Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
11 aastase pissimine
 
Prix 29. juuni 2003, kl 12.19
Poiss saab 11 aastaseks, aga pissib ikka alla. Tean, et tegu ei ole mingi haigusega. Oleme nii palju seda uurinud. Hakkasime 4 kuud tagasi käima homöopaadi juures ja asi on läinud paremaks. Kui enne pissis alla umbes 15 korda kuus, siis paar viimast kuud on pissinud ainult 3-4 korda. Ma ei ole kunagi pissimise kohta lapsele teinud märkusi vaid vastupidi just temaga sellest alati rääkinud ja teinud talle selgeks, et see ei sõltu temast. Tahan sellega vältida nii palju kui võimalik tema kompleksi.
Nüüd, aga tekkis selline olukord, et laps võiks minna nädalaks trenniga Soome võistlustele ja seal sees ka palju meelelahutusi(lõbustuspargid jne.). Kuna laps on praegu ise maal, siis helistasin talle ja küsisin, et kas ta tahab minna (olin 100% kindel, et tahab). Tema, aga ütles kindlalt, ei. Pikemalt vesteldes sain aru, et ta kardab, et pissib alla. Proovisin teda natuke küll julgustada, aga ehk ta teebki õieti kui ei lähe, sest lapsed võivad olla üsna julmad. Samas on mul temast nii kahju... Ainuke lohutus, et äkki siiski need homöopaadi rohud aitavad ja saame sellest lahti. Jõuab ju siis ka reisida.
 
CO 29. juuni 2003, kl 14.00
See on tihti psühholoogiline, kas kodus on mingid jamad? Ärge jamage posijatega, arvatavasti suudab psühholoog rohkem aidata..
 
Prix 29. juuni 2003, kl 14.11
Kodus nagu mingeid erilisi jamasid küll pole ja homöopaat ei ole ka mingi posija (nõid).Ja psühholoogi juures oleme käinud, kes tahtis mingeeid rahusteid lapsele kirjutada. Laps on niigi rahulik ja püsiv. Ei lähe rohkem sinna...
 
krõõt 29. juuni 2003, kl 16.52
võib-olla sellepärast tal juhtubki, et kardab juhtuvat? (sai ikka lause!) Varem soovitati sellisel puhul kadakamarja teed. Ei tea, kas aitab, aga kindlasti mitte ei tee ju paha.
 
mann 29. juuni 2003, kl 18.38
mul ka laps pissib alla,on 9aastane.Käisime arsti juures ,tuli välja ,et on midagi neerudega.Praegu saab rohtusid.Vahel pidi ka jääkuriin lastel jääma,st et kui pissib ära siis tegelt mitte kõike,Minu poisil seda probleemi polnud.Tasuks arstile rääkida,las teevad ultraheli.Ka meil polnud tegu närvilise lapsega.
 
liia 29. juuni 2003, kl 19.19
tõenäoliselt on asi ikkagi psühholoogiline, kui sa arvad, et laps rahulik niigi, siis seda hullem, kuna tegemist lapsega, kes elab oma tunded( ka negatiivsed) sisse. soovitaks tarbida vitamiine ja mineraale, kindlasti kaltsiumi, mis on otseselt närvisüsteemiga seotud. need tugevdavad nii tervist kui ka närvisüsteemi ja siis lahenevad ka terviseprobleemid.
 
B 29. juuni 2003, kl 19.57
Minu poeg pissis ka alla 11.a., aga temal olid kooliprobleemid ning ta oli üldse hüperaktiivne. Hakkas käima muusikateraapias. Pandi rahulikult pikali ja jäeti üksinda rahulikku muusikat kuulama. Akvaarium kaladega oli ka toas. 10-se seansi järel oli mure igaveseks murtud.
 
iiv 30. juuni 2003, kl 08.09
Reisidel on võimalik kasutada ravimit,vist oli Minirin.Sageli kasutatakse ka raviks.Soovitan konsulteerida lastearstiga. Ise näen vaeva 8 aastase tüdrukuga.
 
prr 30. juuni 2003, kl 08.48
Minu tuttava laps sai abi mingist pükste külge käivast alarmist.
Aga muidu poisi asemel ise ka ei tahaks sellesse laagrisse sõita. Nii, et ära sunni. Kui trennikaaslased käituksidki mõistvalt, siis jutud ilmselt leviksid ikka...
Igaljuhul jõudu!
 
ise veel laps 01. juuli 2003, kl 15.04
Tere!

