Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
Puhhi lastehoid Tartus
 
lapsevanem 19. september 2008, kl 22.12
Tere

Kas teil on mingeid kogemusi selle lastehoiuga?
Mul on kolme aastane laps ja sooviks teda panna lastehoidu ja mõtlesin Puhhi lastehoiu peale, aga enne mõtlesin,et uurin kas kellegil on kogemusi?
 
tartlanna 19. september 2008, kl 23.29
Minu tütar käis seal.Talle meelis küll väga, seal on lasteaia süsteem(nagu garderoobi kapid jne...vb mujal on ka nii, aga kuna pole teistes lastehoidudes käinud siis ei tea täpselt).Kasvatajad olid ka väga toredad kõik lapse vastu.

Aga mulle kui lapsevanemale jäid paar negatiiviset asja silma: ruumid on liiga väiksed minu meelest, kui seal üle kümne lapse on siis mulle jäi tihti mulje,et igal lapsel pole seda "oma ruumi"mis lapsel kohanemiseks vaja on.
Juhtusin mitu korda lapsele järgi minema siis kui nad sõid õhtust ja mind hämmastas,et kui väikene see ühe lapse ports oli(tean,et tavalasteaedades on see küll umbes kaks korda suurem).Kui laps juurde küsis(kes oskas küsida)siis öeldi,et otas on. Üks söögitädidest isegi kurjustas,et palju see laps ikka sööb

aga muidu on meil sellest lastehoiust ainult head mälestused põhiliselt.
Kindlasti suhelda palju kasvatajatega nad annavad ilusa tagasivaate lapse päevale.
Meeldis ka see,et lapsed küll väikesed, aga nad tegid väikseid pildikesi ja voolisid.
 
xxx 20. september 2008, kl 12.58
No kui muud asjad on veel vaieldavad ja subjektiivsed, siis see, et laps ei saa oma kõhtu täis süüa ja peab pool-näljasena seal mängima, paneb mind küll kahtlema selle asutuse vajalikkuses.
Mina oma last sellisesse kohta ei viiks.
 
killu 20. september 2008, kl 17.23
avevalt et last nälga jäetakse.
 
emme väikese lapsega 20. september 2008, kl 19.20
Minu suurem laps käis seal ja ausalt öedes olen 100% nõus sellega,et lapsel ei saanud kõht täis, kui arvestan seda,et see päeva söök ei maksnud mitte vähe siis see ports oleks võinud olla ikka suurem.
Kui tartlanna kirjutas,et seal on meeldivad kasvatajad siis olen sellega peaaegu nõus. Seal on üks vanem naisterahvas, kes on lastega ääretult sõbralik, mängib nendega ja temaga oli päeva lõpus ääretult meeldiv suhelda(andis väga ilusa ülevaate lapse päevale nagu tartlanna juba kirjutas). Aga seal on üks õppealajuhataja vms sarnane isik, tema jättis nii minule kui ka mehele suht negatiivse mulje,sest kui mu laps sinna läks siis ma ikka päeva jooksul helistasin kaks kolm korda,et kuidas lapsel läheb, aga tema nähvas mulle kaks korda,et mida ma paanitsen,et lapsel on okei. Aga lasteaja kasvataja ikka ei tohiks nii käituda ma leian. Samuti kui õhtul lapsele järgi läksin siis tema istus arvuti taga ja lapsed mängisid ise...ühesõnaga äärtult ebameeliv tegelikult
Muidugi lastehoid asub kena koha peal: seal saavad lapsed jalutamas käija jne...ilusad ruumid on:)
Aga kui sul teemaalgataja on võimalus panna laps mõnda teise lastehoidu siis mina soovitaks kaaluda ka teisi lastehoide(neid Tartus ikka jätkub).
Minul polnud last alguses võimalik mujale viia ja seepärast ta käis seal, aga nüüd käib laps teises lastehoius ja kõik on super:)

Äkki sa jätad enda e-maili,et võin kirjutad kui soovi on.

Igatahes edu lapse lasteaeda panekul:)
 
Mina 20. september 2008, kl 19.23
Minu laps käis seal küllaltki vähe aega, aga mulle midagi väga negatiivset silma ei hakanud.
Aga samas me ei käinud seal väga tihti ja palju,et ei oska komenteerida.
 
naine 20. september 2008, kl 19.38
Minu laps käis seal. Talle väga meeldis, samuti mulle:) Eriti talle meeldis üks kasvataja, aga tema kahjuks läks paar kuud tagasi töölt ära.
Mine vaata kindlasti ruumid üle:)
kuigi natuke väiksed on nad tõesti, aga mis sinna parata:)
 
Täpitriin 21. september 2008, kl 09.56
Ei tea kui väikesed on Puhhi lastehoiu väikesed ruumid, kuid mina oma kogemustest eelistan pigem väikesi ruume, et lapsed oleks kasvatajal käe-jala juures ja silme kaugusel. Mind näiteks väga häiris, kui käisin vaatamas üht lasteaeda, kus olid kolm pirakat ruumi - üks magamiseks, üks tegeluseks ja ja üks söömiseks ja nende ruumide peale ainult 22 last. Hästi külm ja kõle variant oli. Valisin lõpuks lapsele koha, kus umbes 40 m2 nii magati, mängiti kui õpiti (söödi all eraldi ruumis).
 
