint laps 6-ne), kakas püksi. riidlesin, rääkisin ilusasti, stiimul oli( kui ei kaka saab ujulasse!), ei midagi. lõppeks kui lapsel juba neerupõletik tuli, selgus, et oli olnud soolesulgus, mis takistas kakal väljuda ja nii ta sealt vahelt jupi kaupa immitses, laps ei tundnud seda ja nii ta püksis oligi, kord paksem, kord vedelam. nüüd juba pool aastat vaevast lahti, ei taha meenutadagi neid õudusunenäo päevi. mine arstile!!!
 
:)) 16. september 2004, kl 15.57
õelaps kakas süüdimatult püksi ja hyydis oma emale: Tule v6ta mul s'tt püksist ära. õde muidugi tormas jälle kiiruga lapse pükse pesema ja tagumikku puhastama.
ükskord mul ema juhtus seda nägema-kuulma ja käratas lapsele, et kuskile su ema ei tule sind puhastama, ise said ju s'ttumisega hakkama, nyyd pesed püksid ka puhtaks.. sellest ajast enam pyksi ei kaka
 
viimasele 16. september 2004, kl 22.50
su ema teeb ikka head nalja... naersin kohe
 
noor ema 18. september 2004, kl 17.13
Nii inetu on lugeda, et väike laps situb püksi. Said sittumisega hakkama??? Laps ikka kakab ja pissib, mitte ei situ ja kuse. Ja teema autorile "täidsa" õige kirjapilt eesti keeles on "täitsa", lihtsalt hakkas silma, mitte nüüd pahapärast:)
 
4a.ema 18. september 2004, kl 22.21
meil oli suvel sama lugu ,juhtus mingi 3-4 korda.Kuskilt lugesin,et selles vanuses voib tulla periood, kui nad arvavad, et suudavad asja lõpmatuseni kontrollida...kuni püksi tuleb.
 
ithaka 19. september 2004, kl 01.17
v.a. asja sees olnud emme!
Aga kuidas siis selgus,et sooles sulgus oli?Haiglas?Ja mis ette võeti?
Olen samuti hädas,mul poeg 4-aastane ja kakab järjekindlalt püksi.Olen meelitanud ja ähvardanud,miski ei aita.Ei söö ka korralikult,muidu täitsa tubli ja kenasti arenenud laps.Arst soovitab lahtisteid,oleme proovinud,tulutult:(
 
marii 19. september 2004, kl 21.00
minu pojal oli ka selline mure ja just 4 aastaselt. Mingi aeg olin samuti lootuse kaotanud. Aga mure vöib olla töesti ka lapse närvides...Oled möelnud sellele? Ja vöib töesti olla ka sellest et ta tahab köike 100% kontrollida, aga ei saa hakkama. Ma arvan et ära niipalju kära oma lapsega. :) See läheb kohe päris kindlasti üle!!! Ära kaota lootust!
 
ithaka 19. september 2004, kl 23.10
ei käragi üldse temaga juba ammu.ta ütleb kui häda peale tuleb,paneme mähkmed ja siis ta vingerdab kuskil nurgas vaikselt ja saab oma asja aetud,oleme vaid periooditi teda üritanud suunata ja mõjutada,et kuidas suurtel ja teistel temavanustel see asi peaks käima.kõht kipub alatasa kinni ka olema,igasugu pehmendavad variandid mida arst on soovitanud talle sisse lasta,ajavad ka kõige õrnemal käsitlemisel ta kisendama ja tekitavad suurt hirmu.kui nüüd jääb mulje,et millegi muuga me kodus ei tegelegi,siis nii see pole,sest see jama on kestnud juba aasta ja üritame tõesti äärmiselt taktitundelised olla.arvata võib,et ühel hetkel läheb üle,aga ikka on südames pisike kartus:äkki ei lähegi üle?:)
 
mäluauk 20. september 2004, kl 14.13
ithaka, miks last potile ei pane ja miks mähkmed alla paned? Ma ei paneks mähkmeid, ei meelitaks ja keelitaks ka. Järgmine kord, kui teatab, et kakada tahab, viiks kempsupotile ja ei laseks last enne välja, kui kakatud on. Kui korra hakkama on saanud, ehk enam ei karda? Ei maksa heituda lapse hädakisast, kui järele annad, jääd igavesti järele andma.
Enne muidugi annaks iga söögikorra alla nt. kreeka pähkli õli, see hoiab väljaheite pehmena.
Usun, et see "nurgas vingerdamine" on paha harjumus ja see juba välja ei kasva, vaid süveneb iga korraga.
 
