Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
lasteaia lõpupidu
 
üks emmedest 09. mai 2005, kl 19.22
sooviks teada,kuidas teie lasteaia lõpupidu kooliminejatel välja nägi,mida kinkisite vanematega ühiselt kasvatajatele?
 
milvi 09. mai 2005, kl 22.37
täna just oli selle teemaline istumine lasteaias.....päris üllatav mida kõike välja ei pakutud....nagu keskkooli lõpp juba terve suguvõsa kohale. tänapäeval nagu poleks üldse kombeks lasteaias lõpupidu korraldada.... ikka välja tahetakse minna mina ikka lasteaia poolt oleks....aga enamus otsustab.... kasvatajatele plaanisime vist pileti kuhugi teatri või kontsertile kinkida..hea meelelahutus....ehk
 
kiki 10. mai 2005, kl 11.15
Meil oli lasteaias väike eeskava laste poolt.Kasvatajad pidasid kõnesid ja lapsed said mälestuseks albumi lasteaia pildiga,lille ja tunnistuse lasteaia lõpetamise kohta.Kasvatajatele kinkisime T-särgid piltidega ja lilli tõi igaüks omal valikul. Pärast oli kohvikus rootsi laud ja kaks noort tegid lastega mänge ja tantsisid.Seal oli oma õu ja lapsed said mõnuga viimast korda koos möllata.Võisid tulla ka lapse vanavanemad,vennad,õed jne.Lasteaia tuppa poleks nad lihtsalt mahtunud.Maksma läks umbes 100,- inimese kohta.Söök on rohkem vanemate jaoks laútel pole selles ärevuse eriti isu.
 
katt 10. mai 2005, kl 14.48
Minu tütre lasteaia lõpupidu nägi välja nii, et alguses oli eeskava - põhiliselt esinesid siis lasteaeda maha jääjad, seejärel olid kokatädid teinud kohvi ja morssi ja võileibu. Lapsevanemad tellisid ühiselt suure tordi, millel laste nimed peale kirjutatud. Pidu (loe=muusika saatel ringijooksmine) toimus lasteaia terrassil ja hoovis (ilm oli ilus). Kasvatajad said kingiks Selveri kinkekaardid ja lapsed lasteaia logoga kruusid ja tunnistuse. Emmed-issid ja õed-vennad olid külalisteks. Kõik olid rahul.
 
Föniks 11. mai 2005, kl 09.47
Milleks kasvatajale üldse kink? Selle eest, et ta oma tööd tegi? Mina näiteks ei pea sellist pugemist vajalikuks. Nüüd, kui mu laps käib koolis, ei ole mina osalenud õpetajale kingiraha korjamise kampaanias? Mida annaks kingituste tegemine? Teeb õpetaja(kasvataja seepärast paremini oma tööd? kahtlen. palju jääb lastevanemate silma eest varju. Kui mulle lapsevanemad kingi teeksid, mina seda vastu ei võtaks. Põhimõtteliselt.
 
?! 11. mai 2005, kl 11.48
to föniks Kurb, kurb, kurb :(
tundub, et oled jäänud ilma kinkimise ja kingisaamise rõõmust
...kinkimine tuleb südamest ja peab minema südamesse.Kui sinul seostub kinkimine omakasuga, siis teed väga õieti, et ei osale.
 
föniks 11. mai 2005, kl 14.42
Südamest tulev kinkimine? Nalja teed eks? Sa ikka tead, mismoodi kogutakse "südamesttuleva" kingituse jaoks lasteaias raha? Aktiivne lapsevanem tuleb krt tööjuurde kohale ja nõuab raha. Hästi südamesttulev kingi aktsioon, mis võib mitte nii aktiivse lapsevanema tööpäeva nii @!#$ keerata kui vähegi annab, sest töö tahab tegemist ja tööajal tahaks tööd teha mitte mõne töötu eide elumuresid kuulata. Südamesttulev kingitus? Mille eest ma teda siis tänan selle kingitusega? Et ta mu lapse üle järelvalvet tegi, et ta oma tööd tegi? Kammoon, milleks siis üldse omavalitsusepoolne töötasu maksmine kasvatajale, kui lapsevanemad veel kingitustega kasvatajaid üle peavad külvama. Ok, ok, saan aru, tänapäevalgi on inimesi, kes arstide taskusse rahaümbrikuid, sokolaade topivad, et kerjata paremat hoolitsemist oma lähisugulasele.
 
