Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
Adenoid ja kõne areng
 
sowhat 11. juuni 2008, kl 10.39
Tahaks kuulda eelõige teie kogemusi, kas adenoidi olemasolu ja kõne arnegu vahel on siiski olemas seos?
Kõrva-nina-kurguarst väidab, et sellist seost ei ole. Samas on tuttavatel koegmusi, et peale adenoidioppi muutub lapse kõne paremaks ja laps hakkab ise ka rohkem rääkima.
 
nr73 11. juuni 2008, kl 12.20
minu lapsel tehti kaks aastat tagasi adenoidi opp.enne seda rääkis laps nagu läbi nina.laps oli siis viie aastane.seda ma tähele ei pannud,et ta oleks rohkem rääkima hakanud.muidu ta hakkas varakult rääkima ja sõnavara oli väga lai.mida aga olen tähele pannud,et viimase poole aasta jooksul on laps jälle läbi nina rääkima hakanud.ma ei tea kui ruttu need adenoidid tagasi kasvavad,aga pidid uuesti kasvama.nüüd ei teagi kas minna jälle arsti juurde asja uurima.
 
sowhat 11. juuni 2008, kl 14.23
Mul on laps peaaegu 3-aastane ja ütleb vaid mõne sõna. ees ootab adenoidi opp. Sellest ka minu huvi
 
! 11. juuni 2008, kl 15.43
aga me alles läheme kontrolli aga mulle tundub,et on adenoidid,sest on hakanud norskama,räägib ka imeliku häälega ning nohu tihti (laps 4a)See kõik ilmnenud viimase 2kuu jooksul.
 
Kaire 11. juuni 2008, kl 19.14
on olemas seos. laps küll rääkis ja arenes normaalselt, aga mõne tähe hääldamisega oli probleeme, eriti "r" tähega. Peale oppi läks nagu keeleline areng kiiremaks- sõnavara laienes ja "r" täht tuli harjutades. Laps hakkas "r" tähte hääldama pikali olles. Ja nii saigi selgeks. Ikka peale oppi on lapse elukvaliteet tunduvalt parem. enne ta ei saanud hingata , magas halvasti, vähkres, oli närviline. Soovitan ikka minna opile.
 
Pipi 12. juuni 2008, kl 20.46
www.fertilitas.ee
*

Ninaneel on osaliselt vôi täielikult suletud. Ninahingamise takistuse tôttu hingavad lapsed läbi suu ning norskavad öösiti. Vôib esineda ka uneapnoed s.t hingamispause.
*

Vahetult ninaneelu kôrval asub sissekäik keskkôrva . Kui ôhk kuulmetôrves ei liigu, koguneb trummiôônde vedelik Nii on lastel probleeme kuulmisega. Need lapsed on üldises ja keelelises arengus sageli piiratud , kuna info omandamine halva kuulmise tôttu on raskendatud. Lapsed küsivad uusi asju mitu korda üle ja ôpivad sônu valesti hääldama.
 
pipi 13. juuni 2008, kl 01.22
Minul selline kogemus. Poeg oli kahe aastane ja rääkis mõne üksiku sõna, perearst tahtis saata logopeedilisse lasteaeda. Käisime mitu korda kõrvaarsti juures, siis tuli kõrvaarstil mõte teha röntgen, et kuidas lugu adenoididega, selgus, et on ja päris suured. Nende tagajärjel oli kuulmekile taha tekkinud ka mäda ja selle tulemusel tekkinud pojal pisike kuulmislangus. Opil käisime kui poiss oli vana kaks aastat ja seitse kuud (ka selleks ajaks polnud kõnet eriti juurde tulnud). Pärast oppi hakkasid sõnad tulema päevadega, täiesti uskumatu, kui ise poleks kõrval olnud ei usukski.
 
bibi 14. juuni 2008, kl 14.06
kõne kohta ei oska öelda, aga tean, et kui lapsel on suuhingamine ja hambad hakkavad vahetuma, siis uued hambad kasvavad puseriti ja valesti, sest keel ei ole õige koha peal hambaid toetamas.
 
Jospel 14. juuni 2008, kl 15.39
Meil oli just logopeed see, kes kahtlustas, et lapse kõne ebapiisava arengu taga võib olla suurenenud adenoid. Ja tal oli õigus. Adenoid opereeriti kui laps oli 5 aastane ja kõne on muutunud järjest paremaks ja selgemaks, kuid palju tööd on veel teha vaja. Opist möödas 1,5 aastat.
 
annu 15. juuni 2008, kl 19.29
meie laps hakkas peale adenoidi oppi palju rohkem rääkima-nii et mina leian siin seoseid küll
 
n 16. juuni 2008, kl 21.26
adenoidid kasvavad tänu säilitusainetele toitudes.
 
n-ile 18. juuni 2008, kl 17.51
Et säilitusained on nagu hea väetis, mis adenoidid kasvama paneb või??? Kus sellist teooriat kuulukse???
 
Madli123 07. jaanuar 2016, kl 13.37
http://vita.ee/teenus/lor/adenoidid/



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Madli123 12.01.2016 10.11.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!