Koolilaps
15 aastane ja väljas olemine.
trrr 24. oktoober 2007, kl 10.23 |
Õhtul läheb vara pimedaks, pimedas on ohtlik - inimesi liigub vähem ringi.
Võibolla saavutate kompromissi sellega, et ema tuleb sulle kuhugi järgi ja tulete koos koju vms.
Eesti on tõesti ebaturvaline ja perverte täis, mina tean seda!
Olen ise 15-aastasena seks-maniaki haardest pääsenud napilt kusjuures, siiani unenägudes käib kollitamas.
Siis oli aga keskpäev ja üle 20 a. tagasi (tänu sellele pääsesin, et oli päev ja inimesi liikus), mis siis veel öösel ja tänapäeval...
Võibolla saavutate kompromissi sellega, et ema tuleb sulle kuhugi järgi ja tulete koos koju vms.
Eesti on tõesti ebaturvaline ja perverte täis, mina tean seda!
Olen ise 15-aastasena seks-maniaki haardest pääsenud napilt kusjuures, siiani unenägudes käib kollitamas.
Siis oli aga keskpäev ja üle 20 a. tagasi (tänu sellele pääsesin, et oli päev ja inimesi liikus), mis siis veel öösel ja tänapäeval...
tüdruk14 24. oktoober 2007, kl 11.39 |
olen 14, kohe saan 15,Tallinn. Koolipäevadel 21-ni, ei taha ise ka kauem olla-külm ja pime ja nõme.Enamasti olen varem kodus,sest trenn lõpeb varem ja õppida on palju.nädalavahetusel ja vaheajal võin sõbrannade juurde külla sõita, ööseks jääda,helistan emale siis ja annan ikka märku eñdast.aga mul üldse lahe mamps,ta teab kus ja kellega koos olen. ja ema teab mu sõpru ka ja ütleb et nad on lahedad!!
peeves 24. oktoober 2007, kl 15.00 |
na 25. oktoober 2007, kl 12.01 |
üks siin imestas, et mõni peab 10 magama minema, et milleks seda vaja....vaja seepärast, et norm on magada vähemalt 8 tundi ööpäevas.
Minu lapsed 15 ja 13. Suvel peavad kodus olema 10 ja talvel 8 või pool üheksa. Elame Eesti ühes suurematest linnadest. Lapsed pole vastu ka olnud, saavad ise aru, et see norm.
Minu lapsed 15 ja 13. Suvel peavad kodus olema 10 ja talvel 8 või pool üheksa. Elame Eesti ühes suurematest linnadest. Lapsed pole vastu ka olnud, saavad ise aru, et see norm.
ae 25. oktoober 2007, kl 13.11 |
"norm on magada vähemalt 8 tundi ööpäevas" - kustkohast selline idiootlik norm? See on VALE!
"Suvel peavad kodus olema 10 ja talvel 8 või pool üheksa" - teismelistele suunatud üritused lõppevad tavaliselt kell 22, et lapsed saaksid 23-ks koju. Vaesed lapsed, kes sedamoodi piiratud on :-S
"Suvel peavad kodus olema 10 ja talvel 8 või pool üheksa" - teismelistele suunatud üritused lõppevad tavaliselt kell 22, et lapsed saaksid 23-ks koju. Vaesed lapsed, kes sedamoodi piiratud on :-S
to - ae 25. oktoober 2007, kl 18.24 |
vastupidi 25. oktoober 2007, kl 20.05 |
vastupidi 26. oktoober 2007, kl 14.03 |
piret 27. oktoober 2007, kl 02.22 |
piretile 27. oktoober 2007, kl 15.00 |
ae 27. oktoober 2007, kl 15.56 |
Piretile
15-16 aastane on tõesti veel seaduse järgi laps ja tõepoolest on ta vanemate vastutusel. Kuid ta ei ole enam VÄIKE laps ja on üldjuhul suuteline väga edukalt enda eest seisma. Pigem ütleksin, et sellises vanuses laps on pigem peaaegu täiskasvanu ja tema mõtteid, arvamusi või ütlemisi tasuks tõsiselt kuulda võtta - teinekord võib isegi targemaks saada :-)
Mis mulle aga Sinu kommentaaris ei meeldinud, on tüüpiline viga - ise küsin, ise vastan! Siinkohal peaks küsima, et kas Sa ise pole kunagi 16 aastane olnud? Kas olid sel ajal tõesti alati kella 22-ks kodus? Kui olid, siis kas see meeldis Sulle? Kas Sa ei mäleta, mida tegid, kui olid kauem väljas?
Ja lisaks veel, et kodust eemal olemine EI TÄHENDA tingimata tänavatel hulkumist, joomist, suitsetamist, narkootikumide pruukimist, seksimist, kaklemist, varastamist ega muud sellist - kas sellest on tõesti nii raske aru saada?
Varajane kodusoleku kohustus võib olla karistus, kui laps on tõepoolest mingi rumalusega hakkama saanud, mitte reegel!
