Koolilaps
õppimisest
kaalikas 08. september 2003, kl 12.02 |
Uus kooliaasta nüüd käimas, kas Teie lapsed on juba ka õppima hakanud? Minul siin mure, et tundub, et 10 kl poiss vist küll ei taha oma asjadega hakkama saada. Kui kaua peaks üldse selles eas õppimisele aega minema? Tema väidab, et nii kooliaasta alguses ei antagi õppida eriti. Kas ka Teil nii?
Mai 08. september 2003, kl 12.05 |
porgand 08. september 2003, kl 13.35 |
Mul enam-vähem sama lugu, ka 10 klass ja poiss. Selles aastast jagati kätte midagi matriklitaolist ja üldse oli tehtud selgeks, et ega midagi enam ei nõuta, õppimine on nüüdsest igaühe oma asi. Ja jumala õige ta on. Mul ainult hirm, et kas nad selliseks üleminekuks ikka valmis on. No lohutuseks kuulsin, et protsessihinded pidavat ikka jääma.
kapsas 08. september 2003, kl 16.07 |
Mul ka poisid, sel aastal siis 10. ja 11. klass. Mingit erilist tundidepikkust kodus õppimist pole ma oma poiste juures juba mitmel aastal märganud. Aga tööde ja hinnetega probleeme pole olnud, ju siis on kodused tööd tehtud enne, kui mina koju jõuan. Et õppimine on igaühe iseenese asi (mitte ainult gümnaasiumiklassides), tegin poistele selgeks juba esimeses klassis.
sss 09. september 2003, kl 14.12 |
nanduk 10. september 2003, kl 13.03 |
makaak 10. september 2003, kl 20.22 |
chick 11. september 2003, kl 14.44 |
pii 15. september 2003, kl 13.41 |
Täiesti võimalik, et poeg ei õpi. 10. klassist väljalangemise peamine põhjus see, et õpetajad peale ei käi õppimisega - gümnaasium on vabatahtlik otsus - ja loodetakse vaid koolis käimisele, mitte seal õppimisele. Mõni rabeleb kevadeks välja, mõni mitte. Aga vanemal pole suurt muud teha kui rõhutada iseenda eest vastutamist. Vigadest õpitakse.
Lisa postitus