Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
koolilapse hommikusöök
 
maris 22. august 2003, kl 11.19
Jagage palun oma kogemusi, kas ja milliseid putrusid õnnestub teil oma kooliminejatele hommikul sisse sööta. Igasugu kiirhelbeid on nii palju, ei jõua kõiki läbi katsetada - mis paremini peale läheb? Ja milliseid maisihelbeid jmt (kõike, mida saab valmiskujul külma piima, keefiri või jogurti sisse puistata) olete kõige edukamalt kasutanud?
 
mari 22. august 2003, kl 11.31
tead, putrusid õnnestub sisse sööta maksimaalselt 1x nädalas. No ei taha laps nii toekat toitu varahommikul. Lemmikuks on aastatega kujunenud rice crispies (tead see suur sinine karp) jogurtiga. Seda läheb kausside viisi. Vahepeal oli meil omletimaania. Tavalisi võileibu muidugi ka, aga neid ei pea ma ise mingiks õigeks hommikusöögiks, üritan ikka midagi muud leida. Ja juhtub sedagi, et laps pahur, läheb söömata kooli. Sel juhul on muidugi õun või banaan kotis.
 
eva 22. august 2003, kl 11.48
minu 11-aastane poiss (ja me ise ka) sööb küll putru - kaera, hirsi, tatra, riisi, v.a. odrajahu ja neljavilja, muidugi tingimusel, et sellel rosinad sees või moos peal. kui putru ei jõua/viitsi teha sööme müslit piima või keefiriga, maisihelbeid pole kunagi söönud, müslidel on neid mingil määral sees küll. nii rikkad ei ole, et hommikul võileibu süüa, vahel sööme pudru juurde keedetud muna ja talveperioodil käis hommikusöögi juurde alati lusikatäis mett.
 
L. 22. august 2003, kl 13.17
Meie peres olid hommikuti alati võileivad ja tass piima või kohvi
ja on niiviisi siiani. Ei mingit pudrutamist varahommikul.
 
EMA 22. august 2003, kl 17.45
Pudru on küll tervislik aga ei taheta. Võileivad ja tee sobib.
 
plobik 22. august 2003, kl 20.17
Enne 7-t on raske putru tõesti anda.Peale võileibade on jogurtid ja kohupiimatooted, helbed jne.
 
jops 22. august 2003, kl 22.43
Aga mdia teha sellisel juhul kui koolis on lõunasöök kell 10? (suur kool, yks söökla, esimene klass käib söömas esimesena)Kui sööb kodus, ei söö koolis. Õpetaja soovitaski et ärge hommikul kodus syya andke. Aga ilma söömata kooli saata on ka kummaline. Seega hommikusöök hakkab ilmselt koosneba banaanist või jogurtist. Pudrud jäävad ilmselt nädalavahetuseks.
 
pereema 23. august 2003, kl 00.04
vahepealt on kaduma läinud vähemalt üks arvamusavaldus, tea kas joosep tootsi kapsarauarotid käisid krõhvitsemas?

kui teemakohaselt jätkata lemmikputrudest (mida tõesti ülearu sageli hommikul ei keeda) ja hommikusöömistest üldse siis üks puberteetis preili on võimeline iga ilmaga kolm korda päevas sööma putru. lemmikud on kiirkaerahelbe- (eriti heleni täistera), hirsihelbe-, manna-, maisimanna-, riisihelbepudrud, samuti väikepakendites maitsestatud kaerahelbepudrud (tema pudrusöömisharjumuste juures läheb suht kalliks see, kuigi võileivast vist ikka odavam). puberteetis poisslaps krimpsutab reeglina pudru peale nina, kuid paar (äärmisel juhul kolm) korda nädalas on võimalik ette anda manna-, riisihelbe-, hirsihelbe ja kaerahelbeputru.
kõikvõimalikud mitmevilja- (seda kuidagi veel äärmisel juhul), nisu-, rukki-, odrahelbepudrud on out. tatart ei armastata kahjuks ka.
maisi-riisi-nisu jne helvestest-pallidest-padjakestest lähevad vist kõik peale, üldiselt ostame tervislikumaid suhkrustamata variante. jogurtites suhkrut isegi. müslid süüakse ka kõik ära, eriti kiiresti kaovad röstitud:), võibolla sellepärast et neid ka eriti sageli ei osta (ikka mõttetult palju rasva ja suhkrut).
tegelikult ei söö nad sageli hommikul, eriti see kõike ja suurtes kogustes sööv noormees. väidab et sel kellaajal ta lihtsalt ei suuda ja taha. vahel ampsab vanemate võileivast suutäie ja kogu lugu.

