Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
Lutipudelist võõrutamine
 
Epu 23. veebruar 2006, kl 17.22
Tere. Selline küsimus, et kuidas võõrutada last lutipudelist? Laps ise pooleteisene, sööb ilusti taldrikust ja joob lutipudelist, kuid niipea kui saabub magamamineku aeg, hakkab nali peale. Nõuab lutipudelit ja selle sisse juua. Joob siis kiiresti pudeli tühjaks, viskab kolksuga maha ja nõuab juurde. Niimoodi joob ta tavaliselt 1,5 l vett öösel ja lihtsalt janu see ju ei ole. Pigem tähelepanu võitmine. Mida panna lutipudelisse, mis ei oleks väga maitsev, et laps lihtsalt seda endast läbi ei vulistaks? Lutt ka ei aita, kõike on proovitud...
 
t. 23. veebruar 2006, kl 17.59
meil oli sama jama aga mingi hetk poja lihtsalt hakkas vähem jooma. iseenesest. nüüd läheb 1 pudelitäis magama jäämiseks ja siis 1 pudelitäis öö jooksul. vahest jääb sellest ka pool järgi. kuskil 1,5 aastasena jõigi kõige rohkem ja siis kuu hiljem lõpetas ära :)
 
emps 23. veebruar 2006, kl 18.34
väga hästi aitab lahjendatud äädikas. see on piisavalt ebahuvitava maitsega ja lõhnaga.
 
iris 23. veebruar 2006, kl 23.32
(to emps sa oled küll jobu ,et siin foorumis lollusi pead kirja panema),aga minu iris on 1,7 ja täpselt sama jama selle joomisega ja huvitav ,et ka meil lendab pudel laias kaares ja seda mahla ikka läheb ja mähkusi ka.Meil veel see jama ,et ta vaatab kui mahl pole kollast värvi siis ei joo vaid nõuab mahla (ja see on multivitamiini-)kui panen näiteks mingi lahjema morsi või mida iganes muud on kisa majas.mõtlesin just eile et küsin siit nõu täna aga teema üleval ja nii sarnane veel,kui keegi ka asjalikku nõu veel annab oleks ju viimase peal.
 
emps 24. veebruar 2006, kl 12.12
kõigepealt prooviga ja siis ütelge, et see on jamps!!!!!!
 
t. 24. veebruar 2006, kl 13.11
mina küll lapsele äädikat ei suudaks sisse joota...
 
aga... 24. veebruar 2006, kl 13.51
mina kaotasin pudelid ära :)
Tegelikult pani tibi oma pudeli kindlasse kohta, kust keegi seda leida ei suutnud ja siis sai poja oma kah ära pandud- olgu siis asi juba võrdne :D Paar päeva jorisesid ja harjusid ära. Tegu oli 1,5a kaksikutega.
Jõudu ja kannatust :)
 
heiz 24. veebruar 2006, kl 13.56
Vanaastal viimast korda tuttu jäädes andsin piima ja hommikuks oligi pudel kadunud. Esimene ja teine õhtu olid veidi raskemad aga 3 päevaks juba unustatud! Laps oli siis 1,5 a.
 
mina 25. veebruar 2006, kl 21.38
mina jätsin oma lapsel päeva pealt ära..ja sellest ei ole mingit probleemi olnud..nüüd pole ta juba poolteist kuud lutipudelit saanud
 
MAALI 27. veebruar 2006, kl 11.03
Jah ,kolm päeva oli meilgi jorinat maja täis aga ise pead olema tugev ja selle ära kannatama,mida kauem viivitad seda jamam lugu kuna mahl "sööb"õhtul hambad suust lapsel ära kui enam peale seda ei pese.Minu oma lutti ei tahtnud ja sai kah igasugu joga sealt pudelist ja nüüd on ülemised hambad olematud ja teised puha auke täis,enda mugavus maksis lapse hambad.
 
puma 28. veebruar 2006, kl 11.01
üks nüüdseks suur mees jõi kah lutipudelist koguaeg. siis pani ema talle sinepit lutile ja ütles, et näedkeegi on luti peale kakanud. seda enam ei saa kasutada. Poiss mõtles korra ja ütles: sellest pole midagi. pese puhtaks.
 
heli 03. märts 2006, kl 10.50
Tere! Mul on täpselt sama mure ,tütreke on 1,8 ja lutipudelist ei loobu.Ülemised 4 kikut on meil olematud praktiliselt ,oleme käinud hambaarstil ja arst kraapis kattu pealt ja pani lakki ja ikka on nad täiesti nüüd lagunenud,kas teie olete käinud arstil ja mida on soovitatud,kas need juurikad tuleks välja lasta tõmmata?mul hirm,et järsku tekib veel mingi hirmus igemepõletik.Kui püüan vähegi tal kikusid puhastada siis hakkab kohe veritsema......Äkki teate soovitada hambaarsti kuhu minna?????????Ette tänades,ilusat päeva!
 
maali 03. märts 2006, kl 14.42
Minu lapse hambad hakkasid lagunema enne kolme ja olid kolmeselt tömbid alles ja 3,5 tekkisid igemetele pidevalt mädapunnid,arst tegi neid katki ja puuris hambale augu,et mäda välja saada aga ikka pidime need 4 ülemist esimest narkoosiga välja tõmbama.Meie tegime seda Tartus Stigma kliinikus kuna sel ajal riiklikult veel narkoosis ei tehtud aga nüüd teevad seda juba väga paljud hambaarstid.
 
gerly 05. märts 2006, kl 23.06
Meilgi oli sama mure...ilma piimata magama ei mindud...ükskord läksime vanaema juurde ja unustasime kogemata pudeli koju...mis teha pidime ilma magama minema...oi seda kisa aga paar õhtut kannatasime ja asi oligi unustatud...kuid vahepeal olin juba valmis talle pudeli tagasi andma, et ta maha rahuneks....kõige olulisem on need paar ööd ära kannatada... kui ta näeb et jonn ei aita rahuneb maha ja magavad ka paju paremini.
To Maali! Palju seal Stigmas narkoosiga habaravi ka maksab ja kuidas laps narkoosi kannatas....pean ka lapsega minema aga kõik räägivad siin igasugust jubedust kokku, et ei julgegi kohe lapsele narkoosi teha lasta?
 
mures papa 28. veebruar 2017, kl 18.21
Võitleme ka pudeli kaotamisega. Laps juba 3,5 a. ja imeb lutipudelit. Lasteaias ta ei vaja seda aga kohe kui koju siis nõuab. nüüd 2. päev ja meeletu hüsteeria. Olen valmis juba alla andma kuid loen siit et 3 päeva kisa on normaalne. Ja loen ka et mõjub hammastele, ta hambad tõesti väga õrnad. Paar korda kukkunud ja killud väljas. Kas peaksime hambaarsti juurde minema? Kas on veel mõni nipp pudeli kaotamise kohta?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!