Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
mis on lubatud teismelisele
 
elfriida 30. aprill 2003, kl 14.31
16 aastasel poisil on tekkinud silmarõõm.
tahetakse sõita tüdrukuga koos tüdruku vanaisale külla,
kuhu plaanitakse jääda ööseks. mida teha, kas lubada?
 
L. 30. aprill 2003, kl 14.51
Minul selles eas ei lubatud vastassoo poole vaadatagi, muust rääkimata. Sellest east möödas 15 aastat. Armunud küll olin, aga need olid kõik ühepoolsed ja kusagil ma ühegi poisiga ei käinud enne 23 eluaastat.
 
miks mitte 30. aprill 2003, kl 15.03
Kutsu kõigepealt tüdruk endale külla ja saa temaga tuttavaks. Ja võta ühendust ka tüdruku vanaisaga, et teha kindlaks, kas ta üldse on olemas :) ja mis tema üritusest arvab.
 
Blue cat 30. aprill 2003, kl 15.13
mäletan, et käisin ise 17 aastaselt ühe klassivennaga oma vanaema juures kuskil kolmepäevasel puhkusel. ööbisime isegi omaette majakeses (lihtsalt kunagi peeti seal külalistemaja ja sellest ajast jäänud lisaks elamule mitu nn kämpingutüüpi majakest). igatahes väga väga tore oli ja midagi hullu ei juhtunud.... aga see-eest väga väga tähtis tunne, et vanemad mind niipalju usaldasid.

Ma arvan, et põhimõtteliselt võiks küll 16. aastasel poisil lubada tüdrukuga koos puhkust vanaisa juurde veetma minna, aga kindlasti peaks enne selle tüdrukuga kohtuma ja ta vabaisaga rääkima.
Parem las olla vanemate inimeste kontrolli all, kui kuskil suvalises urkas.....
 
hehe 30. aprill 2003, kl 15.40
aeg on lihtsalt edasi läinud vahepeal, kulla L. Tänapäeval on juba teada fakt, et kuskil 90% 15-aastastest ei ole enam süütud, niiet ei tasu paanitseda...
 
kõtt 30. aprill 2003, kl 16.30
hehe, kust sa need arvud võtsid? Mul on paljud sõbrannad sellised, ütleme et 'euro nõuetele' vastavad beibed. Välimuselt siis, aga nii palju kui olen nendega rääkinud süütusest ja selle kaotamisest, siis kindel vastus on, et hoitakse erilisele ja mitte enne 16-17 aastaseks saamist...Ühesõnaga tänapäeva noortel ikka on miskid väärtushinnangud ka ja samas on ka neid kes räägivad, aga teinud pole;)
 
Lotte 30. aprill 2003, kl 19.51
Mina vist olen küll puhta hull ema. Ma pole miskipärast kunagi selle peale tulnud, et ei võiks poega kuskile lubada minna kui tahab. No jah, muidugi siis, kui järgmine päev on vaba. Olen ikka mõelnud, et kui ise 16 olin, siis ju juba keskkoolis ja endal ei keelatud samuti. Võib-olla kui väga keelaks/käseks, kasutataks usaldust kurjasti. Siiamaani igatahes mingit sigadust tehtud ei ole. (sülitan nüüd kolm korda)
 
hiireke 30. aprill 2003, kl 20.05
..aga miks ei võiks?
 
Anna 30. aprill 2003, kl 22.27
Mina vist lubaksin. Vastasel juhul tekib poisil suur pahameel sinu vastu ja ta mõistaks, et teda ei usaldata üldse.
 
vastrik 01. mai 2003, kl 11.54
Luba ikka. Mina kyll lubaksin, aga teeks nii nagu juba siin soovitati - tutvuksin tydrukuga ja raagiksin vanaisaga. Minu arust see, et sinult yldse luba kysiti on vaga hea naitaja. Ega lollulste tegemiseks ei ole vaja "vanaisale kylla soita" neid saab ka paeval sooritada kui tahtmist on. Nii, et luba ikka. :)
 
