Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
öösel külas
 
muztikaz 15. mai 2003, kl 22.39
Kui teie tütar on u.15 aastane, kas te lubaksite tal ööseks sünnipäevale jääda, kui sünnipäeval poisse ei ole???
 
sss 15. mai 2003, kl 23.42
ikka lubaks ma arvan,kui arvestada seda kui 13 aastased juba rääägivad omavahel et kes kellega käib ja minu kutt ja tema kutt,vot sellist asja ma välja ei kannataks
 
c 16. mai 2003, kl 08.44
Ikkagi uuriksin, kus pidu peetakse. Võimalusel ka sünnipäevalapse vanema käest, kas see neile üldse sobib, lapsed võivad ju tahta ja ise otsustada nii. Aga ilmselt lubaksin, oleneb kui palju oma lapsega teineteist usaldate.
 
Lotte 16. mai 2003, kl 08.58
Luban küll.
 
May 16. mai 2003, kl 11.04
täiesti normaalne ja loogiline, et lubaks. Minu vanemad küll lubasid ja noorus ei läinud hukka sellegipoolest
 
M 16. mai 2003, kl 12.55
Minu vanemad ei lubanud kordagi ööseks kodust ära,isegi mitmepäevastele ekskursioonidele.Kasu nagu polnud,ikkagi sain 16a.-lt emaks.Kuigi olen ise praegu väga õnnelik,et nii noorelt lapse sain,võin öelda,et ,,hukka,, võib minna ka päevasel ajal.Selleks ei pea just ööseks kodust ära minema!
 
ema 16. mai 2003, kl 13.05
Lubaks, kui kutsujal on vanemad kodus.
 
ei noh 16. mai 2003, kl 13.51
Lapsed kipuvad ikka üksteise juurde ööseks, see ju nii põnev. Mäletan, mind ei lubatud ja ma tundsin ennast tõrjutu ja kurvana, teistel kordadel enam ei kutsutud ka. Mina räägiks kutsuja vanematega, aga kindlasti lubaks. Tingimusel, et öösel kuhugi kondama ei minda.
M-il on õigus. Selleks, et poisiga täiskasvanut mängida, pole vaja ööseks kodust ära minna. Kui tüdruk on nii otsustanud, siis ükski keeld kätt ette ei pane.
 
leffagirl 16. mai 2003, kl 15.16
oleneb täiesti lapsest.a üldiselt ikka lubaks.
 
muztikaz 16. mai 2003, kl 16.32
Aga kui vanemaid kodus pole, kuid sünnpäeval on ainult tüdrukud(nn. korralikud)???
 
May 17. mai 2003, kl 01.51
muidugi luba, sa ei taha ju oma tütrega suhteid ära rikkuda. tüdrukul ka hea meel, et teda usaldatakse, mul küll oleks
 
illu 17. mai 2003, kl 17.16
Muidugi luba!Lapsepõlves sai tihti öösel sõbranna juures ööbitud ja meil oli põnev ja lõbus.Rääkisime juttu poole ööni ja üldse võtsime midagi põnevat ette(mitte midagi eriskummalist)
 
?? 17. mai 2003, kl 18.49
sss, huvitav, mis ma sellise litsi 13aastase plikaga teen, kes räägib mulle, et emme, mul on nüüd kutt? annan tappa või?? naeruväärne!
 
Linnavurle 18. mai 2003, kl 20.15
jeever kui usaldamatud te oma laste suhtes olete - minu nö pubekaaeg möödus koos sõbrannadega nö "limonaadipidusid" korraldades ja nautides... tüdrukutele on seda mõnikord vaja, rääkida oma saladusi ja muresid ja arutada poistest jne jne seda kõike emaga ju ei räägi ja tavaliselt saigi need jutud mingi sünnipäevaööbimise käigus ära rääkida... ja kui poisse pole, siis milleks muretseda?! isegi pole vaja teise lapse vanematega rääkida - ega 15-aastane enam laps pole et sa talle nö playdate´i organiseerid, saavad ka ise oma vanematega koordineerida... ja tõsi ta on, et paraku, need, kes välja jäävad, ehk keda ööseks ei lubata, jäävad paljust ilma ja tunnevad end paratamatult oma sõbrannade hulgas tõrjutuna.
 