Minul on sama asi, alguses oli põiepõletik, see raviti välja.

Voodisse teen umbes iga kuu 1 kord, tavaliselt on see joomisest, et joon õhtul väga palju, siis tuleb.
See asi läheb ise paremaks! MUl on kõik õed/vennad seda põdenud, lihtsalt, lõpuks jäi iseenesest see järgi.

Mul oli ka see piiksuv asjandus, aga see oli NII kohutav! Minu piinamine.

Praegu kasutangi siis mähkmeid, muud võimalust ei ole. Täiskasvanute oma, apteegis on osad päris odavad. Iga õhtu siis panen.

ja ööbin ka teiste pool, parim sõber teab, ei narri ta midagi. Tore :)

Laagrisse lähen ka, et võtan aluspüksid ja "ööpüksid" kuhu panen mähkme juba ise sisse, siis öösel teki all vahetan ära, tuues ettekäände, et ma magan alati ööriietega. Noh, keegi kotti sorima ei tule, välja pole ka kunagi tulnud, niiet kõik on OK. Kile on ka vahepeal igaksjuhuks all.

Edu sulle :)) Mina ise seda asja ei põe, see ei takista mul lõbutsemast!
 
Prix 01. juuli 2003, kl 15.41
To Ise veel laps> Tore on lugeda, et sa ise sellepärast ei põe ja saad hakkama, aga minu laps on kahjuks selline kinnine, et jätab parem igalepoole minemata. Aga sinu kirja oli siiski väga hea lugeda ja edu teilegi.
 
Christim 01. juuli 2003, kl 22.38
Meie saime sellest probleemist kah just homöopaatia abil lahti, ( minu poja õigemini)
 
Prix 02. juuli 2003, kl 10.35
TO Christim>Kui kaua Teil aega selleks kulus ja kui vana laps oli siis. Minu poiss on söönud neid kuulikesi 2 kuud ja tunduvalt parem on asi juba. Ta ütles, et max. on aega läinud 6 kuud. Käime Vatteri juures.
 
Kersti 02. juuli 2003, kl 11.40
Mina näen vaeva 9 aastase tüdrukuga. Arst kirjutas ka välja mingeid rahusteid aga asi ei paranenud. Mingeid erilisi proove ka arst ei teinud - see olevat nii tavaline asi. Kui kurtsin, et tabletid ei aita tegi ta suured silmad. See pidi olema ennekuulmatu. Praegu joob tüdruk ise iga õhtu peterselliteed ja on rahul ja rõõmus. Nüüd teeb ta alla vaid 1-2 korda kahe kuu peale ja sedagi siis kui õhtuti palju joob. ategelikult on temast sageli kahju- näen, et lapsel on õhtul janu kuid ta ei julge juua...
 
vanaema 04. juuli 2003, kl 20.12
mul oli sama mure lapselapsega, tegemist psyhholoogilise pingega- perekonnaelu oli korratu. Hakkasin last ,umbes 4-aastaselt,ise 66siti yles v6tma ja pissile, kuigi oli enda 66elu hairiv.Umbes aastaga saime asja korda. Poisil tekkis harjumus yles t6usta, kui 66sel pissihada. Nyyd juba 7-aastane ja kaks aastat pole 66sel voodi pissinud.
 