beebi 21. september 2008, kl 15.26
Minule ja lapsele seal meeldis:)
Mina ei ütleks,et ruumid väga väikesed oleksid olnud.Prajad ma arvan.
Aga nagu emme väikese lapsega ütles, siis nende noorte kasvtajate poolt see tagasiside oli küll selline,et kohati jäi tunne,et tal pole õrna aimu ka mida ta räägib. Nagu polekski terve päev lapsega kokku puutnud. Samuti rääkisid nad kõigile lastevanematele suht sarnast juttu(jäin ühel korral lihtsalt kuulama,et mida ta räägib teisele lapsevanemale ja jutt oli copy paste jutuga mida minu lapse kohta öeldi).
Aga muidu ilus lastehoid, minule meeldis lasteaja juhataja väga. Selline ääretult kena naisterahvas, ei ajanud kunagi mingit tühja juttu vaid selline otsekohene..mulle endale väga meeldis.
Juhataja oli laste vastu ka väga sõbralik, aga need noored kasvatajad olid küll sellised,et no anna olla:)Juhataja ei ole selline"vanakooli"inimene vaid hästi lahe minu meelest.

Kindlasti mine lapsega sinna vaatama, seal peaks saama minu meelest õhtuti mängimas ka lapsega käija,et kuidas laps harjub jne:)
 
beebi 21. september 2008, kl 15.29
paar kirjaviga tekkis. sorry
 
mina kahe lapsega 21. september 2008, kl 15.44
minu laps ka käis seal, aga minul pole küll midagi selle kohta halba öelda.kõik oli super:)
Kahjuks asub see meie kodust natuke liiga kaugel ja seepärast käib laps nüüd kodu lähedal lasteaias, muidu kui elaksime lastehoiule lähemal siis kindlasti käiks laps seal edasi:)

mina soovitaks sul kindlasti laps sinna panna
 
kat 22. september 2008, kl 10.29
Minu minused - Vähe süüa, hommikusöögiks oli nt kohuke, söötsin lapsel alati kodus kõhu putru täis,
Rühmaruumid on jah pisut väiksed, mul on elutuba sama suur ning kui voodid ka veel sinna tõstetakse, siis on ikka ruumi vähe. Vähe mänguasju ning osad on pidevalt aknalaual, ei teagi millal nendega mängitakse.
Olen märganud sama, mida 15.26, sarnane tagasiside kõigi laste kohta ja kõik on nii tore, nii tore.
Kuna pole tegemist lasteaia vaid -hoiuga, siis pole kindlaid tegevusi ega tööplaani (vähemalt tundus nii)
Kopsakas kuutasu.
Lahtiolekuaeg 17.30ni, munitsipaalis 19.30ni - see ei ole ilmselt aga enamuse jaoks probleem.
Plussid - õuealal on nüüd paar ehitist lisaks liivakastidele.
Sõbralik suhtumine, ei ole kuulnud lastega pahandamist vms.
Eakohased kraanikausid ja potid, põlled olemas, pesumasin.
lastevanemate meililist, info liikus hästi.
Keegi ei hakanud õiendama, kui laps mõned korrad peale 9 kohale jõudis (tavalasteaias ähvardati kohe, et jääb lõunasöögist ilma)

Kuna minu laps on osutunud imeheaks kohanejaks, siis olen munitsipaaliga ka üldjoontes rahul, aga kelle laps on pisuta arglikum vms, siis on Puhhi küll hea koht, kui rahakott kannatab.
 
naine 22. september 2008, kl 16.12
minu laps käis seal päris algusest peale, aga nüüd käib tavalasteaias,sest saime sinna koha.
hommikusöök oli tõesti a la küpsis või kohuke. Ruumid minu meelest pole väikesed aga see noorte kasvtajate jutt oli jumala ebaloogiline, samuti juhutsin mitu korda peale kui söögitädi pahandas lapsega,et miks ta toitu maha ajab(laps on siiski väike ja kõik ei oska lusikaga veel hästi süüa ju) ja see õppealajuhataja rääkis igaõhtu sama juttu...lapsel on kõik hästi jne...Ükspäev oli nii,et ta väitis,et laps pole mähkmetesse midagi teinud aga ometigi oli sellel päeval kaduma läinud 3 mähet.mul tekkis küsimus,et kas siis need 3 mähet oli kellegile teise pandud vms.
Aga muidu igati hea lastehoid:)
Lastega tehti ka käelist tegevust(kas voolitakse vms)see mulle väga meeldis:)
Ja see info kiire liikumine nagu keegi juba enne kirjutas oli väga positiivne. Kõik lasteaiad peaksid selle endale eeskujuks võtma. Samuti sai tagasisidet lasteaia juhatajalt:)

Teemaalgatajal soovitan ikkagi seda lastehoidu,sest eks igal pool ole negatiiviseid ja positiivseid asju:)
 
mina koos lapsega 24. september 2008, kl 22.05
Minu meelest super lastehoid. Paremat annab leida.
Mina ei nõustu eelnevatega, kes väidavad,et midagi negatiivset seal oli. Minule ja lapsele väga meeldis. võibolla ainuke asi mis silma jäi oli see,et ise üritasin last potile õpetada, aga seal pandi ikka mähe alla(ju neil oli siis nii lihtsam), aga muidu väga kenad töötajad minu meelest
Kahjuks jäi, aga liiga kaugeks, ja leidsime kodule lähedal oleva lastehoiu.


