Koolilaps
15 aastane ja väljas olemine.
mkm :D 20. oktoober 2007, kl 12.42 |
Kui kaua lubate teie siis oma 15 aastasel tütrel väljas olla ? Mis linnas te elate ?
Nimelt, minu ema lubab mind maksimum kaheksani õhtul väljas olla. Ja me ei ela kusagil linnas, vaid väikses alevikus. Ta ei mõista lihtsalt, et ma tahan olla kauem kui tund aega väljas. Peale kooli peab siiski õppima ju ka veel ..
Nimelt, minu ema lubab mind maksimum kaheksani õhtul väljas olla. Ja me ei ela kusagil linnas, vaid väikses alevikus. Ta ei mõista lihtsalt, et ma tahan olla kauem kui tund aega väljas. Peale kooli peab siiski õppima ju ka veel ..
ja nii 20. oktoober 2007, kl 14.49 |
Kas see annaks rohkem, kui võiksid üheksani olla? minu 15-16astased peavad kell kümme voodis olema, aga enne seda veel üht-teist teha ja pesemas käia - see võtab ka aega.Praegu ju selleks ajaks (kl 8) ammu pime ja mida siis pimedas väljas teha? Iseasi, kui kellegi juures käiakse, aga ega siis liig kaua saa kellegi juures ka olla, ma küll ei taha, et võõrad mul majas kuni magama minekuni.
Aure 20. oktoober 2007, kl 15.38 |
Merja 20. oktoober 2007, kl 15.39 |
mkm :D 20. oktoober 2007, kl 16.09 |
neljad viied on. käitumine ja hoolsus on eeskujulikud. alati olen aidanud ema kodus ja igalpool mujal. igapäev kiidab ta mind, et kui tubli ma ikka olen. ja kui ma tahan välja minna, alati ta teab kus ma olen ja kellega, telefon on ka kaasas. aga ei, kauem kui kella kaheksani ma ei või kodust ära olla, vahepeal harva poole üheksani OMA ENDA AIAS, kus ei tule ju keegi midgai mulle tegema. mina ei tea, ma ei mõista, miks ma ei või..
kata 20. oktoober 2007, kl 16.13 |
mkm :D 20. oktoober 2007, kl 16.47 |
üritatud, mitu korda. tema vastab, et peale kaheksat hakkavad vägistajad ringi liikuma. ükskord küsisin, et mis ma peaks terve elu siis tulema kaheksaks koju? tema vastas et peakin, vähemalt nii kaua kui ma25 ( ! ) olen. kaasaaarvatud minu lapsed, ehk siis tema lapselapsed, kui ma neid kunagi peaks saama ..
:(
:(
Liisu 20. oktoober 2007, kl 16.54 |
to mkm 20. oktoober 2007, kl 19.45 |
a ütle emale,et vägistajaid või muidu pervosid võib ka varem kohata,kas see annaks talle võimaluse sul üldse väljaminek ära keelata... värsket õhku,liikumist ja koolivälist suhtlemist peab ju noor inimene ka saama.
ma ise arvan küll,et kui oled nii korralik ja tubli nagu väidad ja head sõbrad jne.siis kasvõi tunnike kauem ei tohiks ju paha teha.no kasvõi vahetevahelgi.
ma ise arvan küll,et kui oled nii korralik ja tubli nagu väidad ja head sõbrad jne.siis kasvõi tunnike kauem ei tohiks ju paha teha.no kasvõi vahetevahelgi.
mitte enam 15 20. oktoober 2007, kl 22.18 |
minu arvates on see liiga vara, kuid pered on erinevad. iga ema muretseb oma lapse pärast ja tahab, et tal oleks ohutu ja temaga midagi ei juhtuks. raske juhus, sest noor tahan ju ka väljas olla. lohutuseks võin öelda, et iga aastaga läheb asi tõenäolisemalt leebemaks, 16 on juba tiba teine tera kui 15 jne. tee omalt poolt kõik võimaliku, et saaksid väljas käia, seleta emale, et sinuga ei juhtu midagi ja süsti temasse kindlust. viimane asi, mida teha, on stseeni korraldamine ja emale konkreetselt vastu hakkamine, sest sellega saavutad ainult negatiivset, ema hoiab veel tugevamini kodus.
ise 15-aastasena võisin väljas olla 23-ni, suveajal rohkem. raseduse ja kojutuleku kellaaja vahel pole mingit seost.
ise 15-aastasena võisin väljas olla 23-ni, suveajal rohkem. raseduse ja kojutuleku kellaaja vahel pole mingit seost.
