Piretile
15-16 aastane on tõesti veel seaduse järgi laps ja tõepoolest on ta vanemate vastutusel. Kuid ta ei ole enam VÄIKE laps ja on üldjuhul suuteline väga edukalt enda eest seisma. Pigem ütleksin, et sellises vanuses laps on pigem peaaegu täiskasvanu ja tema mõtteid, arvamusi või ütlemisi tasuks tõsiselt kuulda võtta - teinekord võib isegi targemaks saada :-)
Mis mulle aga Sinu kommentaaris ei meeldinud, on tüüpiline viga - ise küsin, ise vastan! Siinkohal peaks küsima, et kas Sa ise pole kunagi 16 aastane olnud? Kas olid sel ajal tõesti alati kella 22-ks kodus? Kui olid, siis kas see meeldis Sulle? Kas Sa ei mäleta, mida tegid, kui olid kauem väljas?
Ja lisaks veel, et kodust eemal olemine EI TÄHENDA tingimata tänavatel hulkumist, joomist, suitsetamist, narkootikumide pruukimist, seksimist, kaklemist, varastamist ega muud sellist - kas sellest on tõesti nii raske aru saada?
Varajane kodusoleku kohustus võib olla karistus, kui laps on tõepoolest mingi rumalusega hakkama saanud, mitte reegel!
Ja kogu minu jutt ei tähenda mitte seda, et ma ei tunne huvi, kus minu laps on ja mida ta teeb, kui ta kauemaks jääb.