Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
mandlid
 
murelik 20. aprill 2008, kl 20.43
Kas kellegi lapsel on mandlid opereeritud.
Minu pojal opereeriti adenoidid 1,7 aastaselt ja nüüd on mandlid nii suuret (3 aastane), et ees ootab ka nende lõikus. Muidu põletikulised pole, lihtsakt on suured, kurgus lausa koos ja magades norskab kohe jubedalt.

Murelik ema
 
keegi 21. aprill 2008, kl 08.38
minu lapsel olid ka mandlid lihtsalt suured ja üks pealinna lugupeetud kõrva- kurgutohter tahtis opile saata, adenoidid olid juba enne eemaldatid. ma ei olnud nõus, laps nüüd juba suht suur ja mandlid ikka alles ja probleeme pole ka siiani nendega olnud. nii väiksel mina ei laseks madleid opereerida, kui tal tõesti pole probleeme olnud.
 
wo man 21. aprill 2008, kl 16.51
minu pojal opereeriti kui ta oli 3-aastane. Samuti olid mandlid ja üldse limaskestad hästi kohevad, tekkisid hingamisraskused magades. Adenoidid opereeriti ka juba varem ära (2-selt vist).
Ja pärast oppi tuli dr Tamme ja ütles, et nii jube mädased olid mandlid olnud seest, et hirmus kohe. Alati ei pidanudki pealt näha olema, et mäda sees.
Poiss taastus väga kiiresti, op tehi Tallinnas mustamäe haiglas ja opereeris siis dr Tamme.
Pole vaja seda oppi karta, lapsed saavad kiiresti üle. Juba järgmise päeva õhtul küsis laps mul juustu süüa. Jäätist ja jogurtit üldse ei tahtnud. Kaks ööd olime haiglas ja koju.
Ise lasin endal nüüd kuu aega tagasi lõigata ja taastun siiamaani :(
 
g 21. aprill 2008, kl 18.11
kui põletikku pole, miks siis üldse eemaldada.neil ikkagi oma funktsioon.kas mõne teise arstiga oled konsulteerinud?
 
murelik ema 21. aprill 2008, kl 18.53
Tänan teid vastamast.
Kahjuks pole jõudnud teiste arstide juurde, sest lastepolikliinikus olevate arstide järgi oleks mul lapsel ka adenoidid alles, mis sest et 1,7 aastasel juba 4 staadium oli. Palusin neil tungivalt teha röntgeni, kuhu meid siis lõpuks ka saadeti ning kui pilti nägid oli kõigil kindel vastus - opile. Aga enne seda oli vastus, et nii väiksel lapsel ei ole veel adenoide!!!
Seetõttu olen jäänud ühe arsti juurde, kes tal ka adenoidid opereeris ja olen teda usaldanud.
Eelmisel aastal juba arst ütles, et mandlid on koledad, kuid vaatame kuidas läheb ehk kasvab sellest välja.
Sel aastal oma arsti külastades oli ta väga kindel, et need tuleb opereerida, kuna on nii suured ja kõvad ning ka rääkimisel on tajutav, st arst nimetas seda kuumakartuli sündroomiks. Lisaks on lapsel olnud pidevalt nohu ja köha. Muidugi magades on kohutav kuulata, sest pidevalt on tunne, et ta hapnikku ei saa.
 
ka ema 03. mai 2008, kl 17.47
see ei ole naljaasi. kui mandlid on suured ja mädased, siis mõjub see neerudele halvasti.
 
lapse mandlit 22. detsember 2014, kl 21.34
mis nüüd teha kui on mandlit
 
lapse mandlit 22. detsember 2014, kl 21.35
ma nii muretsen et ma ei tea mis nüüd teha
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!