Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Väikelaps
Kingiideed 1 klassi minejale
 
Elle 24. august 2009, kl 16.57
Mida olete kinkinud kooliteed alustavale lapsele? Kõik ideed on teretulnud.
 
asjadevastane 24. august 2009, kl 17.55
aga miks peab midagi kinkima? siis kui millegagi maha oled saanud ja klassi edukalt lõpetanud, siis ehk... meil on kombeks, kui vähegi saame, kogu perega koos pidulikule lõunale kuhugi minna. Kõik uued koolitarbed on 1 kl koolijütsile juba niigi piisavalt elevusttekitavad asjad, mida tal varem pole olnud. Alates õppimislauast, ranitsast kuni lõpetades kustukummidega. Neid ise valida või sõna sekka öelda saades, on lapsel juba hea ja tähtis tunne.
 
Täpitriin 24. august 2009, kl 18.23
Asjadevastane, kuna teemaalustusest jääb selgusetuks, kes on autor, kas koolimineja pereliige või hoopis vanaema, kes tahaks ka ilusasse algusesse meeldejäävalt panustada, siis oleks mõne kingiidee lisamine siiski õigustatud. Kooliasju ostab siiski oma pere ja see, et kinkima peaks ainult juba saavutatu või läbitu eest, on ka tsipa vale lähenemine. Katsikule minnes viiakse ju ka kink ning jõulude puhul peetakse meeles.

Samas, Elle, on eelkõnelejal õigus, et kink ei pea olema alati käega katsutav, see võib olla ka elamus, üks ilus päev pereringis, mõni väljasõit, midagi sellist, mida iga päev ette ei võta.
 
kinkija 24. august 2009, kl 18.41
olen käinud lastega litsalt väljas söömas. et kui koolis asjad lõppenud ja kojuminek ees siis lihtsalt kohvikust läbi väike eine ja koju. Ei käi ju iga päev kohvikus sööömas.

Samas on tore tõdeda, et seesaam kohvik siis pakub just esimesel septembri nädalal soodukaga pannkooke kooli alguse puhul
 
to : Täpitriin 24. august 2009, kl 19.08
Sa koolilapse rubriigis soovitasid: Mobiil, mõni korralik teatmeteos või sõnaraamat, kui lapsel algab juba I klassis võõrkeel, miks mitte ka jalgratas või isiklik arvuti
ma mõtlesin, et Sa nalja teed, sellised asjad on ilmselt ülehinnatud ühe 1 kl nublu jaoks. Mis siis kingid veel kui ta peaks selle klassi ainult väga headega lõpetama, auto või maja, või miskit veel kallimat. Olge ikka mõistlikud, inimesed. Kinkige elamusi ja koosoldud aega - lapsed hindavad seda rohkem, kui asju. Ikka meenutad vanemana kohti ja aegu, kus kogu perega koos saadi käidud või mis ette võetud, kui et milline sõnaraamat mul lapsena oli...
 
Täpitriin 24. august 2009, kl 21.02
Tead, ei teinud ennist nalja, ma üldse väga naljavaene inimene.
Igaüks teeb kingitusi sõltuvalt oma väärtushinnangutest ja paremast äranägemisest ning nagu eelmises kommis ütlesin, pole üldse selge, kes on kooliminejale Elle, kas ideevaeguses ema, vanaema, ristiema või tädi.
Milliseid elamusi kingiks sina õe- või vennalapsele? Mõne koha piletid või kinkekaardi, kuhu perega minna, olgu see siis seikluspark või Iloni imedemaa?
 
aga minul 25. august 2009, kl 01.12
on õe ja vennalapsi kokku 8 ja me ei kingi koolimineku puhul neile mitte midagi. meie pere tähistab kooli algust minutehtud nende lemmiktordiga kodus. mis õde ja vend teevad, polegi uurinud. see laste loomulik eluetapp. selle eest püüame hästi tihti omavahel kokku saada, et lastel oleks koos vahva ja et neil oleks ka tulevikus miskit muud peale sõnaraamatu meenutada
 
Janely 25. august 2009, kl 11.20
Tere näiteks sobib 1 klassi minejale mobiil telefon kingida
 
to janely 25. august 2009, kl 11.39
Sulle jäi omal ajal sõnaraamat kinkimata. Mobiiltelefon - kirjutatakse kokku. Kinkida on keskel k.
 
mnjah 25. august 2009, kl 11.48
kell, et koi ei hilineks. aratuskell, täiesti isiklik ja omal vastutusel olev kell.
 
tammetõru 25. august 2009, kl 15.08
Mina ka mõtlesin kinkida oma tütrele käekelle selleks päevaks. Pealegi on see väga praktiline ja vajalik.

On küll jah ostetud juba palju uusi kooliasju, aga väike kink 1. septembril hommikulauas on minu arvates südamlik ja ilus.
Need, kes nö on "asjadevastased", siis asjade kokku ostmist saab jälgida iga päev, ja seda piirata, kingitused aga kuuluvad tähtpäevade juurde.
 
x 25. august 2009, kl 18.17
Kooliminek, kooliasjad järelikult!
 
ma 25. august 2009, kl 20.32
kingin kuldketi medaljoniga kus kuupäev ja aasta peal
 
janely 26. august 2009, kl 11.00
See kuld kett medaljoniga on küll hea mõtte
 
to janely 26. august 2009, kl 16.07
Õigekiri pole tõesti Su tugevaim külg. On ju selgelt kirjutatud kuldkett - kokku. Kui kirjutad kullast kett, siis lahku. Mõte - ühe t-ga.
 
!!!!! 26. august 2009, kl 17.14
me läksime go livele-aga kooli lõpu puhul(1kl)uus mobla
 
janely 27. august 2009, kl 13.02
Kas nüüd esimene klassi õpilane läheb sul peole wä
 
!!!!! 27. august 2009, kl 13.06
ikka vanemate ja mõne sõbraga-kas sinu laps ei fänna mõnda eesti bändi??
 
Uurin isegi 30. august 2023, kl 07.00
Mõtlesin isegi mida kinkida ja klikkidin naisteka kommentaariumile...teades mis kaagutamine, targutamine ees ootab. Võiks vahel küsimusele vastata ja inimest aidata ilma mürki pritsimata ka minu meelest.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!