Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
poisi riided
 
leena 22. aprill 2003, kl 22.41
oman 12 aastast poissi
tema riietamine on äärmiselt raske teema
ise ei saa midagi osta kuna need riided ei kõlba ja kui tahad temaga koos osturetkele minna siis lihtsalt ei tulda kaasa
kuidas täiendate oma teismelise garderoobi
kuidas käivad teie lapsed riides (mida kannavad)
 
anne 22. aprill 2003, kl 22.47
omad last?
 
viblu 23. aprill 2003, kl 09.08
Vist ongi pubekatega nii, et tahavad küll uusi riideid, aga poes ei viitsi käia. Mul samasugune poiss. Kui õnnestub ta poodi saada, siis enamjagu riietest ei meeldi talle. Käibki siis vanadega niikaua kui kannatab, kui häda käes, siis ikka tuleb.
 
simpel 23. aprill 2003, kl 10.51
meie 14-aastasega otsime juba mitu aega sobivat pusa.
üks, mis talle meeldis, oli minu arvates ülekohtuselt kallis... no ei maksa mingi igapäevaseks trööpamiseks mõeldud lihtsalõikelise trikoohilbu eest peaaegu 6 sotti, sorry.
üks jälle ei sobinud sellepärast, et “meie klassis ühel juba on selline”
mõne kohta, mis minu arust olid täitsa normaalsed, öeldi lihtsalt “ei taha”. kui ma siis palusin täpsemalt argumenteerida, öeldi sihukese resigneerunud tooniga, et ähh, sa ei saa niikuinii aru (kuigi üldiselt tituleerib mu poeg mind üsna “normaalseks” empsiks...)
taustaks veel niipalju, et poiss pole sugugi mingi kallite firmariietega ärahellitatud moefriik (praegused lemmikriided ntx on altäärest narmendama kulunud paljutaskulised kottpüksid ja kaltsukast ostetud ruuduline särk).
 
emmeke 23. aprill 2003, kl 11.32
Kuulge poegade emad, olge päris rahulikud. Mul tüdruk ja kuul pähe, ainult riiete jutt käib ja seda vaja ja seda vaja ... viskab ausalt ära. Samas mul ka pojake, kes vastupidi ei huvitu riietest, ostan talle riideid oma maitse järgi ja vajadusel ning ta täitsa on sellega nõus.
 
lisaja 23. aprill 2003, kl 12.42
minu pojal on enam-vähem ükskõik, mis seljas on (13 a.). võin rahulikult osta asju oma soovi järgi. viimasel ajal siiski üritan tal pisut huvi oma välimuse vastu tõsta, eriti see ei õnnestu. hea, et sedagi näeb, kui seljas olev riie mustaks on läinud.
 
Ela 23. aprill 2003, kl 13.07
Meil enam- vähem sama lugu, et riietest suhteliselt ükskõik. Ise vahel üritan noortemoega kursis olla ja talle (14-a. poiss) väheke trendikamaid asju osta, siis jälle häda, olen aru saanud, et ei tohi teistest liialt erineda Meil ongi pigem see probleem, et kuna emme noorus jäi aega kui poest midagi saada polnud ja mõne teise tüdruku Rootsi vanatädi temast saadetud riiete abil staari tegi, siis püüan vältida oma lapse puhul olukorda, kus ta tänu mõne "olulise hilbu" puudumisele end kuidagi alaväärsena tunneks. Kuid tundub (vähemalt minu lapse koolis), et noortel on väärtused siiski mujal, kui riietes. Mis on ju tõeliselt TORE!
 
freya 23. aprill 2003, kl 19.30
Mul on kaks poega-17(sept.18) ja 10(juunis 11).Loen siin kirjutatut ja leian,et peaksin vist päris õnnelik olema...Mul on nimelt nii,et nad ostavad tihti riideid iseseisvalt.Ja nii uusi kui kasutatud.Käisid siin Seppäläs ja siis second-handis.Viimase üle oldi igatahes rõõmsad,head leiud olid olnud.
Mida siis kannavad? Pidulikel puhkudel armastavad mõlemad ülikonda väga,hea seegi-mõtlen vahel.Tean,et tutvusringkonnas ollakse sellega hädas,et minnakse väga vabas riietuses pidulikku kohta.Midagi ma neile peale ei sunni,kannavad erinevaid asju,nüüd on koju ilmunud sellised väga "kotakad" püksid,näiteks.Erinevate värvide kokkusobitamist olen küll õpetanud.Ja korrigeerinud "apse"(näiteks,et tumeda ülikonna ja tumedate kingade juurde ei kanta valgeid sokke).Saame hästi läbi ja arutame tihti ka riiete asja,saan vahel ise kah nende käest juba vihjeid,et äkki see või too asi peaks hoopis nii või nii olema.(olen noorepoolne emme,35).
Rõhutanud olen küll seda,et üks kõik .mis stiilis on garderoob,see olgu puhas.
 
ranelle 24. aprill 2003, kl 20.17
Sellises vanuses peaks laps omama riideid, mis talle meeldivad - see tõstab tema enesehinnangut. Poed on küll ütleme enamvähem moodsaid asju täis. Arvan, et olete oma lapsele mitte moodsaid riideid ostnu ega ta muidu solvunud ei oleks. Andke lapse kätte umbes 400 kr ja las teeb šopingut. Vaevalt ta sellest keelduks ja näete teiegi milline on teie lapse maitse.
 
ranelle 24. aprill 2003, kl 20.21
Sellises vanuses peaks laps omama riideid, mis talle meeldivad - see tõstab tema enesehinnangut. Poed on küll ütleme enamvähem moodsaid asju täis. Arvan, et olete oma lapsele mitte moodsaid riideid ostnu ega ta muidu solvunud ei oleks. Andke lapse kätte umbes 400 kr ja las teeb šopingut. Vaevalt ta sellest keelduks ja näete teiegi milline on teie lapse maitse.
 
