Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
Kuidas hakkas teie laps potil käima ja kui vanalt?
 
Väikse naaskli ema:) 24. veebruar 2008, kl 17.16
Olen 1a4kuuse poja ema ja hädas poja potile käimisega.
Küll olen proovinud peale ärkamist ja pele säätmist ja igasuguseid muid vigureid teinud aga ei midagi.
Nii kui potile paned kargab sealt kohe püsti ka vaatab niisama potti ja pissi kõrvale põrandale.Oleme katsetanud ka oma voodis potile panna aga ei midagi.Oleme ka potti vett pannud ja ise potile istunud ,ikka ei midagi.Meil see laulev pott,aga poti seda laulu ei karda ,talle isegi meeldib aga potile pissida ei taha,ikka läheb kõrvale ja pissib siis maha.Oleme proovinud ka väiksema potiga aga ka ei taha,topib jala sinna sisse ja ongi kogu potil istumine.
Kuidas veel toimida?
Või aitavad ehk need mähmkmed mis kasutatakse potile õpetamise ajaks aga kust neid saada?
Või oskate ehk nõu anda.
 
Fortuuna 24. veebruar 2008, kl 19.21
meil 1a ja 8 kuune ja ka veel potil ei käi. ütleb küll kaka aga tuhkagi ei tule, kui potile panna...iga asi omal ajal, ma veel ei muretse;)
 
killu 24. veebruar 2008, kl 21.59
õige aeg juba maha magatud teil! Aastaselt peaks laps olema juba mäkmevaba!!
 
krissu 24. veebruar 2008, kl 22.43
Mul poiss 1,6kuune,plaanin hakata harjutama mähkmetest vabaks,praegu on täpselt õige aeg.
 
kata 24. veebruar 2008, kl 22.51
Poisid hakkavadki oma põit kontrollima ~2 aastaselt. Võtad päeval mähkme ära, siis saab aru, mis millal tuleb ja mis siis juhtub, kui tuleb. Kui märjad püksid tekitavad ebamugavust, mõistab su laps üsna ruttu, kuidas ilma selle ebamugavustundeta oleks võimalik hakkama saada. Ja pott hoia siis pidevalt silma all, pane aeg ajalt laps potile ilma pikema seletamiseta (siis nad tavaliselt ei protesteeri) ja kui sinna siis midagi tuleb (isegi kui enamus tuli püksi), kiida teda.

Loomulikult on võimalik ka aastane laps mähkmevabaks õpetada, seda eelkõige siis, kui sul oma ajaga paremat teha ei ole kui potiga võimelda.
Äärmiselt nõme on siin deklareerida, millal lapsed PEAKSID olema mähkmevabad.
Õige aeg on siis, kui laps selleks valmis on.
 
ki 25. veebruar 2008, kl 10.52
mina hakkasin täielikult pyhendunanua harjutam akui poeg sai kaks... enne seda oligi ainult seee peale sööki ja enne magamist potil käimine...ta ehk liiga pisike veel... ega ta ennema paart kuud nagu nii täielikult potil käima ei hakka... osad lapsed lihtsalt pole nii pisina sellest veel huvitatud

siis kui poeg kaks sai läks meil kaks nädalat ja oligi asi korras
 
mairi 25. veebruar 2008, kl 12.19
Meil oli ka nii, et kaheselt hakkasin õpetama ja paari nädalaga sai asi selgeks.
See on tõesti nii, et laps peab ise valmis olema - sundida kindlasti ei tohi!
 
eve 25. veebruar 2008, kl 14.04
harjutama hakkasin aastaselt,mähkmevaba oli 1.6 aastaselt,praegu kahene
 
kahe koolilapse ema 25. veebruar 2008, kl 19.08
aastaselt mähkmevaba?mul on küll palju aega möödunud sellest ajast,aga mäletan et nii kahesena sai suhteliselt lühikese ajaga asi korda.
 