Soovitan kindlasti:)
 
tupsu 25. september 2008, kl 18.29
mina soovitan kindlasti uurida ka teisi võimalusi. Meie panime mehega lapse sinna ja ta käis seal kolm kuud umbes, siis aga saime parema võimaluse lapse hoidmiseks. Ma kõike ei hakka enam kordama,et mida eelnevalt juba on kirjutatud, aga sellega olen 100% nõus,et kasvatajad räägivad kõigile sama juttu, samuti tundsin mina ennast kuidagi halvasti kui suhtlesin nende noorte kasvatajatega(jäi mulje,et tal pole aimu ka mida mu laps päeval teinud on jne)samuti ütles ka minule halvasti õppealajuhataja kui küsisin,et kuidas lapsel läheb.
Kui olid ilusad kevadised õhtud siis istusid lapsed kõik toas, ega olnud väljas
Aga muidu on väga ilusad ruumid,meedis see,et üks vanem kasvataja mängis laste keskel alati kui lapsele järgi läkisn. mänguasju on piisavalt seal:)
Samuti meeldis mulle info kiire liikumine..
 
kassike 29. september 2008, kl 17.20
Minu laps praegu käib seal, aga varsti saame kodule lähedamal olevasse lasteaeda koha.
Minu meelest on seal päris tore, ilusad ruumid on, voodid on sellised lapsesõbralikud ma leian, mänguasju on ka päris vahvaid, aga liiga vähe.
Paljud eelnevad vastajad on öelnud,et toitu on vähe jne, aga seda mina küll tähele pole pannud.Aga sellega olen küll nõus,et kasvatajad võiksid seal märksa sõbralikumad olla ja mitte nii võltsid.et kui lapsevanem toa ukse peal on siis naeratavad ja istuvad laste seas, aga kui lapsevanem ära läheb siis jölle oma tegemisi tegema.
Aga muidu väga kena koht kuhu oma last panna,väljas on ilusad liivakastid ja ronimismaja vms.
 
preili 29. september 2008, kl 19.20
Mina ei saa aru,et mida need eelevad siis üldse kirjutanud on.Minu laps käis seal ja varsti kui mul noorem laps piisavalt vana on siis panen ka tema sinna...Seda juttu,et kasvatajad oleksid halvad või toitu vähe jne..mina sellega küll nõus ei ole.
Meie perele seal küll meeldis väga.
 
lapsevanem 30. september 2008, kl 11.01
Tore et preili perele meeldis ja ilmselt saab sinu laps hommikul kohukesest ja lõuna ajal poolikust kartulist kõhu täis. Igasugused arvamused on ju teretulnud.
 
naine 12. oktoober 2008, kl 21.35
Minu laps kahjuks nii vähese söömisega,et seal ta eriti ei söönudki, aga olen nõus sellega,et lasteaed peaks vaatama üle oma töötajad.
Aga minule meeldisid väga lastehoiu ruumid:)Sellised lapsesõbralikud ma leian...ilusad värvid jne
Aga vahel tekib tunne,et väline sära on seal väga tore, aga sisutöö on suhtelilselt puuduv. jne
Ma ise arvan,et lastevanemad ei hakka probleeme tekitama ja pärima asjade kohta,sest ega lapsed sinna tavalilselt kauaks ei jää(kõigil lasteaia kohas olemas jne)

Aga ruumid on tõesti super kenad:)
Samuti on ülilahe sünnipäevamaja:)Seal soovitan küll kõigil sünnipäeva pidada:)
 
Lilleke 15. oktoober 2008, kl 19.44
Minu laps käib seal praegu ja mina olen küll väga rahul.Mul pole ühtegi halba sõna öelda...Mul täitsa võõras lugeda,et lapsed ei saa süüa või kasvatajad on krujad.

Mina soovitan kõigile ja sünnipäevamaja on ka väga väga lahe:)
 
meie 18. oktoober 2008, kl 19.28
Meile seal küll meeldis väga, kahjuks jäi aga kaugeks see käimine
 
Paula 03. oktoober 2016, kl 12.28
Täiesti super koht! Kasvarajad on 5+ ja laps harjus nii ruttu. Vastivõtt igal hommikul on soe ja suurepärane. Vastupidiselt Raadil asuvale lastehoiule. Aga Puhhi soovitan soojalt!!! :)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!