?! 11. mai 2005, kl 17.18
mina kingin sulle,föniks, naeratuse :) ja seda sellepärast, et sa poleks enam nii trossis.
Ei kritiseeri su arvamust ega sind. Kui ikka kinkimine sellise emotsiooni välja toob, siis teed õieti, et ei osale. Kurb on aga ikkagi....
 
ema 11. mai 2005, kl 18.27
Kuna minu laps on ainuke, kes oma rühmast sügisel kooli läheb, siis ei pea õnneks "võlts"kingitust tegema. Aga kingi kasvatajatele teen igal juhul. Sest tahan teha. Sest nad on väga-väga head ja toredad kasvatajad. Kui kellelgi on häid ideid, mida võiksin teha (kuna teen üksi ja raha ei anna võrrelda terve rühma "korjandusega"), midagi ilusat ja meeldejäävat?
 
Siuts 12. mai 2005, kl 00.26
Minu lapsel on lõpupidu juuni alguses. Lasteaias on traditsiooniks saanud korraldada lastele lõpureis, õue- ja toamängud( orienteerumine ja takistusribad üllatustega), tordisöömine vanematega ja väike lauluosa. Aga põhiline tõmbenumber on lastele see, et nad jäävad lasteaeda ööseks. Õhtul nad grillivad õues ja pärast on veel disko(kuniks viimanegi kangelane on langenud)!
 
Föniks 12. mai 2005, kl 10.39
Mul on olemas naeratus, mul on seda hulgi. Samas ei ole ma pugejalik kohtades, kus see ei ole kohane. Mida tavaliselt ostetakse kasvatajale ja õpetajale kogutud raha eest? Klaasist kauss või mõni muu ruumitäide kappi salatikausi, vaasi, klaaside jm näol. Olen ise töötaja, kellel on ka oht kinke saama hakata. Mina ei taha kingitust. Mul pole selleks nii palju südant (loe: häbematust). Mina teen oma tööd. Õppisin selle ameti, et teha oma tööd paremast paremini. Ma ei õppinud selleks, et saada kingitusi. Muidugi, mõne lasteasutuse töötaja jaoks muudavadki kingitused lastega töötamise vastuvõetavaks (kahjuks ka tänapäeval). Kasvataja ja õpetaja kohus on olla lastele hea ema aseaine.
Tead mida meenutavad kasvatajad ja õpetajad härdalt? Ma pole veel kuulnud õhkamist "Issand kui vajaliku vaasi, kuju, taskuraha laspsevanemad mulle kinkisid" Kasvatajal, õpetajal tuleb pisar silma, kui ta meenutab mõne lapsevanema käepigistust ja head sõna. Selline tänu on pea igal elualal meeldejäävaim mälestus ja kingitus. Miks oma laste kasvatajaid ja õpetajaid mammonaga üle külvata? Paljudele emadelegi on lapse tänu tema kasvatamise, elutõdede andmise eest suurem tänu mingist vaasist, autost vms.

Ja üliagaratele lastevanematele teadmiseks, teie kringlid ja kingitused pole kunagi veel välistanud teie pereelu kritiseerimist, teie laste vaimuvaesuse üle arutlemist/imestamist kasvatajate ja õpetajate hulgas, kui õpilasi ja lapsevanemaid ei ole juures.