Prix 06. juuli 2003, kl 23.44
To vanaema:Ollen ennemgi kuulnud, et sellest on abi kui last öösel üles ajad, siis lõpuks hakkab ise ärkama, aga ma ei suuda iga öö üles tõusta. Olen isegi endale selleks kella helisema pannud. Max kaks nädalat ja siis ei jaksa enam.
 
vanaema 07. juuli 2003, kl 17.13
Prix'ile: pyya, kullake, pyya siiski ylesse t6usta, see ju sinu laps. Mul oli ka raske ta parast yles t6usta, nii oleks magada tahtnud. Saad ju aru, selle allapissimise taga on lapsel nii palju traagigat, ta enesehinnang jpm. Lihtsalt t6use ja saada pissile. M6ned nadalad on raskemad, v6ib-olla 2-3 korda 66sel, siis hakkab vahemaks jaama. P6is hakkab end rohkem kontrollima. L6puks ajad ta vaid korra 66sel ylesse ja paari-kolme kuu jarel t6useb juba ise. Ei tohi ette heita ega sapiseid markusi teha,lapsel niigi piinlik.
Katsu tugev olla oma lapse jaoks! M6tle, kuidas ta tulevikus, kui suureks kasvab, pruudim6isa laheb?
 
kah kogenu 14. juuli 2003, kl 23.48
niipalju kui räägitakse ka posijatest halba, mina kiidan! tütrega oli probleeme kuni 10 aasta vanuseni. pissis pidevalt ja ise põdes kohutavalt. kõik arstid-haiglad käisime läbi, igasugu tableti- ja psühhoravi osutus tulutuks. ravitsemine ise tekitas lapses stressi.
liinibussis sõites kohtas suvalist vanatädi, kellele kurtis oma muret (ju see oli tema jaoks nii oluline ja esmatähtis, et rääkis ka võhivõõrale!). vanatädi andis mingi telefoninumbri. no helistasime siis, mõtlesime - kui tüdruk ise tahab ja kõik muu juba proovitud, mis siis ikka.
posija võttis lapse vastu umbes kuu pärast (tihe graafik), meid seansile ei lubanud, istusime kõrvalruumis. mingit psühholoogilist-hüpnootilist mõjutamist ei toimunud, mees oli täiesti umbkeelne ja vene rahvusest. lapse jutu järgi tean, et lihtsalt liigutas käsi umbes pool tundi kõhu kohal.
3 seanssi - kõik! minu ja lapse 7 aastat kestnud probleem (pigem õudusunenägu) oligi möödas. egas me ise ka kohe seda ilu uskuma jäänud, aga nüüdseks tütar 17 ja 7 aastat tagasi toimunud eelviimasest seansist saati kõik korras (viimane käteviibutus olevat olnud lihtsalt igaks juhuks, väitis posijamees).
kui miski ei aita, proovige teadjamutte-posijaid!
ja seda lapse õnne ei saa kirjeldadagi!
 
Prix 15. juuli 2003, kl 13.41
Kes see oli või kust teda leida võib????
 
kah kogenu 15. juuli 2003, kl 20.51
Prix: kahjuks ei tea! elas ta Tartus, kuskil Raadi kandis, noorepoolne (35-40), venekeelne.
aga tean, et töötas ka Tartu Polikliinikus nõelravijana.
isegi nime ei tea!
aga kui ta meie mailt pole lahkunud, siis vastav ringkond peaks teda ülihästi tundma!
 
teadja 17. juuli 2003, kl 17.55
olen ise paar aastat vanem ja tean et lapsepõlves oli ka mul selline probleem. point on selles et haigus on päritav ja seega esineb ka mu õe lapsel. mina sain abi sellest kui käisin tallinna lastepolikliinikus(olümpia hotelli juures) nõelravis. pole põhjust paanikax! protseduur oli täiesti valutu ja mõju oli kohene. mitte et homoöpaadist kasu polex aga see võib mõjuda kiiremini!
 
jube 17. juuli 2003, kl 19.12
rw, kui jube
 
kah kogenud 18. juuli 2003, kl 16.22
oli kah omal ajal sellega probleeme. kummalisel kombel, aga pioneerilaagris olles mingit voodimärgamist ei olnud, ilmselt oli narrimise hirmu tõttu kontroll suurem ja sai ikka iga kord õigel ajal kempsu jõutud.
 
emme 21. juuli 2003, kl 16.16
minu pojal aitas h'sti Minirin. umbes poole kuuga saime murest lahti.
 
