Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
lapsel kõhuvalu ja oksendab
 
ema 02. juuli 2008, kl 12.10
Algas kõik eile õhtul.Laps tuli tuppa ja kurtis,et süda paha(tegu siis 6 aastasega).Söögist ta keeldus ja kui õhtused pesud tehtud viskas pikali ja uinus.Enne südaööd ooksendas ja nii see trall meil pihta hakkas.Pea iga tund ajas teda ooksele aga kuna enam midagi ei tulnud siis lihtsalt öökis.Tegime öösel kummeli teed ja kui jälle ärkas siis seda jõime.Ärkas siis kõhuvalu peale ja arvatavast see ka ooksele ajas.Täna hommikul veidi parem kuigi veel loid ja kurdab kõhuvalu aga oksendamine vähemaks jäänud.Joome ikka kummeliteed sest süüa ta ei taha.Küsisin öösel lapselt ega ta midagi õues äkki söönud aga ju ta oli nii unine,et vastust ma ei saanud.Täna hommikul helistasin lapse sõbrannale kes tast 2 aastat vanem ehk teab tema midagi.Ja siis ta ütles et minu laps oli söönud tooreid tikreid ja vedanud endast veidi väiksemat tüdrukut süles batuudilt maha.Minu versioon siis asjast selline,et kas võib olla selline ooksendamine ja kõhuvalu tingitud venitusest ja toorete marjade söömisest.Kaua selline asi siis kestab.Sai pikk jutt ja võibolla veidi segane aga äkki oskab keegi veel nõu anda mida teha.
 
v 02. juuli 2008, kl 15.58
toidumürgituse moodi paistab
 
ema 02. juuli 2008, kl 16.08
to:v aga mida siis sellisel juhul veel teha.Päev juba peaaegu õhtus aga tema ikka veel pikali ja söögist ei taha kuuldagi.Hommikul paar korda veel ooksendas aga siiani enam pole seda juhtunud.Nüüd tahtis juba peale vee ja kummeli tee mahla ja viinamarju.Kas tohib viinamarju anda ehk hakkab siis söögiisu ka taastuma.
 
kanaema 02. juuli 2008, kl 16.39
Kui ikka 6 aastane oksendab pea 20 tundi järgemööda, peaks nagu arstiga konsulteerima või kuidas...
Viinamarjad pritsitud pestitsiididega, mahlas (kui just isetehtud pole) säilitusained sees, emaarmastusel peaks ikka piirid olema.
Kui oksendab, siis toiduks kergesti seeditavat kiudainerikast toitu (pudrud siin omal kohal) ja lahjat liha (aurutatud kanafilee, lahja loomaliha) peaks järgmise kolme päeva menüüs olema.
Oletame, et tegemist on tooreste tikritega (mis tegelikult põhjustavad kõhulahtisust, mite oksendamist), aga kui on näiteks salmonelloos?
 
ema 02. juuli 2008, kl 16.45
to kanaema.kus ma kirjutanud olen et laps ooksendanud 20 tundi jutti.Palavikku pole meil olnud pigem kaldun toidumürgituse poole.Salmonelloosiga tõuseks ka palavik.
 
kanaema 02. juuli 2008, kl 17.11
Ok, kui sul meeldib diagnoosi panna ise, siis ma räägin oma loo.
Poeg (8a) tuli koolist, kõht valutas, ma soovitasin pikali heita, puhata. Kuu aega eg-ajalt valutas, palavikku polnud, korra oksendas ka, iga kord oli poisil mingi põhjendus: kord kehalise tunni kõhulihased, kord paha koolisöök. Viimaks, ühel õhtul, enne südaööd, tuli vanem tütar ja ütles, ed vend nutab voodis, kõht valutab. Ma enam ei kuulanud põhjendusi, toppisin poisi autosse ja viisin kiirabisse. Seal tuli välja, et pimesoolepõletik ja kohe opereerida ei saa, sest tegemist on sepsisega. Pärast operatsiooni oli 3 ööpäeva intensiivravis, kõht avatud, et mäda saaks välja voolata. 2 nädala pärast sai haiglast välja ja alles siis ütles raviarst, et meil oli tundide küsimus...
Jõudu diagnoosimisel.
 
ema 02. juuli 2008, kl 19.26
Nüüd lõpuks käis perearst kodus ja teame millega tegu.Meil praegu ringiliikuv kõhuviirus mis peaks taanduma paari päevaga.Vähemalt arst arvas nii ja hea märk on see,et meil pole palavikku.

to kanaema:pole vaja igat postitajat hurjustama hakata.Emad niigi paanikas oma laste pärast ja kui tuleb selliseid kommentaare siis teeb ikka meele mörudaks küll.Ega iga kõhuvalu pole pimesoolepõletik aga see selleks,siiski tänud vastajatele.
 
kanaema 02. juuli 2008, kl 22.25
No tubli, et arsti ikka kutsusid, minu point oligi ju see, et tark õpib oma vigadest...
 
kukeema 02. juuli 2008, kl 23.45
kui laps pikalt oksendanud ja kõht lahti, siis tuleb anda SOOLA sisaldavat jooki-sööki. smekta pulber maitseb väk, kuid on omal kohal, sest vedeliku kaotusega kaob organismist ka sool, ja samas sool hoiab uut vedelikku kinni. muuseas, kartulikrõpsud, mitte just kotitäis, aga veidi, on esimeseks söögiks head. räägin kogemustest,lapsed suured.puuvili ei ole kohe hea. ja piimapudrud ka mitte.
 
speed 04. juuli 2008, kl 21.09
ei tohi anda puuvilju, peale banaani. anna lapsele palju juua.kui tõuseb palavik ja vedelik sees ei seisa siis konsulteeri perearstiga.kuigi nädalavahtusel on see ilmselt keeruline. on ka nõuande telefonid ja lastehaigla valvearst. jälgi last.
 
Karmen Freitag 12. oktoober 2018, kl 13.00
Se on tegelikult viirus mul on ka see se on oksendamine ja kõhuvalu võib olla ka kõht lahti se liigub praegu ringi aga peaks 3-7 päevaga ära minema
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!