Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
laps sõidab autoga
 
nifa 09. mai 2003, kl 22.40
isa õpetab 11 aastasele poisile autosõitu ?!?!
asi algas paar aastat tagasi kui ta võttis poisi sülle ja poiss sai rooli keerata, sellega olin rahul kuna asi tundus turvaline ja pojale ka meeldis
nüüd siis järgmine etapp
poja on pandud üksinda rooli ja nüüd harjutatakse niimoodi auto sõitu
Nüüd mõtlen selle üle mis on ees ja mis on teiste selliste noorte roolikeerajatega juhtunud, tavaliselt lihtsalt võetakse auto ja sõidetakse nii ennast kui ka teisi sodiks
Aga meha ei saa sellest aru ja räägib et sa ei oska poissi kasvatada,
aina hellitad ja kaitsed teda, tema meelest on OK kui poiss mingi väikse avarii teeb "siis pidi mõistust tulema"
 
coco 09. mai 2003, kl 23.28
Mehel sul on oige jutt!Mida varem poiss sul sõidu selgeks saab seda paremini oskab tulevikus sõita.Liigne ettevaatus teeb neist vaid memmepojad.Soovitaks rohkem uskuda oma lastesse ning näidata neile seda..
 
njaa 10. mai 2003, kl 11.28
Natuke liiga vara.
 
Kõik OK! 10. mai 2003, kl 17.23
Minu isa pani mind ka sama vanana rooli ja tänaseks olen 22 aastane ja juba üle kümne aasta autojuhi kogemust. Avariisid pole olnud, küll aga saan meeste käest pidevalt komplimente, a la naisterahvas ja sõidab nagu mees muiste. Minu meelest pole midagi halba, kui isa pojale sõitu õpetab, kui ta poisi üksi rooli laseb, ju siis poisi sõiduoskused juba vastaval tasemel. Tuleb ainult poisile rääkida ka juhtimisega seotud riskidest ja vastutusest, siis ei ole midagi hullu karta.
 
kristiina 11. mai 2003, kl 10.04
ei tea midagi.....kui lapsel on indu ja soovi-palun väga....kuid muidugi ei tohi teda õppima panna kuhugi tihedasse liiklusesse.....ja ema-isa kohust on vaadata,et seda ei juhtuks...ja kui poeg on loll- siis nagu su mees ütleb- küll see mõistus tuleb..ja ku ika veel saab Jumalalt nii palju karistada kuni käbarad hauas
 
anu 12. mai 2003, kl 13.18
no, mina sõitsin 5-selt juba isa süles, hiljem isa kõrval. Aga ainult maal ja külateedel. Kasu oli sellest ikkagi, tunnen ennast rooli taga kindlana ja juhilubade tegemisega polnud ka probleeme. Aga mida minu isa roolikeeramise rõõmu kõrval tähtsaks pidas, oli ka see, et me koos liikluseeskirju ja liiklusmärke õppisime. Toredad ajad olid...
 
ka ema 12. mai 2003, kl 15.09
Sõita oskamine ja vanemate tagant auto näppamine on ju kaks erinevat asja. Kasvatada tuleb nii, et näppamise mõtetki ei tekiks. Ei saa ju usaldamatusest palju vajalike asju õpetamata jätta.
Meil 6- aastane tüdruk roolib isa süles 100% iseseisvalt. Jalad pedaalideni kahjuks ei ulatu, aga vahel ütleb isale - võta nüüd käik välja.
Poeg 13 sõidab paremini kui mina.
 
tulehark 13. mai 2003, kl 10.44
lapsed võivad autoga sõita osata,see on ju tore,oleme omadele ka maal olles õpetanud,kuid ega see ei tähenda,et nad edaspidi hakkaks autot meie tagant võtma ja lollusi tegema,loomulikult ei taha seda meist keegi.See on iga vanema vastutada,kus lapsel sõita lubatakse,muidugi mitte sellises kohas,kus keegi ette jääks.
 
irv 14. mai 2003, kl 23.36
meil ka mõlemad lapsed juba kaheselt alates isa süles sõitnud, ei näe probleemi.........
 
butterfly 15. mai 2003, kl 18.52
olen 16, autoga sõitnud u 2 aastat. isa ikka usaldab mind roolis ja lubab mul ka üksi sõita, kui väga vaja on. aga elu sees ei tuleks mul mõtet, et salaja vanemate tagant autot võtta, vot see on juba kasvatuse küsimus.
 
muztikaz 15. juuni 2003, kl 18.14
Mina olen 15 ja pole jälle kordagi rooli taga olnud(sõitvas autos), ka süles mitte...
 
Ülle 27. juuli 2003, kl 20.43
minu vanemad tütred(nüüdseks täisealised) sõitsid ka juba 5-aastasena isa süles ja hiljem(u.7-8aastaselt) juba iseseisvalt(muidugi isa või mina oli kõrval). ja kui nüüd tibu suuremaks kasvab(praegu alles 2,5nädalane), õpetan temalegi maast madalast autosõidu selgeks.
 
Oliver 14. august 2003, kl 17.01
11-aastasele õpetada on natuke vara.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!