Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
õppemaks?
 
asda 08. september 2003, kl 09.04
Kas tavalises (mitte era) üldhariduskoolis võib nõuda vanematelt raha süvaõppe eest ja kohustuslikke annetusi koolimaja remondiks jms?
 
. 08. september 2003, kl 09.35
Süvaõppe eest vist võib, muidu saab ju lihtsalt ära jätta. Koolimaja remondiks ilmselt mitte ning praktika näitabki, et nendega, kes ei maksa, ei juhtu tegelikult midagi. Ja ei ole need õpetajad nii kurjad kollid ka mitte, et lapse elu põrguks teeksid selle peale.
 
asda 08. september 2003, kl 09.55
Aga kui kooli juhtkond vihjab, et kui lapsevanemad pole piisavalt koostööaltid, siis ei pruugi nende laps gümnaasiumisse saada?
 
Norija 08. september 2003, kl 10.06
Noh, kui viisakalt küsitakse ja võimalik on, siis poleks ju tegelikult paha vastu tulla? Hää küll, makse maksad nagunii ja nõnda edasi, aga sellegipoolest.
Kui aga viisakalt ei küsita või võimalik pole või lihtsalt ei taha kena olla, siis võib vihjata sellele, et karistusseadustik peab väljapressimist üsna tõsiseks kuriteoks.
Muide, ükski kool ei soovi kaotada õpilast, kellel võiks gümnaasiumi lõpul riigieksamitel hästi minna. Nii et kui Su laps klassi paremiku seas on või mingil muul moel koolile au ja kuulsust tuua võib, olgu siis spordivõistlustel või olümpiaadidel või kunagi tulevikus olulise koha peale jõudes, siis pole muretsemiseks vähimatki põhjust.
Ja neid koole, kus keskkooli õpilasi juurde mahub, on kah piisavalt.
 
asda 08. september 2003, kl 10.37
Aga ma mõtlen, et see on ju munitsipaalkool ja kogu rahaline tegevus peaks käima läbi linnavalitsuse. Kuidas saab kooli juhtkond üldse selliseid aktsioone korraldada? Kas see pole ebaseaduslik? Kelle arvele see raha läheb ja kuidas lapsevanem saab kontrollida selle kasutamist? Direktoriga tülli minna ei tahaks...
 
tessa 08. september 2003, kl 11.03
Meie koolis leppisime eelmine aasta klassijuhatajaga kokku, et ostame kogu klassiga ise klassi uued valgustid, sest koolil pole raha ja vanad olid tõesti sellised, et kasu asemel kahju toovad silmadele.200 krooni korjati igaltühelt.
 
arvamus 08. september 2003, kl 13.11
Oleneb, millega tegu. Kui koolidirektor korraldab lihtsalt rahakogumise ilma täpse põhjenduse ja kontrollivõimaluseta, on asi väga imelik ja tõesti seadusevastase maiguga.
Tessa näide on ju kokkuleppe küsimus. Konkreetne otstarve ja vajaminev summa, ilmselt ka ikka arutelu ja hääletus lastevanemate koosolekul, kus sul siis on võimalus protestida ja teada anda, et maksumaksjana on sinu rahalised kohustused haridussüsteemi ees juba täidetud .
Tasulise süvaõppe puhul on see rahaküsimus tavaliselt avalikult-ametlikult teada ja sa võid sellise kooli asemel oma lapsele vabalt valida riikliku õppekavaga kooli, mis end eelarverahadest ära majandab.
 
kutsa 09. september 2003, kl 09.31
Mustamäe Gümnaasium jahh?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!