Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
Hmmm
 
Lii 26. mai 2003, kl 19.05
MInu tütre klass tahab korraldada ilma klassijuhatajata klassiõhtu ühe oma klassivennajuures maal, kas teda lubada sinna või ei(ööseks jäämisega)... mu plika on küll alles 11, kuid ikkagi kardan, mida ta korda võib saata... korraldaja isa on seal, kuid ainult kella kuueni, kuna ta peab ära minema... niiet, kas lubada või ei...
JA NÕMEDAD KOMMID ENDALE HOIDA!
 
viuks 26. mai 2003, kl 20.01
Ei usu, et midagi hullu korda saadavad. Eks enne võib ju sõnad peale lugeda, aga arvan, et mina ikka lubaks. Saab ju vahepeal kasvõi näiteks helistada nii kontrolli mõttes.
 
õps 26. mai 2003, kl 20.47
mina küll ei lubaks, kui täiskasvanuid kohal pole. Äkki lähed ise? Olen ise klassijuhataja ja oksendamiseni klaarinud neid nö "klassiõhtuid". Aga eks ise tead - oma laps.
 
triiton 27. mai 2003, kl 07.40
Mina ei lubaks. Kui ma ise olin 11, siis olid mõned mu klassiõed jõudnud juba üht-teist korda saata. Ja sedasorti pidudel polnud alkohol ka just päris tundmatu asi.
 
dea 27. mai 2003, kl 08.29
Vara veel.Pidutseda võivad ka linnas ja ööbivad selles vanuses kribud ikkagi oma voodis.
 
Lotte 27. mai 2003, kl 09.09
Võib-olla annaks korraldada, et keegi lapsevanematest oleks kohal.
 
mmmmm 27. mai 2003, kl 16.35
olen õpetaja ja tean, kuidas selliseid pidusid peetakse. isegi klassiekskursioonidel on juhtunud, et "heast" perekonnast pärit 4. klassi kutid on, salaja loomulikult, sisse imenud poolteist pudelit viina. ühele tuli kiirabi järgi, oli peaaegu koomas.
õnneks polnud see minu klassis, aga vaesest õpetajast on kahju küll.
 
Siiami kass 28. mai 2003, kl 10.45
lubaks vaid siis, kui mõni täiskasavnu neil silma pääl hoiaks.
 
ehhee 28. mai 2003, kl 11.41
...kui poisi vanemad kohal on, siis tõenäoliselt lubaks
 
c 28. mai 2003, kl 14.55
Ei, 11-aastast ei lubaks ilma täiskasvanu juuresolekuta "kuhugile maale". Seda hullem, kui ei tea kuskohas laps täpselt on. Jõuab veel öösiti ära olla. Meenuta, mida sina selles vanuses tegid ja kui tige oma vanematele olid, kui kuhugile minna ei saanud. Seepärast soovin rahu ja arukust keelamise põhjuse selgitamisel.
 
triin 29. mai 2003, kl 12.06
las ta teeb mis tahab aga sina oled teda hoiatamñud
kunagi peab ta teada ju saama kuidas tegelikult elatakse
ja kõik lapsed pole joodikud narkari´d ja suitsetajad

usalda teda kord ja kui midagi seal tõesti juhtub siis
alles keeld peale

ja need kes teavad enad arvates mis seal ,,tegelikult toimub,,
käige p-sse
 
chick 29. mai 2003, kl 17.10
nõustun triin´uga.
pealegi, ma usun, et su laps ise tahab sinna peole minna, muidu sa vist siin nõu ei küsiks, aga kui sa talle selle ära keelad, siis olen üpris kindel, et ta hakkab sulle tagasi tegema. sa ei saa teda kõige paha eest kaitsta, kui ta tahab juua, suitsetada ja seksida, siis teeb ta seda, kas siis kuskil peol maakohas või peale kooli mõne klassikaaslase juures vms., sul pole mingit valikut.
 
mina ka 29. mai 2003, kl 20.43
Las laheb, arvan ma. Ise tead oma tytart koige paremini. Moned on toesti 11-aastaselt juba eided valmis, meigitud/miniseelikus jne., aga see on vahemus. Oma malestuste pohjal on alkoholi tarbimine selles eas pigem poistele huvitav ning ei maleta, et oma 5. klassi olengutel joomiseks oleks lainud. Kyll aga void lasta tal kuni magamaminekuni iga kahe tunni tagant SMS-e saata, nii igaks juhuks, vms.
 
pessimist 30. mai 2003, kl 11.58
ei lubaks. kui äkki juhtub mõni õnnetus, mis siis saab?hea oleks,kui ikka keegi silma peal hoiaks.
 