Triin 25. aprill 2003, kl 21.08
No vat 400,. saab jah normaalseid asju... *irooniline*

Normid püksid hakkavad ju 1000.- paar ja mingi pluusi või pusa hinnad algavad ikka 300.-

Ei usu, et poisteriiete puhul asi teistmoodi oleks.
 
kaos 26. aprill 2003, kl 10.29
no lasteriided on ju ikka odavamad!
sellises vanuses kasvavad ruttu välja ka ju riietest..
 
Triin 27. aprill 2003, kl 15.36
12-aastane pole mingi laps enam. Ja niipalju kui mina poes ringi vaadanud olen, siis 'laste' riided ja noorteriided on küll üsna ühes hinnaskaalas.

Muidugi oleneb kust osta. Mingi tururämps on jah odav.
 
mann 28. aprill 2003, kl 11.03
to triin. siin on küsimus poiste riiete kohta, mis on kindlast odavamad kui tüdrukute omad. poisile piisab paarist pusast ja mõnedest pükstest aga tüdrukutel on vaja erinevaid riideid kümme korda rohkem + kõik võimalikud kingad ja kotid.
 
liisa 28. aprill 2003, kl 17.18
Minu poisid on küll nagu siga ja kägu. Üks trööpab samade riietega mitu kuud reast ja ei tee teist nägugi.

Teine on esteet. Kannab vaid firmariideid ja kaks korda järjest samu riideid ei kanna. Kui, siis ülepäeva ja üle kuue korra ei kanta. Antakse pessu.

Vanema (17) riiete peale läheb kuus umbes 200.- (pesu, sokid...mõnikord ei lähe sentigi).

Noorem (14) ei lepi millegi muuga, kui ainult parimaga. Julgen öelda, et kuus läheb kindlasti üle tuhande ta peale. Mõnikord tunduvalt rohkemgi.

Aga ta mul ju pesamuna ka! ;) Ja hinded on korras.

Selles suhtes pean serviti Triinu poole asuma. Poiste riided maksavad samapalju kui tüdrukute omad, mõnikord rohkemgi. Oleneb, kust osta. Olen näinud kaks tuhat maksvaid pükse ja need ka ostnud.

Mõnikord soovin, et oleksid tüdrukud... :)))))))
 
kriips 29. aprill 2003, kl 09.09
Mina saadan omad - nii tüdruku kui poisid (13 - 16 a) , enne luurele. st otsivad välja asjad, mis meeldivad ja siis läheme koos vaatama. Ammu olen loobunud nendega koos mingi asja otsimisest. Neil on välja mõeldud enamasti mingi asi, millist poes kas pole, või on himnnaklass vastuvõetamatu. Käivadki siis ja teevad omale enne selgeks, mida üldse on ja mis maksab, proovivad selga- jalga ka , ja mina lähen siis pangakaardiga kohal. vahel suurematele annan raha, ostavad ära kui hind vastuvõetav. Sellise valemi eeliseks pean veel seda, et jääb ka järelemõtlemisaeg, kas ikka on vaja - eriti kehtib see tüdruku kohta. Sageli ostma minnes asi ei meeldigi enam ja selgub et niiväga pole vajagi.
 
ingrid 05. mai 2003, kl 18.56
triin kallike kui sa pole tähele pannud siis need tuhandesed püxid on lihtsalt mõtetud ülehinnatud firma riided,sama hästi võid sa pool sellest tuhandest lihtsalt ära visata,liigu paarsada meetrit kas stocmannist,kaubamajast lemonist vm eemale ja leiad samad või paremad riided poole või veel odavamalt!linnas on üldse riided kallimad!

(ise ostan päris tihti näitex humanast riideid,ja need tibid kes just eelmine päev klassis minult viltu küsisid ÄH MIS saaaaaaa Ei kannagi ADIDASt VÄÄÄÄÄÄääää?...nemad küsisid nüüd mis firma on ja kas ostsin lemonist,asi on lihtsalt suhtumises neil tänapäeva noortel...kas saab sõpradele öeldud,et ostsin 1000EEku eest lemonist või et 50 krooni eest humanast või mujalt,kuigi see 50 kroonine asi näeb vahest isegi parem välja,ning veel paljudest sellistest kohtadest nagu Humana leiab ka cartini,united colors of beneton,CK..jne esemeid!)
 
poistesteiteamidagi 07. mai 2003, kl 11.17
ja nüüd kõikseemees humanasse šoppama...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!