Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
Sukkpükstest üldse...
 
Triin 20. august 2003, kl 13.19
Mida te topite oma lastele neid selga? Ma ei tea ühtegi isikut, kes neid kannaks. Kas ma olen millestki valesti aru saanud või on sukkpüksid ikka rohkem väikelaste riietusese? Ütlete, et poisid kannavad? Huvitav, sest ükski tüdruk küll mitte. Käime talv läbi teksades+sokkides ja midagi ei ole.

Miks peaks inimestel mitu paari ükse jalas olema? Aluspesu ju nagunii on, nii et mingit põiepõletikku karta pole vaja, seda enam, et ei aele ju koguaeg lume sees. Miks need sukkpüksid seal veel teevad? :S

Ma ei küsi paha pärast, vaid püüan lihtalt teie mõttemaailma tungida.

Mina mäletan viimaseid sukkpüksikandjaid kusagilt lasteaiast. Koolis pole ükski nendega silma jäänud.

Päikest! :)
 
imbi 20. august 2003, kl 15.13
Aga miks neid siis üldse suurematele tehakse? Eks ikka kandmise pärast. Muidugi, kui on paksud püksid, siis pole vaja, aga algklassides kipuvad lapsed koolis ja kooliteel siiski lumes ja õues hullama ja kui tal on teksade alla paljas ihu, siis on see liiast küll.Kui laps on suur ja koolitee pole pikk ja ei huögu ringi, siis pole ka vaja.
Meie teeme nii, et õues kodus kannab ka 9-ne sukkpükse, koolis ta ei taha alati.Siis ütlen, et pangu siis koolipükstele mingid paksud püksid peale ja koolis võtku ära, ei hakka sees ka palav.Meie elame maakohas(linna lähedal) ja kooli tuleb bussiga sõita, vahest jäävad maha ja hakkavad jala tulema, siis külmetavad, enne, kui koju jõuavad.
 
Triin 20. august 2003, kl 16.12
Ikkagi. Mina küll ja küll niisama teksadega tunde metsas talvel hulkunud ja lumes möllanud. :) Lumesõda peavad 15-aastased kah.

kasvatate siin külmakartlikke memmepoegi :S
 
einoh 20. august 2003, kl 16.51
Tüüpiline pubekamaailm. Et, käiks talv läbi nabad paljad, pea paljas ja huuled sinised. Peaasi, et pop välja näha. Tead, et kõik inimesed ei ela linnas, mõnel vaja pakase käes kilomeetreid maha käia, sageli jääb ainult teksastest ja sokkidest talvel ka suurele ja karastatud inimesele väheks.
Mina arvasin ka, et ilma mütsita käia on jõle lahe ja karastav. Niikaua kui üks tüdruk meningiiti suri.
Aga tee kuidas tahad, ainult miks sind häirib kui teised natuke soojemalt end riietada tahavad?
 
imbi 20. august 2003, kl 16.58
Ju sa ise oled ka ikka sukkpükste vastane ja lapsed ka siis loomulikult.Ega laste soojalt riietamine külmal ajal ei tähenda ju alati, et nad just sukkpükstes peavad olema, muid asj uon küll praegu olemas.
Memmepoegadeks see küll ei tee.Olen talvel lastega vahel oma õe juurde sõitnud(mul poisid) ja õel üks tüdruk.Jääme ööseks sinna ja tema alati uurib, et mis ja kui palju meil kõigil seljas on.Mina saan alati tõrelda, et oi, sul polegi endal sukkpükse pikkadel pükstel all!Mina vastu, et aga mul on ju pikk mantel ja pikad saapad ka, mis nendest sükkpükstest ikka.Tema topib oma lapsele sukkpüksid ja fliispüksid ja siis veel kombeka ka otsa.Minu poisid käivad tema arust niigi nagi alasti talvel ringi.Kui mul lapsed haiged on vahest, siis ta alati ütleb, et aga pole ime,sul nad poolalasti kogu aeg.Tema oma pole kunagi haige olnud, ütleb, et hästi hoitud.
Parem siiski soojas laps hoida, kui külmetada.Põhjamaa kliima on juba selline, et peab oskama riietuda, mitte liiga palju, aga mitte ka liiga vähe.Kui suvel ja kevadel kõnnib laps teksadega, siis on ju loomulik, et talvel samamoodi käia ei saa, peab muud olema .
 
sähh 20. august 2003, kl 18.55
Ja kui Triin üheltmaalt tahab peret luua ja ka lapsi saada, siis imestab, miks ma küll rasedaks ei jää!!! Vot meenuta siis imeilusaid aegu, kui olid noor ja käisid "popilt" ilma soojema riietuseta ja ära imesta kui naistearst ütleb sulle, et oled end külmetuse tagajärjel viljatuks teinud.
Mina olen kogu aeg kandnud teksade all soojemaid pikki pükse ja kannan ka edaspidi, minu lapsed samuti ja kõik, kes seda ka tahavad teha, võivad ju seda teha, sest igaüks tunneb omal nahal, kui soojalt ta peab riietuma.
 
ggg 20. august 2003, kl 19.22
Meie klassis kannavad kõik talvel sukkpükse,ainult lollid ei kanna.Ja käin keskkoolis...
Ega sukkpüksid ei pea alati olema paksud ja inetud,tänapäeval tehakse ju nii ilusaid.
 
