Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
Algkoolid Skandinaavias
 
Karukati 16. september 2003, kl 15.04
On võimalus minna aasta pärast tööle (valgekraeks) Skandinaaviasse, endal võimalik valida kas Rootsi või Taani. Mure selles, et kas võtta sügisel teise klassi minev laps kaasa ja panna ta sealsesse kooli või mitte.
Kus kohast on üldse võimalik leida infot rahvusvaheliste koolide kohta?
 
jänkujuta 16. september 2003, kl 18.27
eks ikka internetist.
ja muuseas, stockholmis on olemas ka eesti kooli, väga lihtne oli leida http://www.estniskaskolan.se/htmles/estn.html
nn. rahvusvahelisi koole on ka igas pealinnas, aga seal pead arvestama ka sellega, et need on erakoolid ja õppemaks on umbes 10000 eurot aastas.
arvatavasti saaks teise klassi minev laps hakkama ka tavalises koolis, nad omandavad kohaliku keele lausa lennult. ühe tuttava laps läks peale esimest klassi inglisekeelsesse erakooli, kuu aja pärast polnud enam mingit keeleprobleemi. aasta-paari pärast tahab jätkata õpinguid jälle eestis.
 
katimari 16. september 2003, kl 22.22
olen 18, ja taanis elanud 7 aastat.. viiendas klassis läksin kõige tavalisesse taani kooli, ja taani keeles oskasin ainult õelda JA ja EI..... hakama sain.. kool pakkus eraõpetaja keele õppimisekks, kuna kool oli väike. suurtemates koolides on eraldi õpetajajd jne, et keelt ja kultuuri õppida..... saab laps hakkama küll... ja isegi päris palju elamusi... soovitan ennem kooliga rääkida, ja välja uurida mida nemad pakkuda oskavad... KOOLID EI OLE NAGU EESTIS!!!
kui küsimusi (taani kohta) siis võid julgelt kirjutada.. siin on päris palju eestlasi abivalmis aidata..
 
Vivian 18. september 2003, kl 09.04
Rootsi rahvusvahelised koolid küll 10 000 eurot aastas ei maksa. Göteborgi rahvusvahelises koolis näiteks õppemaks 1100 seki poolaastas. Seal sees on kõik õppevahendid ja söök.

Uuri vastava riigi saatkonnast kõigepealt. Enamasti on neil koolidel ka veebileht olemas.

Mina soovitan igal juhul lapse kaasa võtta. Kus veel laps olema peaks, kui mitte oma vanemate juures! Minu laps sai ka kenasti inglise-keelses koolis hakkama. Neil on spets programmid neile, kes keelt ei oska. Samas on Rootsis ka rootsi keelsetes koolides samasugused programmid olemas. Nii et kui ise tahad, siis riik su last hätta ei jäta.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!