ithaka 20. september 2004, kl 18.50
hästi,proovin,kuigi kujutan ette, mis ta seal kempsus teeb;et teda potile saada on juba tükk tegu...saan täitsa aru mis inimesed minust mõtlevad,aga uskuge,temaga on raske,ta on mul kolmas laps ja teistega enne pole taolisi probleeme tekkinud.
 
Justme 20. oktoober 2004, kl 11.48
See võib olla vabalt närvidest. Tean, mida räägin, sest oma pojaga oli sama lugu. Ta lihtsalt ei tunnetanud, millal on õige aeg minna ja tilgad /kaka olid pidevalt püksis. Lihtsalt kasvas sellest lõpuks välja (alles koolieas). PÜÜA OLLA KANNATLIK JA RAHULIK, ÄRA RIIDLE LAPSEGA SELLE PÄRAST.
 
Karmen 16. november 2015, kl 17.38
Teate mis minu mehega juhtus?:

Mu mees mängis jalgpalli ja järsku tuli tal kaka ja pissi püksi, töötajad käskisid tal täpselt väljakul endal üleni riietus ära võtta ja aluspesu ka isegi ta noku ja pepu oli näha:') ja paljana tal jälle tuli kaka ja piss ja ta pissis ühele kohtunikule näkku oi siis oli jama ta esi ja tagu ots pandi kiusatus vangi ja nüüd ta tuli koju ja mis ma nägin tal oli mähkmed jalas et kui ta püksi teeb siis hakkab poksi kinnas tema nokut lööma ja tal tulevad siis sipelgad püksi
 
Mure 15. juuni 2016, kl 13.10
Raagi mis edasi juhtus
 
Karmen 15. juuni 2016, kl 13.26
Ta ei saand pükse jalast ara votta sest ta saab siis särtsu ükskord kui toole laks siis pissis ta puksi koju tuli siis sai ikka jalast ara ja ta noks oli taiesti punane siis laks ta meestearsti juurde see vaatas aga kõik ule ja utles jaa jaaa saan aru teil munad valutavad minu mees seejarel ja.arst minge opile siis mees laksi opile seal pandi talle tussu aga ikka pissib püksi
 
ema 24. mai 2019, kl 01.34
7 aastane poiss, hakkas ka püksi kakama aga see juhtus peale külma saamist, arvatakse et mingid närvid said külmakahjustuse ja ... nüüd siis ootame millal see möödub.
 
Liisakene 06. august 2019, kl 20.26
Olen kolme lapse ema. Tütar (8.a) ja pojad (kaksikud 4-sed nüüd).Sama mure oli just 3stega.
Üks poistest kakas püksi lasteaias. Proovisime teda õpetada kodus, ka lasteaias tehti selle nimel tööd, aga edutult ja asi jätkus. Kord juhtus see rühmas, kord õues.
Lasteaiatöötajad soovitasid mulle aga perenõustamist. Algul kahtlesin, kas ikka tasub sellise probleemi puhul abi otsida , aga kuna mu mees toetas seda mõtet siis otsisime abi.
Peale seda kui pöördusime u 8kuud hiljem kui olime perenõustamisel käinud mu laps hakkas ilusti potil käima ja õnnetusi ei juhtunud.
Soovi korral võin jagada infot meili teel.
 
Ei vea 20. august 2023, kl 18.08
Sul veab et lapsel kaka püksis mul tuleb endal kohe kui kõhu lihaseid pingutan on sitt püksis ise alles 25
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!