Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
Kasvatustöö
 
Melanie 16. september 2003, kl 08.43
Kas teie laste koolides räägitakse lastele narkootikumidest, aidsist, suguhaigustest jms? Kui jah, siis mis klassides ja kui palju räägitakse?
Kas ja kuidas te teete oma lastele kodus kasvatustööd selles vallas?
 
Lotte 16. september 2003, kl 10.20
Hakati rääkima juba teises-kolmandas klassis. Neljandas klassis oli ka loeng lapsevanematele koos lastega, seal olid ka näidised erinevatest narkootikumidest. Lastele loenguid hiljemgi olnud (praegu minu laps 10 kl).
 
kreny 16. september 2003, kl 11.38
räägiti juba lasteaias ja kui lapsega koos kuuleme mingist infokanalist vastavat juttu, saab alati sellele tähelepanu juhitud
 
väliseestlane 16. september 2003, kl 15.55
Seitsmenda klassi õpilastele tehakse iga aasta üks narkomaania-vastane päev. Koolis lavastatakse narkomaanide urgas, näeb väga jube välja, kui sealt välja saad, siis järgmisse ruumi on päris kirst kohale toodud ja kirstu peal on noore tütarlapse pilt. võtab külmavärinad peale. Aga narkomaanide arv tõuseb...
 
0/0 17. september 2003, kl 00.05
Iga päev on see teema kooliümbruses näha.Sellest aastast on lastele tunniplaani enesekaitse tund ka veel lisatud.
 
to 0/0 17. september 2003, kl 08.08
Mitmendas klassis on lastele tunniplaani lisatud enesekaitse tund? Kas see on ainult teie koolis nii või on see kõigis koolides?
 
Milla 17. september 2003, kl 21.08
Lapsevanem ärgu unustagu, et tema kohus on teha ise ka selleteemalist eeltööd, mitte ärgu lootku ainult õpetajatele.
 
.. 17. september 2003, kl 23.02
meil näiteks ka kusagil 7 klassis oli väike kursus.
et mis ja miks paha on.
kuna loengud on tavaliselt must-valge suhtumisega...a la korra proovid kanepit oled paari kuuga süstija siis ei tekita just usaldusväärsust.
pealegi räägitakse pikalt et mida kahju ikka põhjustavad kõikvõimalikud ained, aga mitte seda, miks neid üldse tarbitakse - heaolutunne jne. koolis räägitu ei tundu realistlik ja seega lähebki nii et kuialgul õpitu külge jääbki teeb elu omad korrektiivid niikuinii. kuidas siis saab, õpetaja ja politseionu räägivad et kole paha asi ja vaat et ära tapab. siis läheb proovib kunagi, vaatab et pole mitte paha vaid koledasti hea. ja see kahjulikkuse osa, mis iseenesest õige ju on, ei ole ka enam reaalselt usutav. kuna koolile siinkohal lootma ei saa jääda siis ehk mõned arukamad vanemad täidavad selle lünga.
meil omal ajal õpitust igaljuhul kasu minimaalne. üle poolte õpilastest kasutab või omab vähemalt kokkupuudet illegaalsete ainetega. nö. eliitkoolis muide.

turvaseksi samas peetakse enesestmõistetavaks.
 
Melanie 18. september 2003, kl 11.17
to Milla, sul on õigus. Iga lapsevanem peab oma lastele selleteemalist eeltööd tegema. Kahjuks on nii, et mõnedes peredes ei pöörata lastele piisavalt tähelepanu ja nii mõndagi laste kasvatuses jääb puudu. Seega on hädavajalik, et koolides (ja miksmitte ka lasteaedades) räägitakse kõikidest sellistest asjadest. Isiklikult olen lapsed viinud näitusele, kus on välja pandud eksponaadid, mis demonstreerivad mis juhtub inimese oranismis kui ta suitsetab, tarvitab alkoholi ja narkootikume. Minu arvates tuleb ennetada võimalikke sündmusi, mitte lootma jääda, et meie lastega seda ei juhtu.

Minu arvates tuleb koolides neist asjust rääkida märksa varem kui seitsmendas klassis. Selleks ajaks on paljud juba suitsetama ja teab-veel-mida halba pruukima hakanud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!