lota 26. veebruar 2008, kl 11.38
minu tüdruk ka enne kaheaastaseks saamist ei istunud potil, lihtsalt talle ei meeldinud ja sundimisest polnud abi. käisime ühel paar kuud vanemal posil külas, kes ütles emmele, et mul on pissiäda, tõi oma poti, istus peale ja pissis. kui koju tulime, siis peale seda hakkas minu plika ise potil käima(pott oli koguaeg toas nähtaval). ju ta siis nägi, kuidas üks teine laps ise käis potil. aga jah, asi käis lausa päevapealt.
 
emme 26. veebruar 2008, kl 13.44
Mul 2 aastane poiss ja mitte potile minna ei taha, kui üritan teda sinna panna hakkab röökima ja ajab ennast pikaks ja kõvaks nagu pulk. Rääkisin arstiga ja tema arvates tuleb kõigil lastel oma aeg kui nad selleks valmis on. Pole mõtet last sundida sest see võib lapse psüühikale mõjuma hakata ja ei saagi teda ka viieselt potile, sellise juhtumi rääkis ka arst. Tulevad soojemad ilmad ja laske vaid paljalt või püksikestepeal ringi joosta toas ja kui võimalik oma maja hoovis, küll siis varsti tal endal ebamugav hakkab ja aru saab kuhu pissima peaks. Vanema poisi harjutasin täpselt samuti umbes enne kahte aastat hakkas käima, pissis ja kakas kuhu tahtis ning panin iga natukese ajapärast potile nii hakkaski lõpuks käima. Sama meetodiga alustan ka noorema poisi potile käimist.
Nii et ärgem kaota lootust ja andkem ka lastele võimalus omalsoovil alustada. Kuid ärgem oodake liiga kaua.
 
ka 01. märts 2008, kl 20.51
ka enne kaheseks saamist.kuidagi iseenesest.talvisel ajal öuest tagasi tulles märkasin alati ,et lihtsalt ei teinud mähkmetesse.ikka igaks juhuks öue minekuks panin mähkmeid,et nii igaks juhuks-äkki juhtub.aga laps oli öppinud juba kontrollima.ka kodus ,kui oli mähkmega siis potile käies ajas mähkmed maha nagu püksid enne istumist.
usalda rohkem last ja tema sisetunnet.
 
maile 02. märts 2008, kl 16.39
rumal ema oled tõesti. Last ei tohi sundida, kõik tuleb omal ajal. Õige ema on oma lapsega alati kannatlik ja hea.
 
erle 04. märts 2008, kl 18.02
1,2-2aastaselt hakkasid ise potil käima, neli last mul. toas olid aluspükstega et oleks kohe hea potile istuda ja poleks palju jamamist riietega. alustasin alati suvel et saaks õues ka ilma mähkuta olla, autos tagavara pissipott. Iga paari tunni tagant pakkusin ja pott oli kogu aeg käepärast. Mõne lapsega kasutasin raamatust pildi vaatamist või mõnda erilist mänguasja millega sai mängida ainult potil olles.
 
vanaema52 24. märts 2016, kl 18.40
Vanad jutud kuid-issand-nii suured lapsed ja ikka vara... 6-e kuuselt sai hakata kätel pissitama poti kohal peale magamist, enne ja pärast õueskäiku jms, 7-8 kuune istus ise-tekkis rütm ja püksi pissisid haruharva. Muidugi ei saa seda teha, kui halb tuju ja midagi ei tule ka. Ikka järjekindlus, rahu ning kannatlikkus. Ei mingeid probleeme-aastane kasutas vaid nö reisimähkmeid ja nõnda mõlema lapsega (poeg ja tütar), samuti kõigi sõprade lastega.
 
Korint 05. aprill 2016, kl 15.15
Kas Eestis on tegelikult ka 2-aastased lapsed mähkmevabad? Mina elan Lätis, siin on 2-aastased lapsed lasteaias kõik puha mähkmetes.
 
