Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
Eilne Reaalkooli koosolek
 
Kirikakar 23. aprill 2003, kl 16.20
Jagan teiege väga negatiivset kogemust Reaalikooliga. Eile oli n.ö koosolek neile emmedele-issidele kes tahavad oma võsukest selle kooli katsetega piinama hakata.
Koosolekut viis läbi keskealine korpulentne daam (sorry, tean küll, et välimust ise ei tee), kes ei suvatsenud ennast isegi mitte tutvustada. Tädi vuristad oma jutu ette, klõpsutas oma slaidid seina peale. Siis pani mikrofoni klõpsti kinni ja kogu moos.
Ei mingit elementaarset viisakust, ei mingit võimalustki midagi küsida. Kehitasin õlgu ja tulin tulema.
Jääb selline mulje, et sellisesse kooli küll oma last ei ole mõtet toppida, kus isegi juhtkonna tasemel ei osata või ei suvatseta normaalselt käituda.
Kas keegi siinse foorumi rahvast oli ka eile seal saalis? Mis mulje teile sellest kõigest jäi?
 
september 23. aprill 2003, kl 17.20
Vähemalt räägiti enam-vähem ära, mida katsetel täpselt hinnatakse. Ise olin rahul, et ruttu tehti ja koju sai. Kuna laps käis ka reaali eelkoolis, siis võib-olla oli mul juba eelnevalt rohkem infot ja mingeid küsimusi ei tekkinud.
 
Realist 23. aprill 2003, kl 19.21
Nojah. Tunnen Reaali ära küll.
Üldiselt, selleks, et sinusse Reaalis lugupidamisega suhtutaks, pead sa ka ise miskit pidi Reaalile kasu tooma. Võida mingi spordivõistlus või olümpiaad või ole lihtsalt heade ja kasulike vanematega, siis sulatakse sul ees.
Kunagine Reaali direktor armastas öelda, et Tallinnas on 63 (või oli see mingi muu arv? Ei mäleta enam) keskkooli. Reaalis on hea käia, kui sina oled see, kes seda lauset võib öelda, mitte see, kellele seda öeldakse.
Hindamisel ja hariduse andmisel Reaalis tolle kasulikkuse järgi vahet ei tehta, seda häda pole. Aga muu suhtumisega küll.
Reaal on kroonutruu õppeasutus, juba loomisest saati. Tsaariaegse vene ametniku heade ja halbade külgedega.
 
reaal 24. aprill 2003, kl 09.56
Ma käisin ka seal reaali koosolekul. Jättis sellise ülbe mulje ja endal kerge trots, et sinna katsetele ei viigi last. See oli hetke emotsioon. Muidugi viin lapse katsetele, et kogemust saada, aga olen alternatiivse kooli ka õnneks leidnud.
 
tirts 24. aprill 2003, kl 10.55
Oh, mul hea meel, et lapsele juba hea kool valitud ja ta seal kahe jalaga sees. Tahan ikka, et laps saaks laialdasema hariduse, kui reaal suudab pakkuda.Kuidas te 6,7 aastaste laste vanemad saate üldse otsustada, et teie lapsest reaalinimene saab? Tekib oht, et muidu toredad laulu-, kunsti ja muidu humanitaarkalduvustega laste anded jäävad lihtsalt avastmata. Ma arvan, et laps võiks ise ,kui ta on juba arenenum, otsustada, kuhu poole ta valikud kalduvad. 12-13 aastaselt on juba selgunud, mis alal laps andekas on ja siis saab neid omadusi/oskusi ka põhjalikumalt arendada.
 
Realist 24. aprill 2003, kl 11.15
Kui nüüd Reaali natuke kaitsta ka, siis seda, et humanitaarkalduvustega lapsed seal kaotsi läheksid, pole vaja karta. Reaalis on alati palju laulumehi olnud, kirjanduse õpetajad on enamasti päris head, samamoodi ajaloo ja keeltega. Humanitaare on vilistlaste hulgas palju. Kuulus Ratasseppade suguvõsa näiteks, kui muusikuid mainida. Samuti luuletajaid, ajaloolasi, kirikuõpetajaid.
Veidi korralikum reaalalade koolitus ei jookse ka humanitaaril mööda külgi maha. Vastupidi. Seda väljaspool traditsioonilist haridussüsteemi ju nagunii korralikult ei õpi.
 
TIRTS 24. aprill 2003, kl 12.56
to:realist

Kena lugeda teie positiivset hinnangut,julgustab kindlasti sisseastujaid! Mujalt on mulle kuulduste põhjal kyll mulje jäänud,et seal õppetöö väga kuivaks kisub ja negatiivne kumu on ju kiire levima.
 
Ka sõna sekka 24. aprill 2003, kl 20.47
Minu kolm last õpivad kõik Reaalkoolis ja ausalt, ilma mingi tagamõtteta, ainult parimad muljed. Sügavuti reaalainetele keskendutakse siiski keskkooliosas, muidu on lihtsalt tugev kool. Mulle meeldivad väga traditsioonid selles majas ja üldine õhkkond on ka hea, iga klassis ettetulev ülbamine, ülekohus vms. püütakse ära klaarida.
Neid imelikke õpetajaid on siiski igal pool, see haridussüsteem lihtsalt on tänapäeval selline, et mõni must lammas jääb ikka sisse, ei maksa sellest kaugeleulatuvaid järeldusi teha.
Tean omast käest, et need katsed käivad ikka närvidele küll, kuid tagantjärele tundub, et rohkem vanemate omadele.
 
reeli 28. aprill 2003, kl 10.49
Kas keegi ehk avaldab ka kui palju reaalis raha välja läheb algklassi lapse koolitusel? Kas on mingit nö. maksu või annetust?
 
Realist 28. aprill 2003, kl 13.50
Loodetavasti ei ole. Ausalt öeldes oleks sellest väga pettunud. Vilistlastelt pole keegi seni igatahes midagi küsinud, ma loodan, et nad enne ikka meie poole pöörduvad, kui sel moel õpilaste vanemate rahakoti kallale lähevad.
Võibolla olen ma naivist, aga Reaal on minu mälestustes ja ettekujutustes natuke liiga kroonutruu ja ametnikulikult aus selleks, et sedamoodi raha välja pressida.
Muidugi, nagu ma ütlesin, on kasulik kasulik olla ja vaevalt, et ka rahapakkumisest otse ära öeldakse. Aga ma siiski usun, et olulisemaks peetakse muid asju. Kui vanemate taust annab loota, et lapsed kunagi koolile au ja kuulsust toovad, siis peaks see rohkem lugema, kui tehtud annetus.
 
Mõtiskleja 08. mai 2003, kl 16.21
Minu laps õpib selle kooli 2. klassis, kuna ta on ise väga tubli, siis probleeme ei ole ette tulnud. Täpsustuseks, et 1. klassi ta katsetega ei pääsenud (jäi napilt välja), aga uuesti 2. klassi katsetades ei olnud sissesaamisega mingeid probleeme. Olen ise ka mõelnud, et ehk mõned lapsevanemad annetavad midagi laste kooli saamise nimel, aga ise seda ametit ei valda ja sissetulekus ei võimaldaks ka.
Keegi rääkis siin algklassi lapse koolituseks vajaminevast rahast. Eks igas koolis tuleb töövihikud osta, siin on lisaks koolivorm ja müts, mis ei ole ülejõukäivas hinnas, pluss mõned teatripiletid jms. Minu arust on tore, et lastega teatris käiakse, endal ei ole eriti aega.
Igatahes edu katsetel (proovima peab kui tahtmist on ja laps tubli)!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!