Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
poisi pesemine
 
kass 27. aprill 2003, kl 10.52
Kuidas saate teie hakkama oma lapse pesemisega?
Minu 10 aastane poiss keeldub kategooriliselt abist pesemisel ja selletõttu halvemal juhul tuleb saunast üldse ilma pesemata välja, (siis jutt lühike saadan tagasi) paremal juhul on ennast mõmest kohast ikka seebiga ka üle tõmmanud. Aga see et peseks pead, nokut, peput, jalgu sellest võib ainult unistada. Kuna elan hetkel ilma meheta siis ei ole tal saunas nigu seltsilist ka kes teda jälgiks ja aitaks vajadusel.
 
Triin 27. aprill 2003, kl 11.30
Kui ta pesta ei taha, siis ärgu pesku.

Küll ta pesema hakkab, kui mõni tüdruk küsib, et kle, miks sa haised?

Ausalt. Meil oli kunagi klassis üks, kellest evis pesematuse 'hõngu'. Ta kusjuures püüdis veel minuga sebida. Ma siis käratasin talle, et sellise sitahaisulise tüübiga mina isegi ei räägi.

Hakkas pesema küll. :)

Kusjuures ta elas kesklinnas viietoalises korteris. Uhke vannituba ja kõik olemas (käisin sünnal kunagi).

Edu!
 
leffagirl 27. aprill 2003, kl 11.41
keeldub ABIST pesemisel?aga kas tal siis tõesti pole vastik olla,kui ta ennast ise ei pese?noku jne?see lõpptulemus peaks ju jõledalt haisema!!!
 
kass 27. aprill 2003, kl 12.16
ega ta sellest ABIST eriti ei keeldugi kui käib saunas koos meesterahvastega
Probleem on rohkem selles et poiss häbeneb ennast vastassugupoolele alasti näidata.
 
Triin 27. aprill 2003, kl 14.01
No kümneaastane poiss peaks küll ise pesemisega hakkama saama!
Mina olin 5-ne kui esimest korda 'iseseisvalt' vannis käisin.

Pole ju mingi kunst võtta vett ja šampooni või dusigeeli ja ennast kokku määrida ning siis puhtaks loputada!
 
leffagirl 27. aprill 2003, kl 18.08
ega ta ju ei peagi end vastassugupoolele näitama!käigu siis saunas yxi või meestega!ja pesemisel nii suur tõesti abi ei vaja,las peseb ise.peaasi,et puhtax saab;)
 
kass 27. aprill 2003, kl 18.44
käibki üldselt üksi
aga pesemisega on nii nagu ta on
 
L. 27. aprill 2003, kl 22.28
1. Kui pesemisega probleemid siis ei aita miski muu kui vägisi pesemine, võtad lihtsalt lapse ja pesed ära.
2.Lase eesnahk ära lõigata
3.Aja laps kiilaks siis on pead kergem pesta.
5.jne
 
pühajumalissandküll... 28. aprill 2003, kl 13.37
its...hakkasin L. hurjutama siin ja siis vaatasin kuupäeva...no hea seegi,et seekord jälle liba hullutab;)
 
Kerttu 28. aprill 2003, kl 21.39
Point selles, et see asi on RÄIGE! Minu klassivennal, kes mõnes tunnis minu kõrval istub on pea kõõma täis ja siis pühib seda peast ära minu lauale... ewwww...
 
Pralle 29. aprill 2003, kl 14.59
Kass, sa ähvardagi, et kui poiss ennast korralikult ei pese, hakkad koos temaga saunas käima. See peaks küll stimuleerima ennast kasima, kui ta häbeneb vastasugupoolega saunas käia. Suur poiss ka juba ja enesehinnangule ei mõjuks just hästi, kui näiteks sümpaatne tüdruk ütleks, et kuule pese ennast, sa haised. Parem ennetagu seda.
 
juta 29. aprill 2003, kl 17.31
Asi vist rohkem tahtmises kui oskamises? Minu üheksane tegelane ei häbene üldse :-) aga samas saab ilusti ise pesemisega hakkama.
 
emma 30. aprill 2003, kl 10.55
elementaarsed pesemisharjumused (käed, jalad, alakeha, kael jne.) peaksid selles vanuses juba sisse juurdunud olema. Kui nii on, miks siis arvad, et ta end ei pese. Selles vanuses tekivad ka klassikaaslaste vahel esimesed sümpaatiad. Rõhu sellele, mida ja milliseid noormehi tüdrukud eelistavad. 10-aastastele on see oluline. Tean.
 
nele 30. aprill 2003, kl 20.09
Minge koos sauna, aga ujumisriietega. Leili just ei võta, aga pesemise juures saad küll olla. Tehke üks kord korralik pesemistund ja minu 10 aastane sai küll aru, mida temalt oodatakse. Lohutuseks - lugesin kuskilt, et poistel pidigi eelpuberteet hullem olema ( 8- 10 aastased). Ma ise loodan küll, et saab see isekus ükskord läbi.
 
