Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
tallinna koolid
 
enna 26. juuli 2003, kl 20.51
kolin provintsist ootamatult pealinna, laps läheks 4-klassi, siiani on ta käinud algkoolis, tavaline õpilane. Südames on suur mure, kuhu teda panna, tahaks kuhugi väiksemasse, lapsesõbralikku kooli, hea oleks kesklinna lähedal. Hing nii valutab kuidas koolivahetus mõjub. Muidu on seltsiv ja hakkaja tüdruk. ehk oskate soovitada, katsed on ju möödas, tuleb panna kuhu saab.
 
Anne 26. juuli 2003, kl 21.24
Kivimäe P¨hikool on armas våike kool måndide all.Iundub, et ka lapses¨bralik.
 
einoh 28. juuli 2003, kl 11.24
4-klass on vist veel algkool. Tallinnas kesklinna lähedal on kaks pisikest lastesõbralikku algkooli (ei ole tasulised) Kristiine Lasteaed-algkool ja Magdaleena Lasteaed-algkool. Siis on järgmine aasta võimalik kooli valida. Muidu peaks kesklinnas saama veel ilma katseteta näiteks Tallinna Ühisgümnaasiumisse (Pärnu mnt 71). Muideks, päris hea kool.
 
soptsek 29. juuli 2003, kl 22.50
Merivälja Põhikool näiteks, väike maja, aedlinn. Kunagi oli seal ka bassein, üldiselt kiidetakse. Ise lähemaid kogemusi ei oma.
 
A 31. juuli 2003, kl 12.52
ühisgümnaasium on hea.eliitkoole ei soovita, kui ei taha lapsele traumeeritud psüühikat.kui, siis Gustav Adolf.
 
inna 05. august 2003, kl 13.25
kesklinna lähedal kahjuks soovitada ei oska..
aga oma tütar käib tallinna kunstigümnaasiumis(koplis asub see) ja just täpselt 4sse klassi minemas... mulle, kui emale see õhkkond väga meeldib. õpetajad ja juhtkond on siiras ja hoolivad laste käekäigust. puudub materiaalsel tasandil rivaalitsemine ja eneseupitamine.
tirts ise on siiani igal hommikul heatujuliselt kooli poole teele asunud. seal on kaks klassi: kunstiklass ja tavaklass.. võib juhtuda, et kunstiklass on täis, aga ma ei usu, et tavaklassi tingimused millegi poolest kehvemad oleksid.
soovitan, kui kodust väga kaugel pole... sest uude keskkonda sulandumisel on lapsele koolitee väga oluline. provints on tunduvalt turvalisem selles vanuses lapsele, suures linnas on ema hing rohkem haige, kui elad ühes linnaosas, laps käib kooli teise ja ise töötad kolmandas... katsu siis niiviisi lapsele sel keerulisel algusel toeks olla.
minu tirts tegi selle läbi 1sse klassi minekul.. ka just äsja provintsist suurde linna kolitud ja sisseelamise aega nädal või kaks..
tulemusena väga tubli ja iseseisev väike inimene sirgumas..
eks ole ka paar korda valu tunda saadud.. kooliteel ära eksitud ja ema kiire pulsiga ühest linna otsast teise sööstmas, et lapse meelehärmi leevendada...
aga kui leiate kooli, kus terve õhkkond, siis peaks ka see koolitee valutum olema:)
 
to A 21. august 2003, kl 18.08
mis tähendab , et eliitkoolid traumeerivad psüühikat???
mitmetes eliitkoolides kus on suhteliselt kõrge õppeedukus on ka täiesti lapsesõbralikud õpetajad... ja ka toredad klassikaaslased. ja samas tavakoolis tean juhtumeid kus väiksemaid(ja ka oma vanuseid) kiusatakse, pommitakse jne ja õpetajad vaadavad sellest külmalt mööda. kui laps on hirmunud ja keegi vanemale ei räägi mis tegelikult koolis toimub, siis võib lapsega suuri probleeme tekkida(nii vaimselt kui füüsiliselt).
ja tegelikult seda kas lapse klassi satub mitu nö "paharetti"(kelle mängud põhinevad teiste närvide rikkumisel)ei või üldse ette teada... olgu see tava- või eliitkool.soovitan soojalt lapsega rääkida.. nii tihti kui võimalik, et laps ei kardaks sellistest probleemidest rääkida. väga tõsiseid probleeme võib olla ka õpetajatega. ja tihti võivad vanemad last mitte uskuda ja arvata et väikseke liialdab... aga KÕIK on võimalik. nii et kuulake laps lõpuni, neil väikestel inimestel võib olla väga palju öelda!
igatahes soovin kõigile pisipõnnidele ohutuid ,harivaid ja meeldivaid kooliaastaid.
 
mummu 24. august 2003, kl 15.19
ära ainult Hiiu Põhikooli pane!!!!!!!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!