Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
suu limaskesta põletik
 
muumimamma 19. november 2004, kl 15.03
1a pojal on suu limaskesta põletik.Kes oskab öelda kaua see haigus umbes kestab? Mu kannatus hakkab lõppema,lapsel ka
 
memm 19. november 2004, kl 15.17
mis tähendab et kannatus hakkab katkema?
kui endal jõud üle ei käi siis on selleks olemas ARSTID.
väga hullu olukorda tuleb antibiootikumidega ravida.
 
kiku 19. november 2004, kl 15.19
hmm..et kaua kestab..see haavand seal suus paraneb nädalaga umbes..kui seda kohta uuesti vigastad siis kauemgi. Ja see haigus jääb igavesti vaevama. See on nagu ohatiski. Mina olen lapsest saadik aeg-ajalt vaevelnud selle käes.Leevendust toovad mõned rohud mida peale määrida ja banaani söömine. Aga jah..ravida seda päris välja ei saa.
Päikest ja paranemist;)
 
muumimamma 19. november 2004, kl 15.33
Arst ei tule öösel mu last süles kandma(seal juba käidud muide).Ja antibiootikumid viirusi ei tapa,kui ei tea ara tühja targuta
 
kiku 19. november 2004, kl 15.42
ahjaa...kui mu laps selle sai siis kutsusin lausa kiirabi. Terve suu ja keel oli seda värki täis. Et laps magada saaks anti see paratsetamooli?? küünal. Ja soovitati palju vett juua. Mingit rohtu anti ka...ma arvan et see oli mingine antibiootikum. Kindlasti ära anna selliseid toite mis võivad suud ärritada(kõvad, soolased, hapud jne)
Ise armastan siis süüa hoopis banaane, jogurtit ja putru.
 
muumimamma 19. november 2004, kl 15.56
Tänks kikule.Ei tea jah mis rohtu võidi anda aga meile öeldi etantibiootikumist pole abi. Suud soovitati loputada kummeli teega ja määrida kamistad geliga ja juua ja paratsetamoli ka AGA IKKA KARJUS POOL ÖÖD ENNE KUI VÄSIMUSEST MAGAMA JÄI
 
kati 19. november 2004, kl 16.27
Meil oli sama lugu ei saanud laps magada,süüa ega neelata.Käisime ise kiirabi valvetoas näitamas,arst kirjutas Daktarin geeli.See tegi teisel päeval juba suu palju paremaks.Astelpajuõli pidi ka aitama.Kiiret paranemist teile!
 
Külli 19. november 2004, kl 19.42
Suu limaskesta põletik ehk stomatiit erineb oluliselt suu seeninfektsioonist, mida ravitakse Daktariiniga. Need on kaks iseasja.Suulimaskesta põletiku korral võib suhu lasta Hexsorali, Aselpajuõli või Taruvaigu spreid. Paratsetamool vähendab valu. Tavaliselt paraneb see ka ilma antibiootikumita kuid kui kestab üle nädala võimb antibiotsi ikkagi vaja minna.
 
emme 20. november 2004, kl 13.42
Mul oli ka lapsel see jube jube haigus , kui ta oli 1,5 aastane. Jäi ka mulje, et mitte kui miski ei aita, laps muudkui nuttis ja nuttis, suhu võtta mitte midagi ei saanud, kõik tegi haiget. Ja kõht korises üle toa, see oli minu jaoks niiii hirmus. Mäletan, et nutsin koos lapsega. Kirjutati ka antibiootikume, küll üritasin kummeliteega, ei midagi. Aga siis sain apteegist MUNDISAL GEL-i, uskumatult hea rohi, juba esimese panemise järel oli näha, et see aitab. Ja haigus andis väga ruttu järgi, kui mundisaliga ravima hakkasin. Müügil väikese tuubi sees, hind oli vist pisut alla 100 kr.
 
Undiin 20. november 2004, kl 15.20
Suulimaskestapõletikust (millest Külli räägib) õnneks ei tea midagi, aga aftoosne stomatiit on väga tuttav asi. Ebameeldiv, valulik ja ravides taandub pikkamööda. Just nii ongi, et kui korra oled selle endale saanud, siis jääbki terveks eluks "külas käima".
Teisi asju pole raviks tarvitanud, aga seda Taruvaigu & Saialille aerosooli küll (Eesti toode). Aitab küll, aga on üsna ebameeldiva maitsega ja afti peale laskmise hetkel on väga valus ka. Vastik maitse ja hetkeline valu võivad lapsele väga õudsena tunduda ja see paneb ta rohtu kartma ka veel.

emme,
aitäh, peaks isegi seda Mundisal´i proovima.
 
tibi 25. november 2004, kl 14.50
kuna mul endal see haigus tihti külas käib , siis soovitan: astelpaju õliga (või see aerosoolina müüdav astelpaju ja saialille värk) haavandit määrida - võtab valu ära ja limaskest paraneb kiiremini. Samuti on valuvaigistava toimega mundisal gel (aga see kahjuks ei ravi vaid ainult leevendab valu).
 
Liina 26. aprill 2014, kl 14.48
kui lapsel on limaskestapõletik,kas õues võib ikka käia,või peaks pigem kodus olema,et tuult ja külma peale ei saaks?
 
katrin 20. oktoober 2014, kl 17.49
Mul on 8a tütrel suu limaskesta põletik tal on suu väga valus kuiv ta jo
ob kummeli teed ja sööb jogurtit jne
 
keski24 21. oktoober 2014, kl 16.17
Võib käia väljas, kuid suhu määrida Kamistad geeli, teha kummeliteed. Võib olla stoamtiit või ka enteroviirus, viimasega on villid suus ja ka kehal. Väga nakkav ja hetkel liikev, kõik asjad desinfitseerida ja tihedalt käsi pesta.
 
oot oot 23. oktoober 2014, kl 12.20
kas on kindel et suu limaskesta põleik - ehk on noro viirus hoopisi, see nakkav
st suu ja sõratõbi, küüned võivad ka maha tulla ja villid ehk ka jala allgi
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!