muztikaz 20. mai 2003, kl 21.59
õnneks ma tõrjutuna end küll ei tunne, kuid teistega võrreldes olen ma küll millestki väga meeldivast ilma jäänud...kahjuks...

ja muide, ema isegi lubas mind seekord ööseks!!! esimest korda!!! juhhuuu!!! üpriski lahe oli..nojah, ennem ma ju ei tednud, kui lõbus see on, kuigi ma arvasin seda...Aga nüüd ma kardan seda, et ema enam ei luba mind rohkem eriti sellistele üpitustele....ütleb, et said juba ju olla ühel "läbul"...
 
kah ema 27. mai 2003, kl 16.49
Mis ema see on, kes oma 13-aastast tütart litsiks sõimab???????
 
mari 28. mai 2003, kl 14.31
Meie kohe 14 saav tütarlaps on küll korduvalt öösel sõbrannade juures ööbinud ja sõbrannad jälle meil. Ka siis kui vanemaid kodus pole. Olen kuulnud, mis meie juures siis toimub - piigad sulgevad end kolmekesi väiksesse kambrisse ja jutustavad seal tõesti poole ööni. Ei ole vist selles suurt kurja kellelegi?
Mina arvan ka, et usaldage ikka oma lapsi. Aga kui võimalik, siis kontrollige ka veidi.Lausa peab leidma aega nende pubekatega suhelda, isegi kui mõned teemad vahel väga rumalad tunduvad. Peab kuulama, mis tal öelda on. Meil oli mõni kuu tagasi ka olukord, et aega vähe, seda kestis mõnd aega- laps oli selle tulemusel kuskile "ära triivimas", kohe võõraks muutus.
Nüüd kõik õnneks korras.
 
shalla 30. mai 2003, kl 21.06
muidugi luba! see ongi teismeliseiga, kui see ei lähe "õieti", st ei sisalda selliseid öiseid jutuvadistamisi sõbrannadega ja muud säärast, võib teismelisest sirguda tõeliselt endassetõmbunud ja tihti ka vastupidi, tõeliselt ülbe ja hoolimatu kodanik. kuid. ärge unustage järgmisel hommikul tema käest küsimast,. kuidas siis sünnipäev oli jne...suhelge!
 
Eliise 30. mai 2003, kl 22.19
Loomulikult lubaks!!! 15-aastane ei ole enam laps ja keelata tal oma sõbranna sünnipäevale ööseks jääda, oleks küll rumalus.
 
hennessy 31. mai 2003, kl 21.41
issake..otse loomulikult..olin ise esimest korda vist 10a sõpsi juures ööseks..olen olnud ka poisi juures ööseks..ärge muretsege...rääkige oma lastega rohkem..ja kõik korras..usaldust =)
 
L. 03. juuni 2003, kl 13.23
Kust sa tead, et seal poisse pole ega tule? Oled sa oma lapse jutus nii kindel? Mind ennast ei lubatud iial. Alati pidin kell 21 kodus olema ja tavaliselt tuli isa autoga järgi. Ega mind eriti ei kutsutud ka kuhugi ja tavaliselt ka ei lubatud kuhugi.
Kuna kolisime maale, siis sõbrannad jäid kõik Tallinna ja suhtlemine jäi vaid kirjade ja telefoni tasemele. Maalt ei leidnud ma omale ühtegi sõbrannat ja istusin tavaliselt kodus või käisin rattaga sõitmas kodu ümbruses või koeraga jalutamas.
 
Liisi 25. juuni 2003, kl 23.16
To L.:
Kirjutad, et Sind ei lubatud kunagi ööseks sõbrannade juurde. Kas, suureks sirgunud, on Sul sellest väga kahju? Tunned, et oled millestki olulisest ilma jäänud?
 
L. 26. juuni 2003, kl 08.33
Ei ole kahju. Mine tea, mis seal oleks võinud juhtuda. Vähemasti olen korralikult ja kombekalt kasvatatud ja ei ole lõdva püksikummiga.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!