Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
kas koolistress?
 
mumm 27. mai 2003, kl 10.07
Mure selline, et poeg, kes peaks sel aastal põhikooli lõpetama, on muutunud jube hooletuks. Praegu nagu peaks veel õppima ja kordama nii palju kui jõuab, aga tema nagu ei mõtle selle peale. Hinded on samuti nüüd just enne veerandi lõppu käest ära lasknud, isegi saksa keeles, kus varem alla 4 naljalt ei saanud, on viimaste nädalate jooksul kahed tekkinud. Rääkida ta ei taha, ainult ütleb, et küll ma hakkama saan. Ei saa aru, kas see nüüd siis on lihtsalt minnalaskmine ja käegalöömine või stress eksamite pärast?
Kuidas teie teismelistel läheb?
 
didi 27. mai 2003, kl 22.49
see on paljude jaoks raske aeg, mina lõpetan samuti põhikooli ja ei viitsi enam üldse midagi teha. mina ei oska midagi soovitada, sest ise ma lihtsalt ei jõua, ei taha ja ei saa enam õppida ja korralikult koolis käia. aitaks vahest üks korralik päev puhkust (koolist vaba) ja siis ütle talle, et ta auke ei tekitaks, vaid enam-vähem ikka ära õpiks. tean omast kogemusest, et seegi on tohutult raske :((
 
mammi 28. mai 2003, kl 09.35
Tütar kah põhikooli lõpetamas. Teeb hambad ristis kontrolltöid, ta selline võitleja tüüp. Mul tast kahju kohe. Muidu kooliajal tema õppimist justkui ei märganudki. Eks see ole lõpusirge pingutus. Aga su poja käitumise kirjeldus vastab täpselt minu käitumisele kooli lõpetamisel, stress ikka.
didi pakkus minu meelest hea idee: las puhkab täielikult ühe päeva, siis suudab ehk pingutada. Seda peab ta muidugi ise tahtma, katsu rääkida ja toetada, mitte sundida. Ausalt öelda ei tea isegi, kuidas seda täpselt tegema peaks, et poisile näägutamise või sundimisena ei tunduks.
 
krõõt 28. mai 2003, kl 10.52
Ilmselt ikka stress on. Tänapäeva põhikoolilõpetajad ei ole ka harjunud eksameid tegema ja hirmud suured. Eksamid suuresti ka vedamise asi. Minu tuttava poeg, kes õppis ikka kohe väga hästi, põrus eelmisel aastal mates läbi kolinaga just hirmu pärast. On selliseid, kellele juba sõna eksam mõjub halvasti. Ega sellepärast veel elu seisma jää, küll ära teeb.
 
Piret 28. mai 2003, kl 14.27
Minu pojaga täpselt samad lood. Nüüd siis ei teagi, kas saab lõpetatud klassi või mitte. Ei taha väga viriseda ja seletada tal kõrval õppimise valikkusest jne, sest kardan, et siis võtan viimasegi isu tal ära. Eks siis peale eksameid ole näha, mis saab. Lõppude lõpuks on temal vaja kool lõpetada, mitte minul. Tunnen, et minust olenev on juba tehtud ja loodan ikka parimat. Parimat Sullegi!
 
kjh 28. mai 2003, kl 17.18
minu põhikooli lõpetamise ajal (3aastat tagasi) oli nii, et need samad õpilased kes varem õptajate tagant kontrolltöösid varastasid (tänu sellele ka tublid olid ), said ka kuskilt põhikooli matemaatika eksami, lõpetamisel õpetajad tõid neid ette kui eeskujusid. ja need kes olid ausad, said vastu pükse ka see võttis tuju ära. lohuta oma poega, püüa koos temaga õppida, tehke palju nalja, siis lähab kõik hästi
 
11ndik 01. juuni 2003, kl 10.44
Ärgu muretsegu nende tobedate põhikooli eksamite pärast. Et seal läbi kukkuda, peab varasem koolitee ikka väääääga auklik olema. Minu koolis kukkus vist kolme paralleelklassi peale üks eriti luuser poiss matas läbi, muidu polnund kellelgi probleemi. Njah, tegemist küll nn. eliitkooliga, aga siiski. Ja see, kas eksamihinne on 3, 4 või 5, on 20 aasta pärast juba nii või teisiti ära ununenud ja ei lähe kellelegi korda. Muidkes kes tahab, siis nii gümnaasiumi kui põhikooli varasemate aastate eksamitega saab tutvuda lehel www.ekk.edu.ee
Veenduge, et see pole midagi hirmutavat!
 
chick 01. juuni 2003, kl 21.18
mul sama mure, ainult, et teen riigieksameid. üks on veel teha, aga kuna see pole just kõige raskemas aines, siis lihtsalt ei suuda end õppima sundida. koguaeg mõtlen ja kirun, et miks ma pagan küll paar tundi rahulikult õppida ei suuda, sest sellest oleks ju vaid kasu, aga lihtsalt ei suuda ja kõik.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!