Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
Ropud sõnad
 
emme 09. märts 2008, kl 12.10
Kas teie lapse sõnavarasse on tekkinud mõni ropp sõna ja kas olete neist lahti saanud?Kuidas saite?
Omal 3a 4k poiss on saanud selgeks sõnad p*ts ja s*tt :) nüüd ei teagi ,mida teha,sügisel lasteaeda minek.
 
ki 09. märts 2008, kl 12.15
mul ka laps oskab öelda @!#$ ja siis krt kyll... miks kuna mu kasuisa koguaeg ropendab..nyyd jama jah aga lasteaias pole veel onneks öelnud ja koguaeg ka ei kasuta kaguvahe peal tuleb meelde siis kasutab aga olen seletanud et need koledad sonad ja ainult suured onud ja tädid tohivad öelda et lapsed ei tohi.. ja arvan et ongi sellest enamvöhem aru saanud
 
emme 09. märts 2008, kl 15.55
Olen ise üritanud mitte välja teha kui neid sõnu ütleb sest minu arvamus on,et kui liigset tähelepanu pöörata siis hakkab neid sönu tihedamini kasutama.
 
ki 09. märts 2008, kl 16.50
aga jälle kui tähelepanu sellele ei suuna arvab ta just et neid on vägagi okei kasutada ...vot nii
 
mhm 09. märts 2008, kl 22.21
kui ta neid sõnu iga päev kodus ei kuule, siis unustab 3aastane sellised sõnad kähku ära. Võid ju paar korda rääkida, et emmele ei meeldi neid sõnu kuulata ja küsida mida need sõnad tähendavad. Aga kui see on kodune kõnekeel, siis tuleb leppida sellega, et laps on kodu peegel.
 
emmukas 09. märts 2008, kl 22.24
mina suunasin jutu kohe teisele teemale..nt. kui ütles pu*si, siis ütlesin, et jah potti, või siis @!#$, siis ütlestin vastu titt. see kadus siis üsna ruttu ära. aga kui ta sul sügisel lasteaeda läheb , siis kuuled varsti alles igasugu põnevaid sõnu :P
 
nii ka võiks 10. märts 2008, kl 12.52
Räägi temaga, et neid sõnu ei kasutata, ja et nii ei ole viisakas teha. Aga jälgi, kas kasutab neid sõnu ja ise kontrollib et kuidas reageerid - siis on mõistlik jätta tähelepanuta ja läheb üle ning unustab.
 
a 10. märts 2008, kl 14.14
Ma ei tea. Teisest küljest, kuidagi naljakas kui väikemees pusib millegi kallal ja siis omaette südamest kurat küll tuleb. Ma ei näe seal aga midagi roppu. P.ts ja muud sellised sõnad jah kõlaksid lapse suus (ka suure) suus veidralt ja neist tasuks mitte välja üldse teha arvan. Siis ununeb. Vähemalt minul see kuradi teema läks üle.
 
a* 14. märts 2008, kl 14.27
Mina küsisin,et mis see tähendab- ta ei teadnud,siis ütlesin,et mina ka ei tea,et kui ta nii ütleb,siis ma ei saa tast aru.Kui ta ei tea,siis pole nii vaja rääkida ja öelda,sest nii - et teised aru ei saa - räägivad rumalad.Sellega oli teema lõpetatud.
 
Heldin 27. jaanuar 2012, kl 14.52
Mul laps on selgeks saanud sõnad hoor, sitt, lollakas jne, ka ei tea mida teha...
 
Ahv 08. veebruar 2012, kl 20.36
Kord olid meil külas sugulased, kel ka kolme aastane laps nagu meilgi, ja nende poiss ütles roppsõnu ja tema vanemad leidsid et, see on naljakas ja naersid, poiss sattus sellest veelgi enam hoogu. Mina pidin siis see tujukas mutt olema, kes ära käskis lõpetada, et enda poiss järgi ei hakkaks ütlema. Lasteaiast jääb muidugi veel mahlasemaid väljendeid külge, mille tähendust tuleb laps koju küsima. Ütleb, et teised räägivad nii....
 
annika 09. veebruar 2012, kl 16.22
mul käisid ka külalised kus 3a pois snagu minu tütargi ja see poiss ka ütles inetuid sõnu. palusin,et vanemad keelaksid ei keelatud et ah lapse asi.
vata minu jaoks ei olnud see nii, tõstsin selle 3 aastase lihtsalt korteri ukse taha koridori. meil on koridor 2 korteri peale, mite ei ole suur külm koridor.
siis ta oli seal mingi aeg aj läksin küsisin, et kas ta nüüd veel räägib inetusi, lubas ilusti olla. ja k aoli nüüd teab et meil nii ei räägita. Kusjuures tema vanemad seda seika ei teagi,n eil oli tegemist
 
meta 19. veebruar 2012, kl 18.07
mitte välja teha
olen tähelepannud, et laps kordab ja kordab mingit roppust, mida ise ei kasuta. tee nägu, et ei tea selle tähendust ja ära korda järgi, siis unustab ise selle varsti
 
peegel 20. veebruar 2012, kl 07.27
Laps on üldiselt kodu peegel. Võib ka öelda Kes on sinu sõbrad, selline on ka sinu laps.
 