Ja kogu minu jutt ei tähenda mitte seda, et ma ei tunne huvi, kus minu laps on ja mida ta teeb, kui ta kauemaks jääb.
15-16 aastane on tõesti veel seaduse järgi laps ja tõepoolest on ta vanemate vastutusel. Kuid ta ei ole enam VÄIKE laps ja on üldjuhul suuteline väga edukalt enda eest seisma. Pigem ütleksin, et sellises vanuses laps on pigem peaaegu täiskasvanu ja tema mõtteid, arvamusi või ütlemisi tasuks tõsiselt kuulda võtta - teinekord võib isegi targemaks saada :-)
Mis mulle aga Sinu kommentaaris ei meeldinud, on tüüpiline viga - ise küsin, ise vastan! Siinkohal peaks küsima, et kas Sa ise pole kunagi 16 aastane olnud? Kas olid sel ajal tõesti alati kella 22-ks kodus? Kui olid, siis kas see meeldis Sulle? Kas Sa ei mäleta, mida tegid, kui olid kauem väljas?
Ja lisaks veel, et kodust eemal olemine EI TÄHENDA tingimata tänavatel hulkumist, joomist, suitsetamist, narkootikumide pruukimist, seksimist, kaklemist, varastamist ega muud sellist - kas sellest on tõesti nii raske aru saada?
Varajane kodusoleku kohustus võib olla karistus, kui laps on tõepoolest mingi rumalusega hakkama saanud, mitte reegel!
Ja kogu minu jutt ei tähenda mitte seda, et ma ei tunne huvi, kus minu laps on ja mida ta teeb, kui ta kauemaks jääb.
ae 27. oktoober 2007, kl 15.58 |
piret 27. oktoober 2007, kl 18.23 |
15...16-aastane on ikka vägagi laps nii mõistuselt kui kehalt. Öösel ei ole vaja sõbrannaga jalutada, ka õhtul kell 7-8 saab kohvikusse minna ja õhtut nautida. Pärast kella 10 on aeg kodus olla.
Olin jah omal ajal täpselt kodus, ei tahtnudki kauem väljas olla. Praegu käin abikaasaga teinekord hiljem väljas ja näen ainult hulkuvaid teismelisi.
Olin jah omal ajal täpselt kodus, ei tahtnudki kauem väljas olla. Praegu käin abikaasaga teinekord hiljem väljas ja näen ainult hulkuvaid teismelisi.
M 28. oktoober 2007, kl 15.36 |
Mina olen ka ae jutuga nõus. Kasvatan ise täpselt samas vaimus oma lapsi ja siiamaani olen normaalsed inimesed kasvatanud.
Lihtsat üks näide: nad pole isegi seksinud veel, kujutage ette. Paljud teie lastest on juba mitmendal ringil, kui lugeda jutte (ja te peate seda õigeks)- mis kasu on kinnihoidmisest?
Mõistus peab olema peas.
Lihtsat üks näide: nad pole isegi seksinud veel, kujutage ette. Paljud teie lastest on juba mitmendal ringil, kui lugeda jutte (ja te peate seda õigeks)- mis kasu on kinnihoidmisest?
Mõistus peab olema peas.
vastupidi 28. oktoober 2007, kl 15.58 |
kah keegi 07. november 2007, kl 15.14 |
Tule taevas appi, kahju, et ma niiii hilja seda teemat lugema sattusin. Sundimisega nüüd küll midagi ei saavuta. Ka mina palun oma 12 aastasel olla hiljemalt kell 21:00 toas ja vahel kui ta mulle teada annab, et mingi tegevus kõrvalmajas pooleli, luban ka 22:00-ni talveperioodil aga niisugust "käsin-lasen-poon" õigussüsteemi ma küll ei poolda. Tüdruk läheb magama kella 23:30 ajal, tal ei olegi und varem ja hommikul on vara, enne äratuskella (06:30) üleval, et kooli sättida. No mõni inimene ei suudagi kella 22:00-st hommiku 06:00-ni magada. Ja õnnetusi võib igaühega juhtuda, olgu see hommik või õhtu, ühed satuvad rohkem, teised vähem sekeldustesse, sõltub lapsest. Kella 22:00ks teki alla käskida ühte 15 aastast eluhakatist-ma küll ette ei kujutaks. Satub ikka inimesi siia veergu....
ja nii...Sinu selline jutt...
Kas sa ka tead, et sellises eas lapsed ei tohi ka sedause järgi ilma täiskasvanuta väljas olla? teiseks, sellises eas lapsed on veel koolilapsed ja magamine ja õppeedukus (ka tervis) on otseses seoses!...on ikka puruloll.
ja nii...Sinu selline jutt...
Kas sa ka tead, et sellises eas lapsed ei tohi ka sedause järgi ilma täiskasvanuta väljas olla? teiseks, sellises eas lapsed on veel koolilapsed ja magamine ja õppeedukus (ka tervis) on otseses seoses!...on ikka puruloll.
To piret!!! 25. oktoober 2024, kl 10.57 |
Lisa postitus