Lotte 20. august 2003, kl 20.38
Aga siis kas ka gümnaasiumis õppivad poisid kannavad sukkpükse? No vot ei taha uskuda.
 
imbi 20. august 2003, kl 21.05
Mõni inimene ongi kohe külmakartlikum, kui teine.
 
gigi 20. august 2003, kl 22.48
Muide kallid emad, kas te ise ei ole aru saanud, et teksad on ühed jube külmad püksid. Aga kui panna sinna alla ühed, kasvõi kõige õhemad sukkpüksid, on palju soojem. Nagu kahe aknaklaasi vaheline õhk on isolaatoriks nii ka siin. Kui ma plikake olin ütles mulle üks abielunaine: Hoia oma pepu alati soojas, sest head ja väärtuslikku riista ei tohi ära rikkuda. Nii, et ühed õhukesedki sukkpüksid võivad päästa järeltuleva põlvkonna!
 
Lottele 21. august 2003, kl 00.15
poistele toodetakse muideks pikka pesu, samasugust nagu meestelegi. kui mu 15-aastased ja nende klassivennad talvel sellist kannavad, küllap kannavad siis gümnaasiuminoormehed ka.
ega päris igasugune ei kõlbagi, peab ikka tumedam ja soliidsem värv olema, natuke mustrit võib olla, aga väga kirju ei sobi. :-)
kui juba mood sellise riideeseme jaoks olemas on, küllap seda pikka pesu siis ikka rohkem kantakse kui ainult ühe klassi noormeeste hulgas.
 
ggg 21. august 2003, kl 11.10
Poiste kohta ei oska öelda...
 
Monika, 16 21. august 2003, kl 14.31
Triin, mis puutub teksapükstesse, siis meie koolis neid ntx üldse kanda ei tohi, sellest tuleb kohe mingi hullem jama. Noorematel klassidel on üldse koolivorm. Ise käin suht palju seelikutega, ka talvel, aga loomulikult mitte paljaste säärtega :) Lisaks on pikad soojad talvesaapad, seega jalad ei külmeta. Enamik inimesi, keda mina tean, käib just sukapükstega (tavaliste, õhukeste, mitte laste omadega).
 
mfi 21. august 2003, kl 22.39
Teksapükstel on ka harvaesinevaid erivorme: näit. voodriga ! ja ka pluuse on fantastiliselt paksust materjalist , eriti soojad . Pealtpoolt ei ole kummalgi vahet näha ! head riietumist, nooruse rumaluste eest makstakse tavaliselt vanemas eas ja tõdeda et sai jah lollusi tehtud, ei ole eriti meeldiv perspektiiv. Kui mõõdukalt karastada ei juhtu ka nende hoitud lastega midagi paha. Lootus arstiabi kõikvõimsusele hakkab ehk ka meil üle minema?
 
Triin 24. august 2003, kl 12.00
Mis?! Huuled sinised, et pop välja näha?

Mis sitta te siin räägite? Eestis on ju nii soojad talved, et heal juhul on paar miinuskraadi. See talv oli nüüd külmem. Tavaliselt kannan paksu üsna pikka joppi ja teksaseid, sinna juurde paksud sokid ja tossud-saapad. Kus ma siis popp välja näha tahan?

See, et ma ei jookse nagu mingi kubujuss ringi, on vaid hea näitaja. Ma jään harva haigeks (tavaliselt viirustesse). Samas sõbranna on sihuke enese sissepakkija, et jube kohe. Ja teate mis? Tema on iga kuu vähemalt ühe nädala koolist kodus põdemas.

Ajuvabadus.
 
Kulla Triin 25. august 2003, kl 15.22
Sa oled veel noor, aga sellise suhtumisega võib küll arvata, et ema Sinust ei saa. Kas tead, kui õrn on naisterahva alakeha?
 
Triin 25. august 2003, kl 17.46
Sellisel juhul kasvab üles üks steriilsete naiste sugukond. Ma kordan, et ei tea ÜHTEGI inimet, kes neid jõledusi kannaks! Issand.

Ja pealegi, kes neid värdjaid sünnitada tahakski? Inimesi niigi palju, mis mina ikka rapsima hakkan. ;)
 
kairtsu 29. august 2003, kl 11.26
sukapükse ma kannan mõnikord kui on eriti külm või siis kui ma seelikuga olen. Niisama pükste all eriti tihti ei kanna sest kõht võib valutama hakata...ja kui on suusa tund sis panen ka alla mitu paari pükse et külm ei hakkaks sest ilmad on ikka päris külmad tihtilugu ja ka lund on palju...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!