M 21. oktoober 2007, kl 18.17 |
kiisu 22. oktoober 2007, kl 08.33 |
Autor: ja nii
Aeg: 10-20-07 14:49
Kas see annaks rohkem, kui võiksid üheksani olla? minu 15-16astased peavad kell kümme voodis olema, aga enne seda veel üht-teist teha ja pesemas käia - see võtab ka aega.Praegu ju selleks ajaks (kl 8) ammu pime ja mida siis pimedas väljas teha? Iseasi, kui kellegi juures käiakse, aga ega siis liig kaua saa kellegi juures ka olla, ma küll ei taha, et võõrad mul majas kuni magama minekuni.
_________
Miks nad PEAVAD kell 22.00 voodis olema? Mida see sulle annab?
Inimene läheb magama siis, kui tal on uni. Ise magad/magasid ka kunagi sunniviisiliselt?
Ma saadaks su pikalt selliste "reeglitega", kui sa mu ema peaks olema. 6nneks ei ole ja mul on normaalne ema. :)))
Aeg: 10-20-07 14:49
_________
Miks nad PEAVAD kell 22.00 voodis olema? Mida see sulle annab?
Inimene läheb magama siis, kui tal on uni. Ise magad/magasid ka kunagi sunniviisiliselt?
Ma saadaks su pikalt selliste "reeglitega", kui sa mu ema peaks olema. 6nneks ei ole ja mul on normaalne ema. :)))
ja nii 22. oktoober 2007, kl 10.59 |
to - kiisu
Kas sa ka tead, et sellises eas lapsed ei tohi ka sedause järgi ilma täiskasvanuta väljas olla? teiseks, sellises eas lapsed on veel koolilapsed ja magamine ja õppeedukus (ka tervis) on otseses seoses!Ja kolmandaks, sellises eas sõltutakse vanama rahakotist ja ollakse vanema vastutusel, seega on vanemail ka õigused, mitte ainult kohustused süüta ja peavarju anda!Need vanemad, kelle lapsed käivad kus tahavad, teevad mis tahavad ja tulevad-lähevad millal tahavad ning pole seatud mingeid reegleid, need lihtsalt ei hooli oma lapsest ega lapse tulevikust!Kui ma ka oma lastest ei hooliks, siis oleks mul ka täiesti ükskõik, mis ajal ja kus nad on!
Kas sa ka tead, et sellises eas lapsed ei tohi ka sedause järgi ilma täiskasvanuta väljas olla? teiseks, sellises eas lapsed on veel koolilapsed ja magamine ja õppeedukus (ka tervis) on otseses seoses!Ja kolmandaks, sellises eas sõltutakse vanama rahakotist ja ollakse vanema vastutusel, seega on vanemail ka õigused, mitte ainult kohustused süüta ja peavarju anda!Need vanemad, kelle lapsed käivad kus tahavad, teevad mis tahavad ja tulevad-lähevad millal tahavad ning pole seatud mingeid reegleid, need lihtsalt ei hooli oma lapsest ega lapse tulevikust!Kui ma ka oma lastest ei hooliks, siis oleks mul ka täiesti ükskõik, mis ajal ja kus nad on!
katrin 22. oktoober 2007, kl 11.05 |
ja nii-le 22. oktoober 2007, kl 11.07 |
ega sa kõike ei saa ka kontrollida! mina kooliajal olin pidevalt 2ni üleval, sest lihtsalt polnud und. ma ei oleks elusees kell 22.00 voodi roninud ja 4 tundi lakke vahtinud. kooli lõpetasin kuldmedaliga. ja 16-aastane võib olla öö läbi väljas, kui tahab. minu vanemad hoolivad minust väga, nii, et lasid minul endal ka otsustada enda elukorraldus puudutavates küsimustes, mitte ei käratanud kell 22.00 magama! vaevalt lastele selline türannist ema kasuks tuleb, lapsed peavad õppima iseseisvust ja vastutust.