Delikaatne küsimus. 21. juuli 2003, kl 22.35
Milline on lapse suhe sellega, kes ta isa koha peal praegu on?
 
Prix 22. juuli 2003, kl 16.46
Isa kohapeal olevaga on suhe üsna jahe. Tähenab, et ta on seda sorti mees, kes eriti ei tegele lastega. Aga kui midagi vaja, siis muidugi aitab ja õpetab.
 
Maia 23. juuli 2003, kl 13.11
Meil oli kodus sama probleem, analüüsid olid kõik korras, midagi ei leitud, lõpuks hakkasime käima nõelravis ja juba peale esimest korda jäi vähemaks ja peale 5 lakkas täiesti, kuigi laps kartis nõelu väga ja sai panna ainult neisse kohtadesse mida ta ise ei näinud, nii et soovitan soojalt...
 
regina 26. juuli 2003, kl 12.39
See on seotud teatud hormooni tekkega organismis (mis vähendab öösiti uriini teket). Enamikul tekib see ikka koolieaks, tüdrukutel varem kui poistel, järsku peaks üldse endokrinoloogilt küsima?
 
to Prix 26. juuli 2003, kl 22.29
Asja juur võibki peituda selles, et isa koha peal oleva isikuga jahe suhe. Mu naabrinaisel oli sama seis. Alustas posijatest ja tablettidest ja vedas öösel kell 4 magava lapse pingutustega potile (laps ju raske!), tegi kõike muud kui seda, et oleks püüdnud lahendada suhteid lapse ja kasuisaga. Kulutas palju raha. Kõik asjatult. Siia on ilmselt koer maetud. Loodame, et mitte suur... Aga lahendus tuleb leida. Ja Su mees peab olema selle asja lahendamisest huvitatud. Temaga räägi esimesena. Kui ta ei taha, siis...
Räägi mehega hästi südamlikult, püüa ta kaasata probleemi lahendamisse. Las ta võtab ohjad. Ehk läheb lapsega kahekesi kalale (mida iganes, Sa tead paremini tema kalduvusi ja huvisid).
Ehk leevendub probleem?
 
swam 29. juuli 2003, kl 14.27
Mul oli ka selline "viga" küljes aga ma ei mäleta kui vana ma olin kui "lõpetasin". Mängisin korvpalli ja ka ei käinud suvistes 3 nädalastes laagrits. Hiljem ema käest kuulsin et see on päritav. Tema poolne suguvõsas pidi üsna paljudel see häda olema. Ma käisin igasuguste imearstide juures aga kasu mittemidag. Keelati isegi peale kella 5 õhtul juua. Aga kui ikka väga janu on siis midagi väga haput. Lõpuks sain nõelravi ja sellel on nüüd ka omad "tagajärjed", sest enne magama minekut võin rahulikult 1 L õlut juua ja järgmise päeva lõuna aeg ärgata aga vahepeal ei taha kohe kuidagi WC minna. Kui aga ärkad siis on põis nagu poksi kinmas. Ise olen muidu rahul, sest kui ma olen enne magama minekut rohkem joonud siis püüan ikka põie korralikult tühjaks lasta. Kui sul tõesti mu ei aita siis proovi ka nõel ravi see aitab paljude asjade vastu.isegi suitsetamise kui sa oled 15 a 2 pakki päevast tõmmand saad ka lahti. Lõpp on kuidagi segane aga edu sulle.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!