Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
kool!
 
ema 29. august 2003, kl 08.56
Mul on kaks last.Üks läheb kuuendasse klassi ja teine alustab tänavu oma esimest kooliaastat.Olen paljalt sellest mõttest juba stressis.Kardan,et ei saa nende kahe õpetamisega hakkama.Mees töötab kaugel ja käib kodus iga kolme kuu tagant, nii et abi pole sealtki.Kuidas teie tunnete,kes samas olukorras on? See on selline tunne nagu läheks ise kooli.
 
maku 29. august 2003, kl 09.08
aga las suurem õpetab väiksemat! Tal endalgi ju huvitav. Ja ega sa siis 6 klassi lapsega õppima ei pea! Ta ju juba suur ja oskab ise.
 
sidney 29. august 2003, kl 09.52
Ära põe!
sa oled kindlasti väga hea ema ja saad tublisti hakkama!
Kõik tuleb iseenesest, usu mind.
Ja ära lastele oma ebakindlust välja näita. Pea püsti!
 
kkk 29. august 2003, kl 14.39
Tundub, et 6 kl.poiss vajab veel õppimisel sinu abi, aga harjuta väiksem juba alguses iseseisvalt õppima, siis on sul lihtsam, ja laps harjub ka sellega rutem ära. Mul poiss (6kl.) ei saa ka päris üksi hakkama, aga tüdruk(5kl.) saab küll iseseisvalt õpitud ja hinded on ka head.
 
krisu 29. august 2003, kl 17.32
tegelikult peaks 6.klass olema küll piisav iga, et iseseisvalt õppimisega hakkama saada. Kui siiani olete koos õppinud, siis on küll viimane aeg iseseisvust harjutada.
 
arusaamatu 29. august 2003, kl 17.46
...lapsed käivad ju koolis mitte sina
 
Milla 29. august 2003, kl 19.49
Huvitav, kas gümnasistid õpivad ka koos vanematega, ei tea kes pärast ülikooli läheb?
 
ema 29. august 2003, kl 21.32
Aitäh heade ja julgustavate sõnade eest !
 
May 30. august 2003, kl 23.18
näh... mix sa neid õpetama pead? ma pole elu sees vanematega koos õppinud, vaid ikka ise hakkama saanud. kooli lõpetasin kuldmedaliga ja sellest sügisest alustan õpinguid ülikoolis... püüa parem oma lastesse süstida rohkem isesisvust, selle asemel, et niiviisi stressata!
 
didi 31. august 2003, kl 15.42
mind ei õpetatud küll niimoodi kodus. esimeses-teises klassis palusin ikka abi, kui ei osanud jutukest kirjutada või ülesannet lahendada. see ei olegi väga sinu mure neid õpetada, ainult veidi juhendada, kui lapsed jänni jäävad. oma esimese klassi lapsele hakka aga varakult õppimist õpetama, et ta võimalikult palju ise saaks tehtud.
 
pii 31. august 2003, kl 19.11
Kindlasti tuleks koos lapsega õppimist vältida, see soodustab õpitud abitust. Lapsele tuleb õpetada järjekindlust, vastutust oma asjade eest ja oskust aru saada, et ta ise juhib oma õpinguid ja enamasti saab ise kõigega hakkama, vajadusel oskab abi küsida.
Esimese klassi lapse puhul on hoopis tähtsam rutiini väljakujundamine: et kooliasjad oleks laual-sahtlis korras, et enne õhtust telekavaatamist vms peab olema õpitud ja koolikott kaasa pakitud jms.
 
murjan 01. september 2003, kl 08.34
Eespool täiesti õige jutt, ema ei pea lapsega koos koolitükke tegema, vaid ainult suunama, st meelde tuletama, et õigel ajal õpitud saaks, vastama küsimustele, loomulikult võib seletada asju, millest laps aru ei saa, aga ei tasu lapsel õppimise ajal kõrval istuda. Harjutage lapsi iseseisvamaks. Veel, julgustage last õpetajate käest küsima, see on ju nende töö ja ei usu, et ükski õpetaja keelduks seletamast, kui õpilane abi palub.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!