Betty 01. mai 2003, kl 15.28
Olen täiskasvanud poja ema, seega teiega võrreldes lubjakas, kuid aru ei saa, miks 16-aastast keelama peaks. Ise olin 16-aastaselt täiesti vaba enda tegemiste üle otsustama ja poja puhul ei tulnud pähegi, et teda keelama peaksin. Tõsi, selles eas tal tüdrukut polnud, kuid sõpradega võis ta kõikjale minna ja käis ka. Kui tal oleks neiuke olemas olnud, poleks kindlasti keelanud. Lihtsalt sellepärast, et keelamisest pole tuhkagi kasu. Kui tema tegemistele vastu seisad, kaob teie vahelt usaldus ja siis ei tea Sa varsti enam üldse, kellega ta suhtleb või millega tegeleb.
 
aqua 02. mai 2003, kl 09.56
Betty ja Lotega väga nõus. Olen kolme poja ema (kaks juba täiskasvanud) ja pole ka selles osas piiranguid esitanud. Tahan vaid teada, kus ja kellega ollakse ning kuna koju tullakse.
 
May 02. mai 2003, kl 13.41
Ma näitex 16a enam ei küsinudki vanematelt, kas lubavad või mitte, vaid elasin juba oma elu
 
ami 04. mai 2003, kl 23.02
Mul ka üks poegadest 16- ne. Luban neid alati sõpradega välja(-sõitudele), pidudele ja mujale. Ainult eelnevalt paneme paika mis kell tagasi tulevad ja kuidas (kui on öö peale jäämine), s.t., küsin, mis kell te tagasi olete. Aja ütlevad nemad ja on sellest siiani kinni pidanud!
Kui range keelu peale paned, siis ta enam ei usaldagi Sind. Ja miks peaks nad midagi "halba" tegema.
P.S. Üks kindel asi, mida olen juba väga varakult rääkima hakanud on kondoomi kasutamine.
 
Linnavurle 05. mai 2003, kl 18.31
Aga mis selles halba on, kui poiss läheb külla? Kui sa teda usaldada tahad ja ise usaldust pälvida, siis võiks ju lubada, muidugi juhul, kui sa tüdrukut tunned. Mina ise olin 16 kui esimest korda poisiga kusagile sõitsin -> oli ka emaga arutamist, et miks ja kuidas ja kuhu, aga ta usaldas mind ja teadis et ma hulle tükke korda ei saada... ei juhtunud ka minu ja tolle poisi vahel midagi, aga ka sellel pole vahet... 16-aastasel on lausa luba abielluda (vanema loal) kui tahavad. peaaegu täiskasvand inimene ju, keda sa enam kasvatad ja kontrollid? nüüd algab sinu/kooli õpetatud teooria praktiseerimine.
 
kristel 05. mai 2003, kl 21.33
Et võiks tsekata, kas poisil kondoomid kaasas on.
Ja mobla võiks kokkuleppeliselt olla sisse lülitatud.
See on tore kui noor inimene oma vanaisa sedavõrd armastab, et oma poissi tema juurde näitama läheb (kui poisi ema, nagu ma aru sain, veel tüdrukut näinud ei ole :))). Teine variant on see, et noortel on vaja kohta kus omaette olla ja koos saaks ööd veeta. Ega see teismeliste elu lihtne ei ole. Muidugi luba(eeldusel, et teil on pojaga ikka head suhted ja kõik vajalikud teadmised õigel ajal poisile edasi antud ja vastutustunne ka sisse kasvatatud), see võib ju näiteks olla tema nooruse ilusaim öö....
 
triin 19. mai 2003, kl 22.24
ma üpris noor ja tean et see mis ta teile ütles ,,..vanaisa
poole ööseks,,
on vale ,neil juba ammu tegelik plaan sõita kuhugi mujale
asjkest ajama
 
maris 12. juuli 2003, kl 21.49
loomulikult lase, ega midagi nende vahel ju eu pruugu juhtuda, kui aga juhtb, juhtub see nagu nii hoolimata sellest kas lubad või ei.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!