Õun 03. mai 2003, kl 22.33
Mul suurem poiss 13, pesi vahepeal juba vaat et liigagi tihti, kaks korda päecas duúi all ja iga kord seebiga, nahk hakkas peagi lausa narmedama.
Tema puhul piisas ühest näitest kuumal suvepäeval bussis, kui meie läheduses üks järjekordne higine mees seisis.
Ja ostsin talle paar aastat tagasi (kui riietel higilõhna täheldasin) juba lahja rull-deodorandi, samas selgitades, et mustale ihule seda kanda ei tohi, siis ta hakkas ennast vist nagu rohkem iseseisvana ja mehemana tundma ja pesi üsna meelsasti.

Väiksem (8) seevastu on täielik pesemisevihkaja, käib vannitoas küll, aga vahib seal niisama ja hoiab käsi (külma) vee all. Ega muu ikka ei aita, kui poolvägisi uuesti pesema saata, üle kontrollida (lausa nuusutada, kui vaja) ja kui ei ole piisavalt puhas, siis veelkord. (olin sunnitud talle ka eesnaha-asja selgitama).
See on tüütu ja väsitav ja nõuab järjekindlust, aga ma loodan, et kunagi temast ikka asja saab. :)

Jõudu Sullegi!
 
appi 04. mai 2003, kl 17.44
issake,jätke ta rahule,saab ise hakkama küll...
 
kristel 05. mai 2003, kl 21.24
Ma ei saa aru - 10 aastane keeldub abist pesemisel?? Muidugi keeldub, ta on ju suur mees juba! Minul küll ei tule pähe oma 10 aastast sundida endaga koos sauna tulema, issake, tal juba tüdrukud mõtetes ja käib peegli ees vuntse tsekkamas, kas täna on juba midagi tärganud ja siis peaks laskma emal ennast saunas pesta(!!)
Üldiselt ma arvan, et kui 10 eluaastaks ei ole lapsel pesemisharjumust välja kujundatud, siis ei aita ka enam midagi muud kui ükskord tüdrukud haisemise kohta märkusi tegema hakkavad.
 
sauna! 06. mai 2003, kl 08.49
meie terve pere käib saunas koos- poisid 16-,13- ja 10 aastased ja 6-aastane tüdruk ja siis meie mehega. Ma´i saa aru mida te kõik nii koledasti häbenete? Ja selja vihtlemine- pesemine käib ka vastastikuse abistamise korras.
 
Teadja 08. mai 2003, kl 09.46
10 aastane peabki abist keelduma. Pesemisharjumuste kujundamisega on aga lugu selline, et mõnel poisil kujunda või ära kujunda, ikkagi ei kujune või kujuneb väga visalt ja aeglaselt. Kogemustest tean, et kuni 8-9 aastani võib kontrollida ja sundida, edasi tuleb teha ainult märkusi, märkusi ja märkusi, a la: sa haised, su sokid haisevad, su särk haiseb, sul on nägu kriimuline, sul on juuksed kammimata, käed pesemata, jalad pesemata, suu lõhnab jne jne jne ja seda iga jumala päev, iga jumala minut kui su kõrval liigub ja võimalikult sageli, a la : kuidas me arsti juurde (külla jne jne) läheme kui sa haised?. Lõpptulemus on see, et poisil saab sellest lõplikult villand ja ta hakkab ennast pesema. Mis puutub vannitamisse, siis seda enam kontrollida ei saa (kui poiss ei taha) aga pesemasundimise "ähvardusi" on palju (Eelnevalt tuleb selgeks teha, KUIDAS tuleb ennast põhjalikult puhastada): Kui sa jälle ennast korralikult puhtaks ei pese, tulen ja pesen ise; Kui sa seepi/shampooni ei kasuta, siis keeran kuuma vee kinni ja järgmine kord pesed jääkülma veega; Kui sa ennast ei pese, saadan ISA kontrollima (isa peab muidugi instrueeritud olema) jne jne; no ja igal poisil on kindlasti omad huvid/vajadused, mille peale võiks mõelda ja need siis ettekäändeks tuua...
Väga pole ka mõtet muretseda kui see kõik tulemusi ei anna. Lihtsalt tasub sagedamini mainida, et kahtled selles kas ta leiab endale mõne tüdruku ka kui suureks saab, sest tüdrukud kasimatuid ei salli. See jääb meelde ja tulevikus hakkab pesema, kui plikasid juba vaja läheb.

Kah ema.
 
epp 15. mai 2003, kl 22.51
APPI!!
Minu 8 aastane poeg peseb end ise juba vähemalt 3 aastat ( nii vannis kui dussi all). Saunas oleme küll praegugi koos käinud aga sealgi saab ta oma ihu harimisega ise väga hästi hakkama.
 
poisipesust 04. juuni 2003, kl 21.54
Kui ikka pesemise ja üldsegi hügieeni pidamise harjumusi juba väiksena ei õpeta siis ei hakkagi pesema.Mul tuttav mees,juba vanem härra,kes kunagi pole vett ja seepi armastanud-tee või tina.Hambahari on ka ainult moe pärast.Vastikusatunne tuleb peale kui mõtled,kuid paraku on ka selliseid mehi-naisi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!