Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
ETV lastekoor
 
hanna 25. august 2003, kl 20.11
Laps on lauluhuviline ja heameelega paneks ta kuhugi muusikaga tegelema. Telemaja sobiks asukoha poolest hästi, aga kas keegi teab sellest laulustuudiost viimasel ajal midagi? Õppemaks on küll päris kõrge :(((
 
einoh 25. august 2003, kl 23.27
Ikka tean, nii mõnigi tuttav laps käib.
Aga selleks aastaks on nimekirjad vist väljas. Konkurss toimub nimelt kevadel, enne on kolmekuulised ettevalmistuskursused.
Kui su laps on ülihea viisipidamisega ja hea häälega võid muidugi võtta kontakti Eve Viilupiga ja viia laps siiski kohale.
Imelast nad kindlasti uksetaha ei jäta. Aga enne soovitaks nõu pidada näiteks lasteaia muusikaõpetajaga
Muidu on lastel (tuttavate juttude järgi) suur stress konkurentsist (kes laulab solisti, kes mitte, kes saab Soome, kes mitte) ja igal aastal toimuvad uued koori edasipääsemise ja mittepääsemise konkurssid jne.
Koor on professionaalsust tagaajav ja häid tulemusi saavutav. Kui sul on andekas laps, on tal kooris kindlasti palju esinemisvõimalusi.
Muuseas, on ka teisi väga häid muusikastuudioid: stuudio Väike Muusik, Meero muusikastuudio, Kaunite Kunstide kool, Musamari, Eesti Raadio laululapsed jne. Kus õhkkond ehk sõbralikum ja lastel üksilaulmise võimalusi rohkem.
Muidu:
http://www.etv.ee/etvgirlschoir/
 
CC 26. august 2003, kl 09.14
Õppemaks väikestel (7-8a)oli eelmisel aastal 525 krooni. Annavad ka kuni 10% soodustust, kui avalduse teed. Aga stress ja pinge on seal üsna suur. Minu laps käis seal eelmisel hooajal. Jäi muidugi rahule. Õppima pead seal kõvasti. Aga sel aastal me enam ei jõua seal käia. Tüdruk on mul nüüd 2 klassis ja kool õhtupoole. Laulma peaks siis minema 7-ks, lõpetaksid kuskil 8-8,30, siis koju poole kümneks, millal ta õpiks? Kokkuvõttes ei ole enam võimalik osaleda. Tean ka paljusid teis, kes ei saa õhtupoolse kooli pärast seal käia. Pealegi on koolis mudilaskoor ja klaveritunnid. Kui laps on suurem, siis võib ta ju uuesti minna.
 
paps 06. september 2003, kl 07.24
Meil ka tütar käis. Raha mõttes on see odav ringiskäimine...500 krooni ja mitu kuud tantsu ja laulmisega tegeleda. Kuid see laulmisõpeteja lastele ei meeldinud. Eve Viilup ise küll väga armas ja hoolitsev, kuid samas oma lubadustest kinni ei hoia. Jätsime pooleli käimise küll peamiselt sellepärast, et kui oli asendusõpetaja oli tore, aga kui oma õps, siis lapsel oli liiga suur stress seal käia. Olen kuulnud et teistes koorides on parem organisatoorne ja ka õpetuslik külg. Nimi ETV lihtsalt annab sellele koorile suurema tuntuse. Kahju. Õnneks on koolikooris võimalus käia ning seal on ka solistiks olemise võimalused märksa suuremad.
 
.. 06. september 2003, kl 17.27
'Nimi ETV lihtsalt annab sellele koorile suurema tuntuse.'
kahju, kui nii arvatakse, et meie oma töö tulemusena midagi saavutanudki ei ole. lihtsalt tühi nimi. paar rahvusvahelist esimest kohta konkurssidel ju ei tee midagi.
see tegi haiget tegelikult.
 
paps 07. september 2003, kl 09.55
Peab tunnistama et nii lapse kui minugi hing mitu korda haige oli telemajast lahkudes...
 
roosa 09. september 2003, kl 15.31
Minu laps käib seal kooris juba mitmendat aastat. See aasta küll on minu hinge päris suur kahtlus pugenud, kuna rühmas hakkab korraga koos käima ca 60 last. Mismoodi on võimalik sellist hulka korraga professionaalselt õpetada jääb mulle hetkel mõistatuseks. Ja muidugi stressata saavad aasta jooksul nii lapsed kui vanemad ja seda just õpetajate poolt välja kujunenud lemmikute põhjendamatus eelistamises teistele tublidele lastele.
 
piip 11. september 2003, kl 15.58
Minu laps käib seal kooris ka juba mitu aastat. Nimi ETV ei tee iseenesest kedagi tuntuks. See on tubli ja tugev koor, mida on näidanud paljud väliskonkursid ja peaaegu kõik Eestis korraldatud kooriüritused. Tööd tehakse kõvasti ja nõudmised on suured. Muidu ei tule ka tulemusi. Minu laps on muusikaliselt ja sotsiaalselt kõvasti arenenud. Ta ei ole kunagi olnud solist, aga kõik ei pea ega saagi olla solistid. Kooslaulmine, eriti kui seda puhtalt ja kaunilt tehakse, pakub samuti rõõmu. Selles kooris vastu pidada ei ole kerge, aga igas tippkollektiivis on oma pinged. Minu jaoks on tähtis see, et mu laps tahab seal käia, kuigi on raske kooli ja muusikakooli kõrval aega leida.
 
hanna 11. september 2003, kl 23.27
Seda tahakski teada, mida tähendab see tulemuste tagaajamine. Et kui tegemist on lihtsalt hästi lauluhuvilise ja rõõmsa lapsega (mingi Mozart ta küll ei ole :))), kas siis peab pingele vastu? Muidugi tahaksime teda "tippkollektiivi", aga selle nimel lapsele haiget teha küll mitte...
 
.. 15. september 2003, kl 19.40
Te peate omale selgeks tegema, mida te laulustuudiolt ootate. Kui laps tahab lihtsalt oma (ja teie) lõbuks laulmas käia, siis võib-olla pole see kõige õigem koht. Kui te tahate ta laulma panna Eesti ühte paremasse lastekoori, siis peate valmis olema, et on raske, on palju proove, raske repertuaar ja nõudlikud õpetajad. Kas laps sellele pingele vastu peab, see sõltub juba konkreetsest lapsest. Ajalugu on näidanud, et paljud ei pea vastu. Minu lapsele seal tõesti meeldib ja ka stuudiosisesed pinged teda ei häiri, rääkimata sellest, et keegi talle haiget teeks.
 
poiste ema 16. september 2003, kl 01.16
Kas ETV on just kõige parem, seda ma ei tea. Minu pojad käivad mõlemad (17 ja 6 vanuseks) Rahvusooper Estonia poistekooris, kus osalemine täiesti tasuta ja esinemistest kah puudust ei peaks tulema. Koor võitis see aasta Inglismaal 1.koha, see tähendaks, et H.Surva mitte kehva tööd ei tee...
 
hanna 16. september 2003, kl 17.36
Hirvo Surva heast tööst olen jah legende kuulnud, aga mul kahjuks tüdruk :)))
 
... 23. september 2003, kl 20.43
Jutt oli ju tütarlapsest. Loomulikult on Eestis väga häid poistekoore, k.a. Estonia poistekoor
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!