küll sai nüüd pikk jutt, uhh:)
 
chick 23. august 2003, kl 11.15
varahommikul on küll raske midagi süüa. praegu, suvel, söön väga tugeva hommikusöögi, pean sellega kuni pärastlõunani vastu, kuid kooliajal, pole nii palju aega ka, et rahulikult kõht täis süüa. tavaliselt mingi puuvili või siis värsket puuviljamahla, ginkobiloba kapsel ja kooli.
 
didi 24. august 2003, kl 09.23
minule ei õnnestu hommikul tavaliselt midagi sisse sööta. mitte, et mu ema söödaks või üritaks, aga niikuinii poleks mul isu. vahel harva söön jogurti või kohukese. esimene söök on koolilõuna
 
emme+ 24. august 2003, kl 17.23
Putrude suhtes on maitsed erinevad. Kui kokkuleppele ei jõua siis mitut erinevat sorti putrusid korraga valmistama ei hakka.
Muidu: kakao ja võileib. Lisaks mett sisaldavad odra,-kaerakrõbinad piimaga.
 
minna 24. august 2003, kl 21.32
Meie peres pole pojale kunagi hommikuti putru õnnestunud sisse sööta. (keedan küll igal hommikul kuna ise söön) Poeg sööb kas omletti, sooje saiu, pitsat, niisama võileiba vms. Väga arva ka mingeid helbeid piimaga (üldiselt siiski mitte).
 
sööja 25. august 2003, kl 21.09
Minu arvates sõltub see, et mida laps hommikuks sööb, sellest kuidas last on harjutatud. Ma ise olen 15(poiss)ja just tahan putru hommikuks kuigi vanemad ei viitsi iga hommiku seda vaaritada. Ja minu klassist enamik poisse sööb hommikul korralikult. Sest muidu läheb kõht tühjaks ja tuleb minna saiakesi ostma. Lemmikud on riisi ja tatra puder
 
to 25. august 2003, kl 22.54
Mina olen küll last ainult kiirtoitudega (igasugused krõbinad ja müslid) söötnud alates lasteaia lõpuaastatest. Praegu läheb 4 klassi. Mõttetu on tõesti last sundida hommikul palju sööma kui paari tunni pärast on söögivaheaeg. Küllap suuremad toidutegemised tulevad siis paari aasta pärast.
 
0/0 26. august 2003, kl 00.34
Meil jälle nõutakse iga hommiku putru.Lapsed keeldusid uksest välja minemast,kui ma mõni kord veel sisse magada julgen.
 
lee 27. august 2003, kl 19.12
Esimene laps sõi võileiba ja teed(nüüd ülikoolis, sööb seda, mida on)..
Teine laps joob teed ja sööb jogurtit müsliga.
Kolmas joob ainult kakaod, sest algklasside söögivahetund peale teist tundi.
Ise ei söönud lapsena suurt midagi, aga elus ja lasterikas.
 
katta 04. september 2003, kl 15.07
Klaas viljalihaga mahla, puder (lemmik on kaerahelbe), puuvili (banaan, nektariin, kiivi), müsli v. riisipallid piimaga, jogurt v. kohupiimakreem. Vahel ka võileib teega.
 
makaak 10. september 2003, kl 16.33
Mul läheb enne kooliminekut sisse paar võileiba ja tass teed.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!