(Ma ei üritagi arvata, et paljud minust aru saavad. Hea, kui üks lugeja pointile pihta saab)
 
üks emmedest 12. mai 2005, kl 18.03
to.föniks olen sinuga tegelikult nõus,minumeelest on ka see täielik pugemine ja omale plusspunktide kogumine aga ei saa ju ainukesena sellest loobuda,kui teised kõik plaanivad,siis oleks nagu mingi kooner.
 
kata 14. mai 2005, kl 00.28
meil kunagi kaaluti lasteaiale ühiselt puuduva videoga teleka kinkimist, et nt Mõmmi ja aabitsat vaadata. Aga jäi ära, sest arvati, et peaks ikkagi ´personaalne värk olema. Telekas iseeneset ju jama, sest tänapäva lapsed niigi istuva liiga palju ekraanide ees, kuid põhimõtteliselt toetaks mõtet- midagi ühiselt vajalikku - kasvõi mõni lahe mängukomplekt või ilus raamat jne. Sõltub ju lasteaiast - kõik pole liiga hästi varustatud. Usun leidlike lahenduste väärtusse ka isiklike kingituste tegemisel- lillevaase jamuud säärast jampsi on ilmselgelt liiga palju (kui see aga laste poolt ise tehtud on, on teine jutt!)
 
minagi 18. mai 2005, kl 18.34
esimese hooga lugedes tige föniksi peale, teisel katsel õnnestus tal end mõistetavaks teha.mina jällegi ootan vanemate poolset tänu...ilusti tegid sa selle selgeks, et kenasti öeldud sõnad ja tänulikkus võivad tähendada enamgi ühestki kingist. aga õnneks/kahjuks on tänasel päeval kinkekaardid, õpetajatel madal palk, ja vanematel soojad sõnad rasked tulema. seega, kui vanemad ei julge ikka tänu välja öelda, kinkige midagi. alati me räägime et oh mis nüüd mul sünnipäevaks vaja, aga võtab ikka hinge okka küll kui siis sulle midagi TEGELIKULT EI TOODAGI:( see mu arust sama kui teistele kunagi ilusaid sõnu ei öelda vabandusega, et see ju ta kohus (mind armastada, austada, hoolitseda vms)..
 
Madu 31. mai 2020, kl 13.30
No ei saa vastamata jätta, liiga intrigeeriv seisukoht :D - kingtust ei tehta pugemiseks, eriti lõpukingitust - lapsevanematele pole ju enam vaja seda õpetajat, laps läheb ära. Kingitus tehakse tänuks. Loodan, et kõik lõpetajate kingitused on tulnud vanemate siirast tänust - mina küll eeldan seda ja teades suhet, msi on olnud vanemate ja lastega, on see üsna tõenäoline, et see nii just ongi. Töötamisele ei mõju see positiivselt mitte saadud asjade vaid just selle sama siira tänutunde tõttu. Mina vaatan saadud kausse, salatitaldrikut ja vaasi, panen kaela laste trükitud siidisalli ja meenub see lend, selle lennu lapsed ja vanemad, meie ühised rõõmud ja muredki. Kui oled 4-5 a lastega koos kasvanud, siis nad jäävad su hinge ja küllap olen minagi nende hinge midagi jätnud. Me oleme üheskoos käinud ... kes pole tundnud, ei saagi vist mõista. Kahju, kui osad vanemad ja lapsed ei tunne oma õpetajate vastu siirast tänu. Küllap on põhjused erinevad. Mina olen oma rühmas esimesel koosolekul lapsevanematele selgitanud, et õpetatdes last andma, kinkima, teeme esmajoones head lapsele. Õpetaja elab muidugi kingituseta edasi ja ka sünnipäevakaardita, aga lapsele saame postiivset tähelepanu jagamist, andmist õpetada ja tunnet, et me kuulume kokku. Soe, positiivne, lapse arengut toetav õhkkond rühmas on kõigi luua, mitte ainult õpetaja. Mul on vedanud, et pole olnud vanemaid, kes pole seda mõistnud või vähemalt ma ei tea seda.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!