Poja ema 22. oktoober 2007, kl 12.19 |
ae 22. oktoober 2007, kl 12.51 |
to- -ae 22. oktoober 2007, kl 13.19 |
Ja seleta siis, miks peaks koolilaps öösel väljas olema?Kui 23-ni peaks väljas olema, siis südaööks saab ehk voodisse ja hommikul unisena kooli minema?See pole normaalne, kes öösel(või kui soovi hilisõhtul) väljas tolgendab,ega oska midagi targemat teha, paistab, et kuulud ka sinna hulka.
ae 22. oktoober 2007, kl 13.54 |
ja nii 22. oktoober 2007, kl 19.35 |
to - ae Ega ma ei sunni, aga nii see on meil ja ma ei pea õigeks väljas hulkumist, kui juba paar tundi pime, ning meie lapsed on nii harjunud.Kella üheksast on vaikus enam-vähem majas, sest väiksemad magama läinud ja suuremad siis (ise seal hulgas)vaatavad telerit, loevad, kuulavad vaikselt muusikat vms.Samas meiegi kõrvalmajas "tore emme" kes titt kaenlas laseb poole ööni sõbrannasid pidi ja ta 8-9aastased poisid lõugavad nagu metslased kella 23-ni ämber maja, no ei leia ma, et seal midagi toredat ja mina küll ei leia, et see õigem.Mul on ka täisealisi lapsi, nii et tean, mida teen ja pole veel pidanud häbenema laste pärast.Idiotismi tipp on see, kui 16aastane öösel väljas, suits või mamma mahitusel GIN-i purk peos kambas täismeest mängib, kellele juba kõik lubatud.Idioodid on need, kes leiavad et on õige, kui lapsed poole öö ajal pimedas, kampades lõugavad.
varane 23. oktoober 2007, kl 08.24 |
ae 23. oktoober 2007, kl 11.08 |
Imelik arusaam küll, et kui laps on väljaspool kodu, siis ta ilmtingimata jõlgub kampades, joob, suitsetab, lõugab ja mida iganes veel. Vilets kasvatus sel juhul!
Aga ehk on hoopis sõbra juures filmi vaatamas või monopoli mängimas või mõne tuttava juures marke vahetamas või mudelautot kokku panemas või istub kallimaga pargis pingil ja sööb burgerit või ...
Aga igasuguste probleemide vältimiseks on kõige "lihtsam" muidugi kõik "ohtlikud" tegevused igaks juhuks ära keelata :-D Oleks huvitav teada, kuidas saaks vältida auto alla jäämist või päise päeva ajal röövlite kätte sattumist?
Mis inimene küll kasvab lapsest, kes kuni täisealiseks saamiseni (ja ehk kauemgi veel) pole koduseinte vahelt välja saanud, kuna väljas on pime ja ohtlik? Kaldun arvama, et üks paras jobu ja nohik. Kuidas suudab selline inimene tulevikus enda pere eest hoolt kanda? Talvisel ajal pilvise ilmaga on praktiliselt kogu aeg pime, kas siis ei tohi lapsed kooli ka minna? Must-valge ja igav elu - ebanormaalne! Aga see on muidugi ainult minu isiklik arvamus, paluks mitte solvuda.
Aga ehk on hoopis sõbra juures filmi vaatamas või monopoli mängimas või mõne tuttava juures marke vahetamas või mudelautot kokku panemas või istub kallimaga pargis pingil ja sööb burgerit või ...
Aga igasuguste probleemide vältimiseks on kõige "lihtsam" muidugi kõik "ohtlikud" tegevused igaks juhuks ära keelata :-D Oleks huvitav teada, kuidas saaks vältida auto alla jäämist või päise päeva ajal röövlite kätte sattumist?
Mis inimene küll kasvab lapsest, kes kuni täisealiseks saamiseni (ja ehk kauemgi veel) pole koduseinte vahelt välja saanud, kuna väljas on pime ja ohtlik? Kaldun arvama, et üks paras jobu ja nohik. Kuidas suudab selline inimene tulevikus enda pere eest hoolt kanda? Talvisel ajal pilvise ilmaga on praktiliselt kogu aeg pime, kas siis ei tohi lapsed kooli ka minna? Must-valge ja igav elu - ebanormaalne! Aga see on muidugi ainult minu isiklik arvamus, paluks mitte solvuda.
noaga 23. oktoober 2007, kl 16.36 |
ja nii 23. oktoober 2007, kl 19.46 |
Et kui hilisõhtul väljas ei ole, siis on jobu? No jobu oled sa ise, aga mul on kaks last juba omaette elamas, ja väga hästi elavad, olgugi, et ei kooserdanud ka õhtuti niisama väljas Need kes kodus,käisid suvel Soomes laulmas, ja siis veel kaheks nädalaks suurele vennale külla, käivad ka muusikakoolis, ratsutamas ja veel üht-teist, aga mitte õhtul hilja väljas, mis ei anna küll midagi.
nii peabki 23. oktoober 2007, kl 23.37 |
Lisa postitus