Lii to: mina ka 30. mai 2003, kl 13.07
minu plika kah natukene meigib ennast=)
 
Pirts 30. mai 2003, kl 21.13
Mina tõstataks probleemi laiemas ringis - mida teised lapsevanemad arvavad? Mina oma last sinna ei lubaks. Ei lubaks ka 16-aastasena. Ja manitsejatele stiilis "teeb nagunii, mida tahab, sina ju k6ike ei n2e, ajad suhted hauda" niipalju, et seni, kuni lapsel on jalad minu söögilaua all, seni kuulab ta sõna. Meikigu, pidutsegu, aga alaealisena olgu 12x kodus ja punkt.
 
Eliise 30. mai 2003, kl 22.15
Kas lubada või mitte, on sinu enda otsustada. Selge on see, et alkohol ja suitsetamine sealt arvatavasti ei puudu, kuid samas, las laps teeb parem teismeeas oma lollused ära, kui läheb ülikooli ja hakkab seal pidutsema(selliseid noori on ju küll, kes kodus on alati range korra all elanud ja kui järsku vabadus käes, siis teeksid ei tea mida ära). Minu tütre 10.klass on korraldanud sel kevadel kolm nn. klassiläbu. Tütar ütles, et esimesel korral oli joomist päris palju, peamiselt poiste seas. Tüdrukud olid enamuses täiesti kained. Viimased kaks läbu olevat juba olnud sellised lahedad koosviibimised, kus küll veidi joodi, kuid täis eriti keegi ei olnud. Enda tütrel lasen küll sellistel ilma täiskasvanuteta pidudel käia, sest tunnen tema klassikaaslasi ja tean, et plikal on endal ka juba mõistus peas.
11-aastase kohta ei oska õelda, kas lubada või mitte. Kui enamus klassist läheb, siis laseksin lapsel vist minna, sest ei taha, et ta minu pärast klassis tõrjutuks muutuks. Enda rahustamiseks laseksin tütrel peolt ka koju helistada, et kõik ikka korras on.
 
leffagirl 31. mai 2003, kl 17.25
nõustun samuti triinuga ja pealegi ei ole kõik lapsed üldse ühesugused.pidevalt räägitakse sellest kuidas noored muudkui *hukka lähevad* ja kuidas kambavaimu pärast jooma hakkavad ja mida kõike veel.tundub,et inimesed on unustanud,et noortel ka endil on peas midagi mõistusesarnast.´ma arvan,et sa ise tunned oma tütart kõige paremini ja tead,kas teda usaldada.kui sa arvad,et ta võib midagi kahtlast teha,siis võib-olla targem mitte lubada,aga niisama põhjendamatu kartuse pärast küll ei pea keelama...nõustun eelmistega,et las helistab siis vahepeal koju.
 
õun 31. mai 2003, kl 23.39
Peamine pole vist hukkaminemine (seks), vaid just see, kui mingi õnnetus juhtub. Ei makskaks alahinnata ka kambavaimu. Kogemata võetakse liiga palju alkoholi, kukutakse vette, visatakse põlev koni prügikasti või puust suvila seina äärde või minnakse küünlaga lakka jne.
IGA asja eest ei ole võimalik hoiatada.

Kari 11-aastasi jõmme ei tohiks olla ilma vanema järelvalveta. Mõnel pool maailmas on see kohtulikult karistatav, kui alla 12 aastane jäetakse ilma täiskasvanu järelvalveta.
Ja see pole kius lapse suhtes. Kui midagi on juhtunud, siis aega tagasi keerata ei saa... lapsed arvavad alati, et "minuga ei juhtu midagi".
Aga luba tal minna ja sõida õhtul talle järele ja too koju, näiteks.
 
Lii 02. juuni 2003, kl 16.03
Nii, riskisin siis ja lasin tal sinna minna. Eile õhtul tuli koju, täitsa OK oli, rääkis, et see isa oli õhtul ikkagi veel sinna tulnud ja ööseks jäänud. Suitsu kuskil ei leidnud, õllepudelit kah mitte.... Ja ei usu, et sea midagi erilist tehti...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!