Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
õppimisest
 
kaalikas 08. september 2003, kl 12.02
Uus kooliaasta nüüd käimas, kas Teie lapsed on juba ka õppima hakanud? Minul siin mure, et tundub, et 10 kl poiss vist küll ei taha oma asjadega hakkama saada. Kui kaua peaks üldse selles eas õppimisele aega minema? Tema väidab, et nii kooliaasta alguses ei antagi õppida eriti. Kas ka Teil nii?
 
Mai 08. september 2003, kl 12.05
Minu tüdrukud (3 ja 7 klass) küll juba õppisid, said reedel esimesed hindedki kätte.
 
porgand 08. september 2003, kl 13.35
Mul enam-vähem sama lugu, ka 10 klass ja poiss. Selles aastast jagati kätte midagi matriklitaolist ja üldse oli tehtud selgeks, et ega midagi enam ei nõuta, õppimine on nüüdsest igaühe oma asi. Ja jumala õige ta on. Mul ainult hirm, et kas nad selliseks üleminekuks ikka valmis on. No lohutuseks kuulsin, et protsessihinded pidavat ikka jääma.
 
kapsas 08. september 2003, kl 16.07
Mul ka poisid, sel aastal siis 10. ja 11. klass. Mingit erilist tundidepikkust kodus õppimist pole ma oma poiste juures juba mitmel aastal märganud. Aga tööde ja hinnetega probleeme pole olnud, ju siis on kodused tööd tehtud enne, kui mina koju jõuan. Et õppimine on igaühe iseenese asi (mitte ainult gümnaasiumiklassides), tegin poistele selgeks juba esimeses klassis.
 
sss 09. september 2003, kl 14.12
gümnaasium on juba vabatahtlik, seetõttu eeldatakse, et need kes jäänud ka tahavad õppida ja seda enda pärast
 
nanduk 10. september 2003, kl 13.03
Minu 10.klassi tüdrukul on tänaseks olnud 3 kontrolltööd. Esimene neist oli eelmisel kolmapäeval, ehk siis 03. sept. Ja mitte mingid tunnikontrollid. Nii et ilmselt antakse õppida ja ta õpib ka. Eelmistel aastatel ma pole märganud, et nii hoolsalt raamatuid puuriks.
 
makaak 10. september 2003, kl 20.22
Ma olen üheksandas ja ma küll ei viitsi õppida. Ikka on kõik peaaegu kõik viied.
 
chick 11. september 2003, kl 14.44
ma arvan, et see kui su poiss koduseid töid ei tee, ei tähenda, et ta ei õpi. Arvatavasti õpib ta vahetult enne kontrolltööd või arvestust. Ise tegin samamoodi, ja keskkoolis ei nõuta ju ka nii rangelt koduseid töid, peaasi, et kontrolltööd ja arvestused positiivselt sooritad.
 
pii 15. september 2003, kl 13.41
Täiesti võimalik, et poeg ei õpi. 10. klassist väljalangemise peamine põhjus see, et õpetajad peale ei käi õppimisega - gümnaasium on vabatahtlik otsus - ja loodetakse vaid koolis käimisele, mitte seal õppimisele. Mõni rabeleb kevadeks välja, mõni mitte. Aga vanemal pole suurt muud teha kui rõhutada iseenda eest vastutamist. Vigadest õpitakse.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!