Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
kõõrdsilmsus
 
..... 02. veebruar 2007, kl 11.57
mul selline mure,et laps on poolteist aastat vana,ja vahepeal kõõritab silmi.eelmisel kuul õks päev muudkui kõõritas,kuid sel kuul juba mitu korda.õks päev on kõik korras kuid teine päev jälle ajab silmad kõõrdi.kas kellelgi on sellega kogemusi ja on sellest võimalik lahti saada..arstile saame alles järgmine nädal....
 
q 02. veebruar 2007, kl 13.09
äkki pole nägemine korras?
 
j 02. veebruar 2007, kl 21.13
mul endal see viga. kaasasündind viga, nii vähemalt rääkis arst. lase arstil lapse nägemist kontrollida, vajadusel peab laps hakkama prille kandma. üldiselt kasvavad lapsed sellest välja või õpivad ise silmi kontrollima, et ei kõõritaks. arts määrab ka ravi, et nn laiks ja kõõritavat silma veidi treenida.
 
Tiuts 03. veebruar 2007, kl 12.51
Meil sama jama aga laps juba 4aastane. Oleme mitmeid kordi käinud silmaarstil aga laps järjekindlalt keeldub kompuutrisse vaatamast ja kuni ta seda ei tee ei saa midagi teha:(. Aga mu emal oli lapsena väga tugev kõõrdsilmsus ja ka abikaasa kõõritab kohati- küll vaevumärgatavalt aga siiski.Olen kuulnud et kõõritamise põhjuseks võivad olla silma lihaste nõrkus, samuti silma kõõluste mured aga ka nägemisehäired. Ise olen samtui õnnetu ja mõteln et peaks uuesti proovima temaga ikka silma arstil käia.
 
kati 04. veebruar 2007, kl 00.19
See pole küll täpselt vastus küsimusele, aga siiski. Lugesin "Postimehest" kunagi aasta tagasi, et lapsega tuleb kindlasti käia silmaarstil kuskil 2-4 aasta vanuse vahel. Vaadatakse kompuutriga. Selgitatakse välja, kas üks silm võib jääda teisest palju nõrgemaks. Kui nii, siis ravitakse ja probleemi saab vältida. Meil suguvõsas see viga. Minul ja vennal ning meie tädil. Ei tednud minu ema tol ajal, et nii varakult peab silmaarstile minema ja meil viga parandada ei saanud. Arsti vastus oligi, et hiljaks olete jäänud (olin seitsmene).Ongi nii, et üks silm näeb väga hästi, teine väga halvasti. Väga halval juhul võib see nõrgem silm kõõrdi vajuda. Meil seda õnneks juhtunud pole.
Mõne aja pärast võtan oma põngerja ja viin arstile.
 
ka emme 04. veebruar 2007, kl 11.00
Hakake kindlasti võimalikult vara silmaarstil käima !Silmad ju nii tähtsad.Kui laps on kas vanemaga koos käinud ja näinud-kuulnud,mis seal tehakse,siis harjub ning laseb ka endal silmi kontrollida.Sam värk nagu hambaarstiga,ikka võtke endaga varakult kaasa !Ise peab hoolas olema iga asjaga,ega keegi arst koju ütlema ei tule ,mis viga,ema peab olema valvas ja hoolas ja juba ennetavalt tervist kontrollima.
 
mm 06. veebruar 2007, kl 03.33
Sim-sala-bim! Kasutage Internetist vahest otsingut ja leiate täitsa asjalikke artikleid. Lapse kõõrdsilmsus võib nii mõndagi tähendada. 4-aastane laps võib juba ühest silmast pimedaks jääda ja siis on hilja arsti juurde joosta. See laps on ju sinu laps, keegi teine tema pärast ei muretse ega rabele.
 
karin 07. veebruar 2007, kl 18.58
meil ka sama, 1,5a hakkas kõõritama. kohe saime arstile ja hakkas prille kandma ja väga edukalt, kuna ilmselt oli tal nendega hea nägemine. Hetkel on laps 6a ja prillid on siiani. Üks silm on endiselt väga nõrk. aga jah tegutseda tuleb kohe, kuna lapse silm areneb 7 eluaastani.
 
kati 10. veebruar 2007, kl 22.31
Millal siis kõige varem tuleks silmaarstile minna. Laps 1a ja 2 kuune praegu?
 
mari 03. november 2015, kl 22.00
meie laps on 1,5a vana ja juba kuus kuud kandnud prille ehk nii vara kui avastad et midagi on viltu
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!