Vanaema 01. detsember 2016, kl 21.48
Tere! Lapselaps 2 aastat ja 3 kuud, tüdruk. Ei saa kuidagi teda potile, enamasti istub vaid mõne sekundi, siis jalutab minema. Kakamiseks peidab kas laua alla või kardina taha. Pakutume talle, et paneme poti laua alla või kardina taha, vastus "ei". Küsime päeva jooksul korduvalt, kas potile tahad, vastus ikka "ei taha". Täna pani minia teda potile, istus seal veidi, siis rabeles ennast püsti ning kohe lasi suure loigu poti kõrvale. Ei oska enam midagi ette võtta.
 
Kiisu 26. september 2017, kl 20.33
Loll oled peast või??
 
tiiu 12. detsember 2017, kl 21.30
Loll oled peast vanamutt.
 
gigi 12. detsember 2017, kl 21.32
killu Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> õige aeg juba maha magatud teil! Aastaselt peaks l
> aps olema juba mäkmevaba!!

Loll oled. laps hakka oma põit tunnetama alles 18 kuuselt ehk siis 1.6-selt umbes.....harjutada võib potile küll aga MÄHKMEVABAKS TA KÜLL NII VARA EI SAA!!!!!
 
millised vanemad 13. detsember 2017, kl 09.06
Küll on tänapäeval emad laisad, mõtle, mul parematki teha, kui last potile harjutada?
Ei ole tõesti midagi imelikku, kui aastane laps enam püksi ei pissi, kui teda õigel ajal, regulaarselt ja ilusasti harjutada. Loomulikult, kui iga asja peale küsida lapselt, kas ta tahab, siis võib ka vastuse saada, et ei taha. Hea nõks on kellegi veidi vanema lapse juurde minnes ja oma pott kaasa võtta ja mõlemad potile panna. Ja last esialgu hoolega kiita, kui midagi potti tuleb.
Aga parimat nalja lapselt küsimise kohta nägin hiljuti poes, kui ema suitsuvorsti valides küsis väikese, umbes 2 aastase käest, millist vorsti osta. Osteti see, millise peale jõnglane näitas, kuigi see ei teadnud ilmselt üldse, millega tegu
Varsti loetakse vist normaalseks, kui lapsel veel kooli minnes pampers püksis
 
emme kahele 08. jaanuar 2018, kl 15.54
lapsed praegu 8 ja 5a
potil hakkasid mõlemad käima, st hakkasin neid harjutama kui nad olid 6-7 kuu vanused.

7 kuu vanuselt käisid juba ka potil enamasti, piss tuli vahel püksi kui ära unustasime, 1,5 aastaselt aga said suvel ise potilkäimisega hakkama.

kõndima hakkasid 7 kuu vanuselt
 
enly 19. aprill 2018, kl 07.15
Kõige lihtsam lahendus kui poisslaps läheb koos isaga wc kaasa siis ta jälgib mida isa teeb, kohe peale seda ärge pange teda potile istuma vaid tõstke pott nii kõrgele et ta saab seistes sinna pissida. Pojad jälgivad alati oma isa toiminguid. Nii hakkas minu poeg juba järgmisel päeval poti juures nõudma,et ta saaks sinna midagi soristada. Uskuge see mõjub kiiresti.
 
Vanaisa 13. november 2019, kl 08.11
Kuradi ussipesa siin on .Mingi 'Kiisu',mingi 'Tiiu',mingi ajuvaba 'Gigi',Kui _Tiiu on veelmingi moodi nimi siis kiisu ja gigi vist loomajast pärit loomad. Inimene tuli nõu küsima ,aga teei tulete siia nimesid panema kas teil tõesti elu nii sitt,et koguaeg alandatud aga siin inkogniito hea teiesi sõimata,kuradi alaväristatud lehmad!!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!