Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
mopeed
 
merit 27. juuni 2003, kl 22.03
12 aastame poiss nuiab juba talvest saati mopeedi, olen nüüd murdumas ja peaaegu juba seda sõiduriista ostmas.
kuid ikkagi kas ikka tasub osta või mitte ja milline osta
jutt käib ikka vene omadest kuna raha ei taha küll üle 2000 välja anda ja kas selle raha eest saab ikka sõiduriista
 
Caro 28. juuni 2003, kl 09.34
Poiss võib sul tahta mopeedi küll väga, kuid parem siiski mitte osta. Esiteks, mopeed on ainult sõprade ees uhkustamiseks, mingit kasulikku otstarvet ei ole. Arvesta sellega, et paari aasta pärast ei pruugi talle üldse enam mopeed huvi pakkuda, või mis veel hullem, nõuab rollerit, motikat, autot jne. Teiseks, poiss sul veel ikka väike mopeedi jaoks ning igasugu õnnetused kipuvad tulema. Sõber sai mul surma tänu mopeedile...

Samas ega kõige mustem stsenaarium ei pruugi kohe käiku minna. Tuleb kaaluda läbi mopeedi plussid ja miinused, tuleb läbi arutada mopeedi otstarve ning kindlasti kaaluda riske, mis mopeediga kaasnevad.

Kui see "ettevalmistus" on tehtud, siis peaks vist selge olema, kas poiss saab oma ihaldatud kingituse või mitte.
 
/// 28. juuni 2003, kl 10.12
Tahaks teada kus ta sellega sõitma hakkab,kas koduaias?Mopeedi ei tohi alla 16 aasta juhtida või oli see 14.Ära arva,et see nii ohutu riist on,võib ka asi kurvalt lõppeda.Sõidku parem jalgrattaga.
 
einoh 28. juuni 2003, kl 21.02
Äkki oleks abi kui laps mingisse vastavasse ringi panna. Näiteks Kullos tegeleb ralli ja motoring. Kindlasti kusagil veel.
 
merit 28. juuni 2003, kl 23.41
kahjuks ei saa last panna kusagile linna moto ringi, kuna elame maal ja lähimasse "linna" on 45 km
ja see on nüüd küll juba selgeks tehtud kus laps võib sõita ja kus mitte
Tahaks teada kas selle raha eest on võimalik saada mopeedi või mitte
 
peps 29. juuni 2003, kl 12.05
Selle raha eest võid saada küll mopeedi. Mine Soovi kodulehele ja vaata, seal on päris mitmeid pakkumisi.
 
merit2 29. juuni 2003, kl 12.46
Osta, kui raha on. Mis seal maal ikka nii väga teha on. Las kärutab, meie külas sõidavad sama vanad poisid traktori ja autoga. Mopeed üle 50 km/h tunnis ei sõida, sama kiiruse saab ka rattaga kätte. Minu sama vanale poisile ostaks isa mopeedi, aga poisil ei ole mingit huvi selle vastu.
 
L. 30. juuni 2003, kl 14.51
Kulud bensiinile kaasnevad mopeediga. Ja ikka emme taskust.
 
muztikaz 30. juuni 2003, kl 19.48
Mu sõbrannal (12 aastasel) on kah oma mopeed...selline uus... algul ta sõitis küll, no peaaegu terve päev, aga nüüd sõidab harvemini, aga ikka sõidab..(sai u. 1 kuu tagasi)..
 
LL 01. juuli 2003, kl 11.49
mu arust osta. eriti kui ta on sul tehnika huviline. Ainult kiivri ja nahkpükstega varusta poiss ka kindlasti.
 
Vaikiv naine 02. juuli 2003, kl 20.46
osta parem vana sapikas. Mina mopeedi küll selle raha eest ei ostaks.
 
mumpsel 14. juuli 2003, kl 13.20
Mopeedi võid saada palju odavamalt kätte (500.- -1000.-eek), eriti kui külas mõnel vanapapil on seisma jäänud-uuri järgi või kleebi külapoe seinale kuulutus et kes kingiks sümboolse tasu eest....
Osta tasub ikka, eriti maal elades.
Kui õnnetusi hakkad kartma siis võib ju ka meteoriit pähe kukkuda, või jalgsi auto alla jääda jne.
 
mfi 16. juuli 2003, kl 14.02
Võiks ühe välja pakkuda. On Riga - numbrit peast ei mäleta, selline suurte ratastega ja bensiinipaak asub istme ja lenksu vahel. Asub Läänemaal,vähesõitnud, konserveeritud, vajadusel müügieelne ettevalmistus, transpordivõimalus.Mootor ühekäiguline, aga on ka kahekäigulisi,need on väiksemate ratastega, nii-et soovitan vösukeselt enne küsida mida ta tegelikult tahab,ja millistega sõidavad tema iidolid ( sõbrad ), et vältida hilisemat pettumust + aja ja rahakulu . Vahest mõelda juba odavama rolleri peale saate ka ise tiirutada, lapsevanemad. veelgi uhkem oleks poisile oma auto, millega saaks esimesed sõidud teha. Vanusepiirang oli vist võrril 12 või 14 a. Kõik sõltub ikkagi kuti tehnikahuvist, kas ja kui palju on ta nõus oma vaba aega harrastusele kulutama. hoolitsevat kätt ja pisut nokitsemist nõuab iga asi, et ta kaua kestaks ja temast ka rõõmu oleks. Edu ! Rohkem infot küsige +372 56 903 406
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!