Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
õhtukool
 
täiesti nõutu mida küll teha ! 18. juuni 2003, kl 13.49
Andke nõu mida teha 17 a. tütarlapsega /saab sügisel 18 a./kes jäi 9 klassi istuma ja vanasse kooli ta enam jääda ei saa!! Isa ei ole ja ema on surnud! Alles jäänud lähedastel ei ole võimalik enda juurde võtta, elavad ise pead jalad koos!!!
Kus asuvad Tallinnas õhtukoolid ?
Kas on äkki mõni ühiselamu !?
 
Püüan aidata! 18. juuni 2003, kl 15.35
Tallinnas tartu maanteel asub Tallinna Täiskasvanute Gümnaasium, kuid sinna võetakse vist ka neid, kel 9.-s klass lõpetamata. Seda, kas koolil on ühiselamu, ma öelda ei oska, aga soovitan sul küsida infost 6261111(see telefon on tavatariifiga)selle kooli numbri ja järele küsida. Ehk oli minu jutust mingit abi!
 
ap 18. juuni 2003, kl 15.51
aga mida ta ise teha tahab?
 
täiesti nõutu mida küll teha ! 18. juuni 2003, kl 16.10
Temaga on sellised kummalised lood et ta ei taha midagi teha, ei tööl käia, ei koolis käia!!! Tal see reaalsustaju nagu puuduks! Ta õpib ainult teiste pärast ja sedagi ei tee nagu vaja !
Tahab pidu panna, poistega koos seigelda!! Ta ei kujuta ette mis on töö, igapäev 8 tundi, ei tunne rahanumbrit!! Ühesõnaga üks keeruline inimene! Tahaks suunata õigele teele!! Teda ei ole võimalik isegi millegagi karistada /et õppust võtaks/ tal kõigest ja kõigist SAVI /nagu ta ütleb/.
Näitaks suuna kätte ja las siis vaatab mida õigeks peab!!
 
nojah 18. juuni 2003, kl 17.51
Tead, 18 aastastel ongi enamasti savi. Minul oli ka, kui ma 18 olin, aru tuli hiljem. Õhtukeskkool pole nagu lahendus, sest see toimub ainult 3 korda nädalas õhtuti ja tavaliselt pole ühiselamuid. Tähendab lapsel jääb ikka liiga palju vaba aega ja elada pole ka nagu kusagil. Ilmselt peaks ta tööle sokutama, hooldushaiglates võetakse vahest temasuguseid sanitariks. Ja näiteks Mustamäe sotsiaalmajas üüritakse sellistele lastele tuba ca 400.kr kuus. Kooli tuleb ka minna loomulikult. Vahest peale 9-nda lõppu kutsekasse?
 
taibukas 19. juuni 2003, kl 10.52
Nt. Põltsamaa Kodu ja põllutöökooli võetakse ka ilma põhihariduseta, on ühikas ja võimalik ka õhtukoolis lõpetada kutseks kõrvalt.
Erialasid soovitaks kooli kodulehelt uurida
Tean vaid et hotellitöötajad, kokad jms on , aga mida mingi alushariduse korral saab ei tea täpselt.
maapiirkonnas elu ka rahulikum vast.
 
lagle 26. juuni 2003, kl 23.41
täiesti olemas.üks asub balti jaama ligidal õigemini on see gustav aadolfi gümn.taga,teine asub keskturu juures olen ise ka käinud õhtukoolis.
 
CO 29. juuni 2003, kl 14.12
Tal ei jää üle muud, kui minna kutsekasse.
 
Käinud õhtukas 29. juuni 2003, kl 14.38
Olen ise seal nüüdses Vanalinna Täiskasvanute Gümnaasiumis käinud ja tean, et mingit ühikat pole.
Ilmselt ainuke variant proovida kutsekasse, aga 9 kl. peaks vist läbi olema.
 
my 07. juuli 2003, kl 01.26
soovitan elukutse ehk mingi amet kiiresti omandada. Õhtukoolis mingit erialast haridust vist ei saa ?! Seega: kutsekooli! Kui hiljem soov edasi õppida siiski tekib, pole seegi võimatu.
 
mari 07. juuli 2003, kl 14.18
Tallinas peaks olema Täiskasvanute Gümnaasium. Mu sugulane lõpetas seal üheksanda klassi ja oli väga rahul. Tase ei ole ka kõige kehvem. Täpsemad andmed saab nähtavasti kohaliku omavalitsuse haridusosakonnast.
 
Kuukulgur 19. juuli 2003, kl 21.26
On kutsekaid, kuhu astumiseks pole põhikooli lõputunnistust vaja, aga erilist haridust sealt ka muidugi ei saa. Imelik tundub aga see elamispinna lugu. 17-aastane on ju alaealine, seega peaks ta arvel olema kohalikus sotsiaalosakonnas, kust ka abi ja nõu saaks küsida. Ja ega ta ju senini ka kuuse all elanud.
 
Pedagoog 26. juuli 2003, kl 22.38
Kes ta hooldaja on kohtuotsuse järele?
Talle saab soovitusi anda loogilise väitluse käigus. Surmad on arvatavasti põhjustanud talle mingeid psühhotraumasid. Kas psühhiaatri juurde olete teinud ettepaneku minna, et selles asi ei oleks (muidu on kõik pingutused asjatud ja ta on peagi vallasema vms.)?
Meheleminekuks ei ole ta küps. Punkt. Hooldaja saavutagu temaga usalduse lähedanegi kontakt.
 
KÜLLI 14. august 2003, kl 16.54
Õhtukool pole mingi lahendus, ilma põhihariduseta saab ikka mõnda kutsekasse, kus on tavaliselt ka ühiselamu. Alaealisel peaks olema ju hooldaja. 17- aastaseks saanud inimesel ei pruugigi enam kooliteed jätkata, kui ta õppida ei viitsi, siis pole koolidel kohustust teda kooli üldse võtta.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!