Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
kardan lapse pärast
 
Siiri 21. august 2003, kl 21.47
Minu laps on seni käinud tavakoolis, kuid sellest aastast läheb Prantsuse Lütseumi 10. klassi. Mille poolest erineb see kool tavakoolist? Kardan lapse pingetaluvuse pärast, seni pole ta eriti pidanud hinnete pärast pingutama, kuid see tundub olevat kool, kus midagi ei kingita. Kas kellegil on kogemusi, kuidas teie lapsed seal hakkama saavad, milline on suhtumine õpilaste poolt, millised on õpetajad? Ehk näen lihtsalt tonti seal, kus seda pole, sest laps ei tundu ise muretsevat.
 
triiton 22. august 2003, kl 08.16
Ega nalja ei ole. Üks minu sugulane läks ühest 'lõdva' hindamisega koolist Reaalkooli ja seal viimasesse klassi enam ei jõudnud. Eelmises koolis olid pingutamata neljad-viied, vennike harjus kergelt elama ja tahtis ka Reaalkoolis sama kergelt elada - tulemus oli kurb. Kõik takerduski peamiselt selle taha, et laps oli muretu iseloomuga ja tal polnud harjumust koolitöödega vaeva näha.
 
ka ema 22. august 2003, kl 09.47
arvan, et muretsemiseks pole eriti põhjust. kool nagu kool ikka, ainult kombed on seal natuke teistsugused. riietus peab olema soliidne ja väljapeetud, ausalt oeldes mulle see variant isegi meeldib, kuigi mugavam oleks teksastiil. kuigi mu oma laps jõuab keskkooli ikka alles paari aasta pärast, arvan ma et keskkooli õpilased on enam-vähem samasugused kui keskastmes, suhted kaasõpilaste vahel on enam-vähem normaalsed.

ei ole veel siiani kahetsenud, et lapse sellesse kooli panin, samuti ei ole kuulnud lapse suust nurinat, et miks just selles koolis käima peab.
 
chick 22. august 2003, kl 19.01
ma ise läksin ka keskkooli ühte väga tugevasse kooli ja muutus andis kohe tunda. põhimõttselt, kogu vabaaeg..tegelt seda eriti polnud...kulus õppimisele(kui just parajasti trennis ei olnud). olin väsinud, võtsin kaalus alla (stressi tõttu ei söönud enam). kontrolltöid oli iga päev, tunnikaid päevas vähemalt kaks,
keskkooli ja põhikooli suurimaks erinevuseks on minu meelest õpilaste suurepärane läbisaamine. keskkoolis ei oli erilisi heidikuid(meil vähemalt polnud, ja ka teised on sama kinnitanud), vaikseid ja tagasihoidlikke küll, kuid neisse suhtutakse ikkagi positiivselt ning need, kes on aktiivsemad, liidrid nö, ei vaata kellelegi ülalt alla. Üks suur pere!!!
Esimene aasta möödub kiiresti, väga kiiresti. Kõik on nii uus, huvitav ja teistsugune, tegemist on koguaeg.
Lütseumi kohta tean seda, et järeltöid ei pidavat olema, kui esimese korraga saad kahe, siis saad järgi teha, võid teha viiele, kuid kaks jääb ikka sisse. Range kool. Aga riigieksamitulemused olid sellel aastal riigi parimad!!!!
 
mannuke 22. august 2003, kl 21.10
kui su laps juba sinna kooli sisse sai, siis peab ta üks tubli laps olema.
ära pabista, küll ta hakkama saab. nad on hoopis asjalikumad, kui meie seda uskuda tahame.
 
kanale 24. august 2003, kl 16.22
Mis riigieksamitulemustest sa räägid? Ilma teeninduspiirkonnata koolide hulgas polnud Prantsuse Lütseum kordagi esimese kolme seas. Küll oli aga Inglise Kolledz pea igas aines esimene. Samuti olid Prantsuse lütseumist paremad tulkemused Reaalkoolil, mis oli ajalehes toodud tabelis paigutatud suurlinnakoolide hulka (kuigi nüüdseks on sealt ka teeninduspiirkond kaotatud). Nii et need kaks on Tallinna tugevaimad koolid, mitte lütseum.
 
eksamid 24. august 2003, kl 18.39
http://www.ekk.edu.ee/index2.html

Sealt võtke vasakust tulbast, kus ained eraldi välja toodud (nendel "värvipliiatsitel"), riigieksamite tulemused koolide kaupa.

Inka kolledž on lütseumist ees jah.
 
Laps. 25. august 2003, kl 20.40
Kui su laps juba teisest koolist Lütseumisse sisse sai, siis ilmselt tal hinnetega probleeme ei teki (sest isegi oma koolist ei saa edasi need, kellel on keskmine hinne alla 4,2).
Küll aga võib probleeme tekkida õpetajatega, mitte et nad halvad oleks - oh ei - aga vahel lihtsalt ei mahu kaks tugevat isiksust ühte klassiruumi ära :P

Suhtumine õpilaste poolt oleneb 100% lapsest endast, kui õnnestub seltskonda sisse sulanduda, siis probleemi pole. Üldiselt on need tulevased kümnendad mõlemad väga toredad klassid :)

Ja vahepeal võivad koolitööd üle pea kasvada, nädalas on 4 kontrolltööd pluss iga päev vähemalt üks tunnikontroll, aga selliseid olukordi on enamasti ainult veerandi lõpus. Ning seda võib olla ka teistes koolides :P

Lisaks võid oma last hoiatada Lütseumie eripärade eest - suhteliselt karm kord riietuse valikul, ülekoolilised kontrolltööd kunsti, Jeesuse elu ja minaeiteamille peale, koolimütsi kandmise kontrollimine I ja IV veerandil jne. Pluss siis Leesi :)

Lütseumlane,
läheb üheksandasse.
 
irma 29. august 2003, kl 14.53
Oli küll PL esimese kolme seas ja vist isegi rohkem kui ühes aines.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!