Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
laps ja prillid
 
anke 09. september 2003, kl 13.26
Kas teie lapsed kannavad koolis meelsasti prille?
 
kris 09. september 2003, kl 13.49
Pojaga (7.klass) oli just juttu, ütles, et mitmetel on prillid, eriti tunni ajal, ja küll mingit probleemi pole. Kusjuures prillikandjad on poppidest tüdrukutest nohikuteni.
 
triiton 09. september 2003, kl 14.30
Minul oma pojaga (8.a) selles küsimuses igavene häda, ta on astigmaatik, aga keeldub kategooriliselt koolis prille kandmast. Tegelikult ei tohi tema arvates keegi teine peale minu, minu ema ja silmaarsti teada, et tal prillid on. Kui külalised tulevad, siis tõttab ta esimese asjana oma prille peitma. Õnneks ta näeb siiski piisavalt korralikult, et koolis ilma prillideta ka hakkama saada, kodus ta neid siiski kannab ja õnneks silmad lähevad paremuse poole. Aga miks tal selline prillidevihkamine/häbenemine on, seda ei tea. Ise ta mingit kindlat selgitust ei anna, lihtsalt ei taha ja kõik. Igasugused meelitamised ja jutlused prillide vajalikkusest talle ei mõju.
 
tüdruku ema 09. september 2003, kl 14.30
minu laps, 7 klass, kannab alates 3 klassist prille ja ees on need tal pea kogu aeg, s.t. et meelsasti. pigem pean ma talle ütlema, et võtku vahel prillid eest ära ka. ka trennides on prillidega. narrinud ei ole küll keegi, mitte kedagi nende klassist (prillikandjaid on suht palju)
 
vastrik 09. september 2003, kl 15.00
Meils siin (Inglismaal) prillide kandmine on lausa pop. Arvan, et peale Harry Potter'i filme. Paljud emad on raakinud, et kui kaivad lastega silmaarsti juures silmi kontrollimas, lapsed lausa loodavad, et nendele kirjutatakse prillid valja!!! Teine moe asi on "rauad suus". Minu tydrukule just tulebgi neid panna, aga kuna tegu on ainult yhe hamba ettepoole "lykkamisega" siis laps on lausa mures, et need rauad mis talle pannakse ei jaa ju nahtavale ja keegi ei saagi aru et nad tall suus on. Vota aga kinni. Minu kooliajal oli ikkagi nii et keegi neid asju ei tahtnud kanda, kuigi meie klassis ei narritud kedagi.
 
m 09. september 2003, kl 15.55
häbiasi kindlasti ei ole...levinud...stiilsed on prillid sageli
lapsena oli küll natuke teine lugu. mind ka kusjuures kohutavalt häiris selles eas kui ema niimoodi vaat et uhkelt seletama asus igale tuttavale-sugulasele minust ja minu prillidest ja kandma ka ei kippunud. vist lapsepõlvest ongi väike kompleks et isegi praegu eelistan kontaktläätsedaga olemist
 
memm 09. september 2003, kl 22.52
5 klassi poiss kannab meelsasti prille. paljudel sõpradel ja tuttavatael on ka . see pole mitte kordagi probleemiks olnud.muide,seoses kasvueaga on miinusprillid veel ka tugevamaks läinud, aga muret ei mingit.
 
Mai 10. september 2003, kl 09.15
Minu mõlemal türdukul on prillid juba pikka aega: 13-aastasel alates 3.-dast klassist ja 10-aastasel juba alates 5.-dast eluaastast (tal oli ka silmaop). Väiksem varem ei tahtnud eriti kanda- näiteks kodus telekat vadates. Kuid siis kui ühel päeval taipas, et nendega näeb paremini subtiitreid lugeda, oli ise ka üllatunud. Nüüd on olnud juhuseid, kui läheb prillidega magama.
Tean, et koolis neil narrimist ei ole. Mõlemad kannavad meelsasti. vahel ma mõtlen, et kehlises see küll eriti mugav ei ole. vanem tüdruk on mainimud, et tahab kontaktläätsi, aga ilmselt selleks, et vahel teisti ja kenam (saab paremini end värvida) välja näha.
P.S. ise sain prillid keskkoolis, abikaasal ka prillid: nii, et prillipere
 
nanduk 10. september 2003, kl 13.06
Triiton, vabanda mu rumalust, aga kes on astigmaatik?
 
Tiia 10. september 2003, kl 21.59
13 a poiss ja kannab hea meelega. kui eelmine a esimest korda prillidega kooli läks, siis sõbrad norisid, et kohe poole targem näeb välja. ilusad raamid ja sobivad hästi, siis ei tohiks probleeme olla. samas 2 a noorem tüdruk, sugulane, samas koolis, ei tahtnud üldse kanda, sest ei peetud malliks nüüd kannab probleemideta.
 
gigi 11. september 2003, kl 00.36
Minu poja hakkas juba lasteaias prille kandma ja koolis tekkis 2klassis probleem ei tahtnud enam. Siis selgus, et prillid ei olnud piisavalt mõnusad ja ilusad. Hiljem jälle polnud mingeid probleeme. Äkki lapsele lihtsalt ei meeldi prillide välimus. On ju ometi valida. On küll väga kallid kui, mis teha kui selline probleem on.
 
prillid OK 12. september 2003, kl 10.03
Harry Potter'i on kindlasti prillide kandmisele positiivselt mõjunud. Minu poiss kannab küll meelsasti.
 
hiireke 12. september 2003, kl 10.20
to: nanduk minu teada on astigmaatik see inimene, kellel on astma. ja ma loodan et sa tead mis on astma, sest seda ma sulle seletada ei oska
 
viv 13. september 2003, kl 15.02
Astmaatik on astmahaige.Astigmaatikul on silmad haiged.
 
Milla 18. september 2003, kl 19.23
alati, see nii küll ei ole, et astmaatikul on silmad haiged.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!