Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koolilaps
suitsuhais
 
pilveke 22. september 2003, kl 14.42
Laps tuli koolist ja kurtis, et täna nende õpetaja tuli tundi ja tal oli nii kõva suitsuhais küljes, et lausa paha oli klassis olla. Siis andis õpetaja kontrolltööde vihikud tagasi ja vihikud haisesid ka suitsu järgi. Mida Teie lapsele ütleksite? Mina ütlesin, et vii siis vihik õue tuulduma - muud ei osanud kohe esimese hooga soovitada.
Keegi meie peres ei suitseta seetõttu lapsel ilmselt ka lõhnataju tugevam.
 
Mamma 22. september 2003, kl 15.51
No ei oskagi kohe midagi öelda. Võib- olla ei tohiks ütelda-"õpetaja on loll" aga võiks ehk rääkida, et näed, kuidas suitsetamine sõltuvust tekitab, nii paha jne. aga õpetajale võiks ütelda, et läheb liiale. Las teeb midagi.
 
veelyx 22. september 2003, kl 18.33
Delikaatne küsimus... Eks õpetaja on täiskasvanud inimene ja seadusega talle suitsetamist otsesõnu keelata ju ei saa. Iseasi, kui antud kooli sisekorra eeskirjades on punkt (ja ilmselt ongi), et kooli ruumes ei suitsetata – aga siis on ju teoreetiliselt võimalik ntx vaba tunni ajal kõrvalmaja kohvikusse piibutama minna...
Ma arvan, et kõrge kutse-eetikaga õpetaja hoolitseb ise selle eest, et ta suitsu- vms haisusena klassi ette ei läheks.

Btw, kui vana Sinu laps on? Kui on tegemist vanema klassi õpilasega, võiks ju isegi õpilased õpetajale viisaka märkuse teha, a’la: õpetaja, kas te teate, et suitsetamine on kahjulik teie tervisele... Kui on noorem laps ja kui selline asi ikka korduvalt ja pidevalt häirib, võiks teema nt lastevanemate koosolekul üles võtta. Või helistada kooli direktorile või õppealejuhatajale.
 
yx emps 22. september 2003, kl 22.58
mina arvatavasti seletaks lapsele just näite varale et näedúa kuidas halb harjumus on inimese enda võimusesse võtnud isegi tööd teha (õpetaja oma - vihikuid kontrollida, parandada) ei saa muidu

vihukud tassib koju arvatavasti kus siis ka tossutades neid parandab - õppealajuhataja ja klassijuhatajaga vestlus kuluks ära küll st laste õppevahendid ei tohi mingi ltingimusel haiseda tubaka vms ebatervisliku järele
 
pilveke 23. september 2003, kl 14.23
Laps käib 6.klassis, olen ise ka mõelnud, et räägiks õpetajaga aga nagu ei julge hästi...ma ei ole kindel kuidas lapsesse peale seda suhtuma hakatakse.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!