Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
kooliminek
 
timbulimbu 16. aprill 2003, kl 12.37
nu ma teen siis algust:)
Teema ise selline:
Olen mitu aastat Eestist eemal olnud ja seepärast on ka mu laps pidanud välismaise kooliga läbi ajama. Nüüd on aga kojuminek ja vaja eesti kooli 4.klassi minna. Ei oska aga otsustada, millisesse teda panna. Põhiprobleem selles, et laps on siin(väljas) olles hästi armsas koolis käinud, kus õppimine küll tähtis, kuid kus samatähtsad ka inimlikkus, sõbralikkus ja lastest inimeste, mitte robotite kasvatamine. Nüüd käis laps Eestis katsetel ja sai tõelise shoki, küsis,kas eesti õpetajad ei naerata kunagi...
see selleks. Isegi olin õnnetu, sest tegemist oli minu enda vana kooliga ja olen seda kohta alati soojade mõtetega meenutanud...
Olen ennegi kuulnud, et välismaalt tulnud lapsed põlu all on, kuna nad matemaatikas ja eesti keeles nii tugevad ei ole kui Eestis õppinud lapsed. Loomulikult kui laps on nutikas ja teda pisut tagant tõugata, saab ta ühe suvega kaotatud aja tagasi teha, kuid hirm ja stress jube ette hirmutavad mindki. Igal juhul olen nüüd küsimuse ees, kuhu teda siis panna.
Kui teil mingeid häid soovitusi oleks, siis oleksin väga tänulik.
 
viigel 16. aprill 2003, kl 12.48
Kuidas ta keelega hakkam saab ja mis keelses koolis ta välismaal käis?
 
timbulimbu 16. aprill 2003, kl 13.52
eesti keelega saab hästi hakkama, käis rahvusvahelises kooli, inglise ja saksa keeles, sellepärast on mulle üsna oluline, et neid ka edasi praktiseerida saaks.
eesti keel selge,sest loeb palju ja kirjutab lugusid.
 
BeggyB 16. aprill 2003, kl 14.51
Eks see olene elukohast, aga oma lapse panin just sel põhjusel, et lapsel stressivaba elu oleks, pisikesse maakooli. Esimesed kuus aastat käib siin ja siis vaatame edasi, mis saab. :)
Siin on õpetajad kõik tuttavad, kool on kodust 200 m kaugusel ja laps ise ka rahulik ja rõõmus. Klassid on kah pisikesed max 15 õpilast.
 
ele-riin 16. aprill 2003, kl 15.02
nii ta on õpetajad on tõsisemaks kyll muutund aga kui ma välis maalt siia kooli tulin tundus mulle ka nii aga ma ususn et su laps saab siin palju sõpru aaa ja mõide ma olen ise ka 12aastat vana ma tean mis tunne see on aga mõnikord on õpsid tõesti väga toredas:!!!! ok tsauki ära seda kirja väga tõsiselt võta
 
timbulimbu 16. aprill 2003, kl 15.22
ma olen ise Tallinnast ja sellepärast päris karm, oleks hea meelega mõnes väikeses maakoolis aga Tallinna koolid on ainult eliit ja "pahad", kurb kohati, et selline liigitus.:)
aga nuh, positiivsed mõtted ja optimism:)
 
mari 16. aprill 2003, kl 16.12
Soovitan Kivimäe põhikooli. Hästi armas ja inimlik, pole ka suured klassid. Väiksematele veel oma maja.
Ilus kool mändide all.
 
metsaelaniku naaber 16. aprill 2003, kl 17.03
Ehk õnnestub sul ta Vanalinna kooli saada? Proovida ju tasuks, seal küll minu meelest üsna mõnus õhkkond ja inglise keelt õpivad nad küll süvendatult, iga päev on tund. Neljandas klassis vist saksa keelt veel ei ole, aga vene keel on küll. Ja loomingulisus on ka au sees, nii et jutukirjutajast laps peaks sinna sobima küll. Äkki õnnestub sealse direktoriga rääkida? Minu teada on seal ka teisi välismaalt/välismaalaste lapsi käinud. Vast saad alguses kirja teel ühendust võtta? Kodulehel peaks neil mingid aadressid ka olema (www.colleduc.ee)
 
timbulimbu 16. aprill 2003, kl 18.08
suur täna soovituste eest, vanalinnakool oli endal ka korra südamel, tundub armas ja soe koht olevat. suur tänu:)
 
muuu 16. aprill 2003, kl 19.12
Kui väljamaa koolis olid olulised suhted, inimlikkus...siis uuri Rocca al Mare kooli!
 
lillike 17. aprill 2003, kl 00.19
Juhkentali tänavas on olemas samuti rahvusvaheline kool :)
 
Õnnelik 17. aprill 2003, kl 11.10
Mina soovitan ka ennekõike Vanalinna hariduskolleegiumi kooli sinu kirjelduse põhjal. Sobib hästi humanitaarkalduvustega ja loovatele lastele. Kui on suured ootused matemaatiku kasvatamiseks, siis uuri muid võimalusi.
 
aya 17. aprill 2003, kl 12.09
Ma muidugi ei tea su rahalisi võimalusi, aga kui rahalist jaksu on, soovitan käia vaatamas erakoole - Audentest ja Rocca al Mare kooli. Isikliku kogemuse järgi saan kiita Tartu Audentest. On õpetajad, kes oma tööd armastavad, väikesed klassid (max. 18 last, enamasti 13-15), kus tähelepanu jagub igale lapsele ja väga mõnus oma-kooli-tunne. Vähemalt vaatamas võiksite küll käia.
 
vika 17. aprill 2003, kl 13.25
Mina kiidan jälle Tallinna Audentest. Kahjuks pole minul materiaalsetel kaalutlustel võimalik oma last seal enam koolitada ja sellest on hirmus kahju. Praegu käib võsuke ühes eliitkoolidest ja seal juba stressist puudu ei tule.
 
rikitiki 17. aprill 2003, kl 14.46
On olemas ka Nõmme Erakool. Klassid väikesed ja õpetajad head. Humanitaarkallakuga. A-keel inglise keel ja B-keel on saksa keel.
Õppemaks on sellel õppeaastal 10 tuhat millegiga. Minu vanem laps on seal juba seitsmendat aastat.
 
Jane 27. juuli 2003, kl 20.56
mina soovitan Türi Gümnaasiumi, kuigi see jääb Tlnst vist ikka pisut kaugele(~95km)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!