. 08. märts 2012, kl 09.55
a Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Ma ei tea. Teisest küljest, kuidagi naljakas kui v
> äikemees pusib millegi kallal ja siis omaette süda
> mest kurat küll tuleb. Ma ei näe seal aga midagi r
> oppu. P.ts ja muud sellised sõnad jah kõlaksid lap
> se suus (ka suure) suus veidralt ja neist tasuks m
> itte välja üldse teha arvan. Siis ununeb. Vähemalt
> minul see kuradi teema läks üle.


Kui minu laps pusib millegi kallal millega ta hakkama ei saa, siis ta ei saada kunagi kedagi/midagi p*tsi ega ka sõnu ära. Ta ütleb, et see mänguasi või tegevus on jonnipunn. Üldiselt lasteaiast on laps toonud sellised sõnad koju nagu loll ja totu. Karmimate sõnade puhul olen hoiatanud ja kui endiselt kasutab siis karistanud nurka panemisega.
 
tuduluu 09. märts 2012, kl 13.14
Ma arvan, et kui sellest ropust sõnast välja ei tee, siis ei saagi ta aru et midagi valesti oli ja unustab sootuks. Näiteks naerma ei tohi hakata jne.


http://tuduluu.blogspot.com
 
tjejen 24. märts 2012, kl 16.19
Ma kuskilt lugesin nõuannet, et kui laps ütleb rumala sõna, siis saada ta teise tuppa üksi ja las kordab seda sõna 10-20 korda.

Mul poiss (3,8) vahest ütleb kaka ja siis itsitab. Mina viin ta siis vannituppa, panen ukse vahelt kinni ja ütlen, et nüüd ütle seda sõna nii kaua kuni isu täis ja siis tule tagasi mängima. Ta siis miski 10-15 korda ütleb seda, itsitab natuke, tuleb tagasi, aga pärast seda on tükiks ajaks vaikus selle koha pealt. Ja kui jälle tahab KAKAtama hakata, saadan vannituppa ja sama asi uuesti. Liigset kära sellest ei tee - pigem on see tema jaoks ebameeldiv kogemus.
 
peegel 25. märts 2012, kl 17.48
Et kui laps ütleb, et kaka tuli püksi, siis vannituppa kinni. Mis ropp sõna see kaka nüüd on.
Siiski ma arvan,et peaks oma kodust kõnekeele kasutust jälgima
 
:O 24. november 2012, kl 18.58
ka minu ema sõbranna lapselaps (2.aastane) ütles oma vanaisale mida v**tu.Jõhker lihtsalt jube mida tänapäeva lapse nii noorelt ära õpivad:S
 
Mina 25. november 2012, kl 12.54
Tule taevas appi, mis ropp sõna see kaka on? Kui laps tahab kakale, siis kuidas ta seda ütleb? Kui ütleks, tahan s*tale oleks kehvasti, püha jeerum kll..
 
Oppa 26. november 2012, kl 10.54
Minu kolmeaastane teab öelda fa*kk, plätt (bljäd) ja kuradi kurat. Esimene on minu suust tulnud, teine vanaisa ja kolmas isa suust. See kuradi kurat on suht humoorikas enamustes tema valitud kontekstides, seda võib minupoolest kasutada kah, pole eriline roppus. Esimest kahte me proovime ignoreerida, ehk tüdineb, aga ausaltöeldes ei tee neistki suuremat numbrit eriti kuna eestikeelses keskonnas pole tegu eriliste sõimusõnadega ning ta kasutab neid kui reaktsiooni väljundit kui midagi maha kukub või untsu läheb. Igasugused t*rad, v*tud ja p*tsid lõpetaks kohemaid ära. Varsti lasteaias niikuinii sõnavara suureneb. Oma lapsepõlvest mäletan, et lapsed ongi need kõige ropuma suuga inimesed ja sellest kasvati välja (kui just mingid hälvikud pold).
 
OMg 18. juuni 2013, kl 17.13
vit*u tür* nihhuj m*nn on ropud sõn3d
 
2 lapse ema 18. juuni 2013, kl 19.40
ei lähe meelest, kui mu imearmas inglike söögilauas teatas - mine p--se s-takott. alguses arvasin, et kuulsin valesti, sest kodus keegi nii ei räägi, aga kui asi tuli kordamisele, siis sain aru. igas tahes - need kaovad ära -teed neist välja või ei tee
 
lk 22. november 2014, kl 19.46
lollikari raisk situ phku prill
 
surin 22. november 2014, kl 19.49
ma suudan hoida hinge kinni mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm surin ära
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!